Канада разреши на Украйна да използва нейно оръжие в Русия

Последното дарение са 8 танка "Леопард 2А4" и десетки бойни машини
16 авг 2024 12:42, Петър Бойчев
70
Канада разреши на Украйна да използва нейно оръжие в Русия
Танкове „Леопард 2А4“ Снимка БГНЕС

Канадското Министерство на отбраната разреши на украинската армия да използва дарените от него танкове и бронирани машини за операцията на територията на Русия, предаде Укринформ като се позова на съобщение в канадската телевизия Си Би Си.

"Канада не налага териториални ограничения за употребата на военното оборудване, което е дарила на Украйна", каза говорителката на министерството Андре-Ан Пулен. Тя добави, че украинците най-добре знаят как да защитят родната си земя, а "ние сме ангажирани да подкрепяме техните способности".

Канада е изпратила на Киев осем танка "Леопард 2А4", няколко десетки бронирани бойни машини и стотици патрулни бронирани автомобила, както и няколко гаубици М-777, напомни канадската телевизия.

По-рано британското Министерство на отбраната също каза, че британските оръжия може да бъдат използвани от украинските сили по време на операцията им в Русия, но наложените ограничения за употребата на ракетите с голям обсег "Сторм шадоу" остават, добави Укринфом, цитирана от Дарик.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от ЕС
B Hидepлaндия наддават за имоти, 70% oт тях ce пpoдaвaт нaдцeнeни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Трюдо е пълен кретие преди 3 седмици
В отговор Путин ще разреши остъкляване на Канада
53
0
 
1
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ преди 3 седмици
Всички нормални хора по света са на страната на Русия. Останалите като дИво мИнджев им плащат за да са клакьорки на Задморски Гувеждистан.
52
0
 
2
 
! Отговори
Пехотинеца преди 3 седмици
Всички решили да си пробват оръжията,без да се замислят че търпението е до време.
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами значи Канада участва в агресията на украйна в Русия. Тоест е окупатор.
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Грешката на Русия е, че продължават да са прекалено толерантни към укронацистите. Ако бяха американците да е имало десетки килими от бомби по украйнска територия.
49
3
 
2
 
! Отговори
Чичо Гошо преди 3 седмици
До анонимен 24 :Да пич далече е от европето а от Русия е само на 10 мин, сещаш ли се.А някой задавал ли се е въпроса къде са всички ядрени подводници на Русия, че нещо никой не споменава за тях..Помислете над това сатанисти!
48
2
 
3
 
! Отговори
Антикомунист преди 3 седмици
Ристьо, ами сев. корейските ракети и снаряди и иранските дронове руснаците да не би да ги ползват в Афганистан..........
47
6
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
Страна от НАТО праща оръжия за атака в Русия. Русия трябва реципрочно да създаде и подкрепя всякакви сепаратистки движения в Канада.
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
става ясно че натовците разрешават на окрите да използват в Русия само оръжие, което вече ликвидирано...
45
4
 
7
 
! Отговори
а Ясно защо! преди 3 седмици
- Украинското нахлуване в Курска област може да доведе до световна война - след като всичкото нато нахлува в Русия с прокси - укропитеци!
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мнение 40 е на лице с тежки увреди. Тезата за масови изнасилвания беше лансирана като основен пиар елемент от завеждащата Пропаганда и агитация при Зеленски и я уволниха, защото от истерията и се получи обратният ефект: вместо състрадание - дистанциране от украинците в ЕС. Украинците НЕ са жертва. Достатъчнио сме нс възраст, за да помним майдана в Киев. Имаше доста репортажи. И никой не представи украинците като умни. Един умен украинец не се появи.
43
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дали стратега Путин не направи капан на украинските войници, като им предостави възможност да навлезнат на руска територия?
42
2
 
7
 
! Отговори
do 40 преди 3 седмици
Рснаците казват "крутой" , т.е. рязък, остър... за изразяване на одобрение. Това Зеленски го знае. И е естествено да знае, че реакцията на обстрелването, НА ОБСТРЕЛВАНЕТО на мирно население, на миниране на територията, включително в градовете в Донбас, на официалното обявяване на населнието там за НЕХОРА , няма да е нежна. Съжалявам, че сте имали нещастието да общувате с крайни,груби , жестоки хора. Това обаче не прави украинските идддиотизми по-малко идддиотизми, не ги прави мили и симпатични.
41
1
 
15
 
! Отговори
Сайта преди 3 седмици
П.П. Като триете поне оставете поредния номер и пишете за какво го триете-псуване, призив за война и др. Ставате по-зле от дир. А и глашатай на неуважавания г-н Пеевски.
40
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Драги 22,много се възмущаваш ,че някакъв укра се е ,правил на хитлерист ,унижавайки руснаци,.Имаш ли представа колко рускисвини ,щото войници не мога да ги нарека,мъчеха и изнасилваха мъже.Големите ,,мъже,, руzки.Ревеш за една шега.Нещо си ,на което му плащат, щот за друго не става, по 30,40 лв макс на ден от РпасолЬ.Убедена съм,нито имаш лично мнение ,нито някога си познавал и имал приятели рус НАци.Нека трият ако ще,поне имат власт.Но ти си закрой устенцата,радвай се,че не си ги познавал!
39
0
 
14
 
! Отговори
Сайта преди 3 седмици
Стига глупости. Като изтриете някой отговора към него увисва безсмислен. Колегата 38 Анонимен не псуваше. Защо го махате? На различно мнение сме, но той също има право. След като не нарушава добрия тон. Сега и мен изтриите.
38
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
СКОРО ЩЕ ПРЕСТАНАТ ДА ВИ ЧЕТАТ,НИКОИ НЕ ОБИЧА РОБСКИ САИТОВЕ
37
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Така така. До сега спираха украинците да използват оръжията на територията на агресора, но и това идва на мястото си.
36
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ЗАЩО ТОЛКОВА ТРИЕТЕ БЕ , ПРЕСТАНЕТЕ ДА ЛЪЖИТЕ, БЪЛГАРИТЕ НЕ СМЕ ПРОСТИ КАТО АМЕРИКАНЦИТЕ
35
7
 
13
 
! Отговори
Виж 38 преди 3 седмици
Май вярно рашъните трябва да разкарат Путин, но това с избиването на цивилни с ЯО е патент на САЩ. Руснаците не са толкова долни.