Канада разреши на Украйна да използва нейно оръжие в Русия

Последното дарение са 8 танка "Леопард 2А4" и десетки бойни машини
16 авг 2024 12:42, Петър Бойчев
70
Канада разреши на Украйна да използва нейно оръжие в Русия
Танкове „Леопард 2А4“ Снимка БГНЕС

Канадското Министерство на отбраната разреши на украинската армия да използва дарените от него танкове и бронирани машини за операцията на територията на Русия, предаде Укринформ като се позова на съобщение в канадската телевизия Си Би Си.

"Канада не налага териториални ограничения за употребата на военното оборудване, което е дарила на Украйна", каза говорителката на министерството Андре-Ан Пулен. Тя добави, че украинците най-добре знаят как да защитят родната си земя, а "ние сме ангажирани да подкрепяме техните способности".

Канада е изпратила на Киев осем танка "Леопард 2А4", няколко десетки бронирани бойни машини и стотици патрулни бронирани автомобила, както и няколко гаубици М-777, напомни канадската телевизия.

По-рано британското Министерство на отбраната също каза, че британските оръжия може да бъдат използвани от украинските сили по време на операцията им в Русия, но наложените ограничения за употребата на ракетите с голям обсег "Сторм шадоу" остават, добави Укринфом, цитирана от Дарик.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Северна Корея очаква втория транш кози от Русия, за да и разреши да ползва нейните оръжия.
13
13
 
8
 
! Отговори
Ельоменат преди 1 месец
Какво руско оръжие ще дарява русия бе та те просят от северна корея .копейките сте тоталка
12
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правилно, нека паднат всички ограничения, за да може Русия да натрупа богата колекция западна техника. А когато реши да запука Европа с атомно оръжие, нека започне от САЩ и Канада. Дълго време стояха на завет и само съсипват другите държави. Да вкусят атомчето, добър апетит.
11
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи Русия е време да дари на всички от Идил Хамас и т.н Руско оръжие...и да се нагледаме на сеир. Тия докато не вкарат света в 3 та световна няма да мирнат - изкълченитеЛиберастиПидерасти! То не бяха оръжие с обогатен уранм касетъчни бомби и химическо оръжие а сега НАТП техника ще напада /официално/ Русия. Вова, дай на Талибаните каквото искат и нека Армагедон започне! Дай на камикадзетата био и химическо оръжие и да почне Берлин, Париж, Брюксел и Вашингтон да горят!!!!
10
14
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Това е добре.Цивилизованият свят продължава подкрепата си за нападната държава.
9
9
 
21
 
! Отговори
36 преди 1 месец
Родината на Бандеровци,канада,нормално,ще горят вашите тигри,пантери и убрамси, няма кой да спре руските войски, наказание идва.
8
13
 
7
 
! Отговори
Батко Путин преди 1 месец
Охх лошо ми е..
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Северна Корея разрешила ли е на Русия да думка Украйна със северно корейски ракети ?
6
16
 
5
 
! Отговори
За ЕС и НАТО преди 1 месец
България също разрешава Украйна да използва дарените БТР за разгрома на РуZия!
5
18
 
8
 
! Отговори
Вой от ватата преди 1 месец
До коледа пPocия ще се разпадне на републики, пУтин молодец!
4
3
 
17
 
! Отговори
Ром"с преди 1 месец
Отлично ,май сме в начална фаза на пророчетсвото на Айнщайн,че четвърта световна война ще е с прашка и копие..хубава работа ...август винаги е месеца на началото на всички катаклизми ..
3
6
 
16
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 1 месец
да де, ама бойците на РФ, изчyквaйки каквото видят от укро-Вермахта в Курска област, без оглед дали е канадско или не, изчакват укро-нациститите да изпратят там елитните бригади от Славянск и Краматорск (все още в бивша Укриана). Като изпраскат и тях, укронациститите ще бъдат информирани по следни начин: ха сега си свалете гaщитe, обърнете се на Запад, и се наведете в очакване на гoлeмия!...
2
17
 
5
 
! Отговори
Жалка картинка преди 1 месец
Май Вовата ще остане в историята с прозвището ДУПЕКАТОЯМА. Дарявайте вазелин за Вовата.
1
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Т.е. трябва да разбираме, че дареното от САЩ, Великобритания, Франция и др. се използва от укропитеците без разрешение в Русия. Така ли?