Мицкоски против френското предложение, иска предсрочни избори

Конституцията нямало да се променя, за да влезе българското искане
219
Мицкоски против френското предложение, иска предсрочни избори
Снимка: Pixabay

Предложението на френското председателство на ЕС за разрешаване на нерешените въпроси между България и Република Северна Македония беше включено в речта на председателя на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски на митинга, организиран от партията под надслов „Твърде много е” с основно искане – оставка на правителството на Димитър Ковачевски и предсрочни избори.

„Цели 5 години чакаме дата за преговори, предадоха ни и все още сме в чакалнята на ЕС- 22 години чакаме. Заради погрешната политическа стратегия се взима бъдещето на тези млади хора пред мен и като продължение на тази политическа агресия, която се извършва върху нас, пристигна и предложението, което от правителството твърдят, че нито са виждали, нито са чували за него. Това е капитулация - българизация на (Република Северна) Македония или дипломатически нокаут”, каза Мицкоски. Неговият прочит на предложението на френското председателство е, че дата за преговори за страната няма да има, докато не бъде отворена конституцията, за да бъдат изпълнени „исканията на София”, а това, което до вчера е било проблем за Република Северна Македония със София, сега става проблем на страната с Брюксел.

Още по темата

Мицкоски призова премиера Ковачевски да откаже това предложение. „За да е ясно: 80 депутати, или две трети (от депутатите в парламента) променят конституцията. Зависи от ВМРО-ДПМНЕ и докато съм председател, конституцията няма да се променя, така че българските искания да са част от нея“, каза Мицкоски и допълни, че нито той, нито ВМРО-ДПМНЕ ще приеме договор против националните интереси и унижаващ страната, „а ако правителството реши да го внесе в парламента, тогава бъдещето правителство на ВМРО-ДПМНЕ няма да изпълнява нито една точка от този договор.”

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ се обърна към България: "Вместо да ни подкрепяте като съседи, вие ни блокирате, вие ни спирате и отдалечавате двата народа. Това ли са добросъседски отношения? Вместо да дойдете в Скопие и да коленичите, за да се извините за злодеянията, които сте направили срещу този народ по време на фашистката окупация във Втората световна война, вие искате да ретуширате историята ни. Това не са европейски ценности и това няма нищо общо с Европа. Това е нещото, което мъчи всеки от нас."

Той заяви, че ако не бъде постигнато споразумение с управляващите за предсрочни избори, ВМРО-ДПМНЕ ще влезе във фаза на пълна блокада на парламента, но и блокада на институциите, както и протести в градовете. „Народът дойде, за да си вземе това, което заслужава - свободата.  Твърде много е. Разкажете истината за хората, които дадоха много в името на обещанията за някакво светло бъдеще, а не получи нищо. Властта удари по стандарта, икономиката и перспективата на тези млади хора пред мен. Няма да ви разочаровам. Вие сте моята сила и няма да ви разочаровам”, заяви Мицкоски.

Митингът, който опозицията обяви преди месец, се проведе пред сградата на правителството, където за утре е обявена среща на коалиционните партньори на управляващата СДСМ.  /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още по темата: ЕСКонституцияРМС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама въобще не ни интересуват македонците. Да се оправят. ЕС да си промени правилата и да ги приема
77
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да дойдете в Скопие и да коленичите, за да се извините за злодеянията, които сте направили срещу този народ по време на фашистката окупация във Втората световна война, вие искате да ретуширате историята ни." Тия *** не искат ЕС!
76
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македония е автономна държава в състава на СФРЮ от 1944 година.От тогава има признат Македонско Език,Народ ,Образование,Телевизия и Македонски политици в Македонски парламент.Живеете в огромна заблуда.В Македония от 1944 година всичко се изучава на Македонски Език.Това право са го извоювали сами по време на втората светована Война.Македомците освобождавст Македония още през 1943 година и помагат на Югославия и на Гърция за да се освободят.Освобождават и Гърцка Македония перез 1944 година.
75
2
 
6
 
! Отговори
българин преди 2 години
В други сайтове има снимка на митинга , която ясно показва подкрепата за Мицкоски и , че това е мнение на мнозинството македонци ! Няма оправия !
74
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега става ясно, защо България бе подложена на унищожение! Северна Добруджа, Поморавието, Македония, Беломорието, Източна Тракия, Драчко, Косово, Банат, Буджака, Бесарабия, Влашко всички те са изконни български земи населени с българи, които бяха асимилирани и обърнати в омраза и средство срещу България. Един ден България ще надигне глава и ще се стабилизира и всички предатели ще се засрамят и ще искат да се присъединят към майка България!
73
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Името на Македония е от векове.Те така са се наричали от векове,въпреки че са приемали Българите за свой народ.Македонците са казвали на тяхния говор и език Македонски от години,много години преди да се създаде тяхната държава.Никога не са имали негативна нагласа срещу Българите ,въпреки грешките на Българската администрация по време на Втората Световна Война.В момента отношенията ни с тях са на най-ниско ниво от векове назад.И това благодарение на нашите политици.
72
3
 
15
 
! Отговори
ПРОФЕСОР Х преди 2 години
Ако впишат българите в конституцията си,Макарония скоро няма да я има...Ако не ги впишат-същата работа.Държавичка -Франкенщайн,съберичарк.
71
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 59 Вярно си болест русофобията . Все Путин , все Русия виновна за всичко. Ако изпълнят българските искания , ще трябва да признаят изкуственото си създаване след ВСВ . Никога няма да сторят това , няма да им остане нищо , ако го направят . Каква Русия била виновна . Луда работа
70
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-правилното беше да се кръстят Южна Сърбия.Нямаше да имат проблем със съседите.
69
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българската администрация в Македония по време втората световна война е била представлявана от над 30 хиляди полицаи и военни.Македония е била около 1 милиона население.В момента ние имаме армия от 30 хиляди,а сме над 6,5 милиона.Местното населвние в Македония има партизанско движение.Те са се борили с нашата администрация и срещу администрацията на Германия и Италия.Те оспяяат да се освободят от администрацията за само 2 години,въпреки че са дали много жертви.Това е истината
68
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът е в името,което си сложиха,защото Македония е стара държава от преди н.е.Създателят Александър Македонски е роден в гр.Пела,Гърция.Части от тази древна държава е имало на много места.Да се сетим за Филипополис-Пловдив.На кого е кръстен.А откритата наскоро у нас Хераклея Синтика?!!Да не продължавам.Държава Македония отдавна няма.Има област Македония,която днес е в 3 държави,като най-голямата част е в Гърция.Кратко и ясно.
67
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въобще защо се занимаваме с "македонците' . Когато решат да променят политиката си спрямо България и българите да се обадят . Брюксел като не може без тях , да им дава специален статут , да им дава пари , какво иска . Ама да ни оставят на мира вече , че толкова кризи се настаниха у нас , а всеки ден си губим времето с РСМ. Безсмислено е
66
2
 
8
 
! Отговори
жоазиньо преди 2 години
Поредна проява на македоносексуалистите, пореден напън за пред невидимия... Една шайка с мозъчния капацитет на шумадийците. Добре че са се отделили от нас, иначе тия щяха да ни дърпат назад...
65
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нито крачка назад! Македония е българска и винаги е била такава от последните две хиляди години! Всяка отстъпка е отстъпка и предателство на България! В крайна сметка тази квази държава има зор да влезе в ЕС, така че да си променят политиката и да се извинят на българите за предателството и агресията към своите братя и сестри! Тогава може да си помислим да ги пуснем!
64
3
 
24
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Нима някой е забравил събитията от преди век и колко български майки не дочакаха синовете си от фронта.....а фронта бе Македония и много млади момчета се жертваха за тия предатели
63
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Македония по време на втората световна война имало админситрацив с над 30 хиляди полицаи и военни.Което е равно на броя на нашата армия в момента.Тогава Македония е била по 1 милион,а България сега е 6,5 милиона.
62
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До АнонименАми Германия и Франция как можаха да се помирят след толкова много войни, които са водили помежду си ? Колко пъти Саарската област минава от едни ръце в други ?
61
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не си помислите, че само в България има "бивши" КГБ/ДС агенти, които изпълняват заповедите на Кремъл да насаждат омраза между българи и македонци. И в Македония си имат доволно много от същите предатели.
60
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжепатриоти в България и Македония бол. Пари правят с патриотизъм
59
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македония е самостоятелна държава от 1990 година,а автономна държава в съставна СФРЮ от 1944 година.Не е на 17 години.През 1944 година се признава международно Македонския Народ и Език.От 1990 година до сега има 32 години,а то 1944 година до сега има 78 години.А от първата самостоятелна държава В Македония- Крушево (Македонска Държава,така я нарича Питу Гули) има 119 години.Много бъркате като се изказвате с омраза.