Мицкоски против френското предложение, иска предсрочни избори

Конституцията нямало да се променя, за да влезе българското искане
219
Мицкоски против френското предложение, иска предсрочни избори
Снимка: Pixabay

Предложението на френското председателство на ЕС за разрешаване на нерешените въпроси между България и Република Северна Македония беше включено в речта на председателя на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски на митинга, организиран от партията под надслов „Твърде много е” с основно искане – оставка на правителството на Димитър Ковачевски и предсрочни избори.

„Цели 5 години чакаме дата за преговори, предадоха ни и все още сме в чакалнята на ЕС- 22 години чакаме. Заради погрешната политическа стратегия се взима бъдещето на тези млади хора пред мен и като продължение на тази политическа агресия, която се извършва върху нас, пристигна и предложението, което от правителството твърдят, че нито са виждали, нито са чували за него. Това е капитулация - българизация на (Република Северна) Македония или дипломатически нокаут”, каза Мицкоски. Неговият прочит на предложението на френското председателство е, че дата за преговори за страната няма да има, докато не бъде отворена конституцията, за да бъдат изпълнени „исканията на София”, а това, което до вчера е било проблем за Република Северна Македония със София, сега става проблем на страната с Брюксел.

Още по темата

Мицкоски призова премиера Ковачевски да откаже това предложение. „За да е ясно: 80 депутати, или две трети (от депутатите в парламента) променят конституцията. Зависи от ВМРО-ДПМНЕ и докато съм председател, конституцията няма да се променя, така че българските искания да са част от нея“, каза Мицкоски и допълни, че нито той, нито ВМРО-ДПМНЕ ще приеме договор против националните интереси и унижаващ страната, „а ако правителството реши да го внесе в парламента, тогава бъдещето правителство на ВМРО-ДПМНЕ няма да изпълнява нито една точка от този договор.”

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ се обърна към България: "Вместо да ни подкрепяте като съседи, вие ни блокирате, вие ни спирате и отдалечавате двата народа. Това ли са добросъседски отношения? Вместо да дойдете в Скопие и да коленичите, за да се извините за злодеянията, които сте направили срещу този народ по време на фашистката окупация във Втората световна война, вие искате да ретуширате историята ни. Това не са европейски ценности и това няма нищо общо с Европа. Това е нещото, което мъчи всеки от нас."

Той заяви, че ако не бъде постигнато споразумение с управляващите за предсрочни избори, ВМРО-ДПМНЕ ще влезе във фаза на пълна блокада на парламента, но и блокада на институциите, както и протести в градовете. „Народът дойде, за да си вземе това, което заслужава - свободата.  Твърде много е. Разкажете истината за хората, които дадоха много в името на обещанията за някакво светло бъдеще, а не получи нищо. Властта удари по стандарта, икономиката и перспективата на тези млади хора пред мен. Няма да ви разочаровам. Вие сте моята сила и няма да ви разочаровам”, заяви Мицкоски.

Митингът, който опозицията обяви преди месец, се проведе пред сградата на правителството, където за утре е обявена среща на коалиционните партньори на управляващата СДСМ.  /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още по темата: ЕСКонституцияРМС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще стане много интересно когато Мицко и криещия се при Орбан негов кукловод-Груйо "Стиропорената преродбеник" спечелят следващите избори. От сега се канят да денонсират Преспанския договор и да махнат добавката "Северна". А Гърция не е България. Тя няма да допусне да бъде мачкана.
57
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да се разберем с тия. ВЕТО до дупка!
56
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По време на втората световна война нашите администратори са се борили с Македонските партизани.По-скоро Македонските партизани са се борили за освобождение от Италянскат,Българската и Немаската Администрация.В състава на Македонските партизани имало хора от всички етнически групи.Те за две години са успяли да се освободят от администраторите.Македония е първата свободна държава в Света,освободена от администрацията.Затова там няма бумащина.Те са освободили и Гърцка Македония от администрация.
55
4
 
17
 
! Отговори
Македонски хумор преди 2 години
Държава на 17 години чакала 22години за да влезе в Европейския Съюз.......
54
2
 
17
 
! Отговори
Bugarin bosilegrad преди 2 години
Тогава нека Сърбия ви дигне ветото хааааааааааа
53
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига ни занимавате с тия миши мегаломани.Да се правят на каквито искат,но да не ни занимават.Имаме си достатъчно проблеми.В междусъседски отношения най-важно е връщането на западните покрайнини от държавата,в която бяха,защото е нарушение на договора.
52
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Москва активира опозицията и в двете страни, защото още една държава ще се присъедини към ЕС, а н е към оста Белград -Москва
51
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не става само да искате макета,трябват и компромиси, които вие не желаете да направите :)) Ще има да сънувате ЕС още дълго време, най-добре изобщо да не ви обръщаме внимание, че само ни ядосвате :))
50
3
 
25
 
! Отговори
Хичо преди 2 години
Жена му е българка и отдавна го е изритала от семейния креват,затова чичкото мрази българите.Наистина чичко Мицко изглежда като слабоумен и е голям ***,трудно ще си намери нова мома,но проблемът му може да се реши като си купи надуваема кукла от секс-шопа,дано все пак и тя не избяга...
49
10
 
12
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Щом тия реагират така, значи не е лошо френското предложение за България.
48
1
 
14
 
! Отговори
аа1830 преди 2 години
До 48: Как ще е все едно какъв е Мицкоски, като той е евентуалния бъдещ премиер и в момента с 40% в събранието. Когато такъв човек казва че няма да изпълнява нищо от договор с България, как ще е без значение бе?
47
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе както каже Македония.....това.... Явно...
46
20
 
2
 
! Отговори
Румен преди 2 години
Задължително е РСМ да влезе в ЕС. Това е добре за всички. След това самата Сърбия ще я приемат . И колко по бързо са в ЕС и НАТО. Европа ще се разшири на Изток със Западните Балкани.
45
3
 
13
 
! Отговори
аа1830 преди 2 години
Браво на dnes.bg че го цитира. Гледах речта и наистина това бяха думите му - ".. официална София вместо да дойдете в Скопие, да клекнете, да се извините за втората светска война и фашизацията, вие ни ретуширате историята..."
44
3
 
11
 
! Отговори
Румен преди 2 години
До42. За какъв фашизъм в България като сме били Монархия . Дори сме страна с първото антифашистко въстание през 1923г. Преди Хитлеризма. Това , че сме търгували с Германия , а тя е държала под финансово влияни е половин Европа. Като Австрия ,Унгария , Швейцария и др. България е търгувала с всички. Била е сводна търговия. Това не е военен съюз
43
0
 
17
 
! Отговори
ДДТ преди 2 години
Все едно какъв е Мицкоски, на такива като него в ЕС не се обръща внимание. Те си имат някакви фаворити избрани и това не са мицковчетата. Големите усилия на ЕС да пробутат Сев.Македония в ЕС са силно съмнителни. В условията на война, огромна инфлация и ред други проблеми да напъваш за някаква периферна държавица поражда усещането,че на България кроят нещо нашите "благодетели".
42
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мицкоски, вие сте тия, които идвате на колене в София да молите за лични карти като се пишете българи. Аз не познавам българин отишъл в измислената ви държавичка да иска македонски документ за самоличност или гражданство.
41
1
 
16
 
! Отговори
нормален преди 2 години
абе да попитам : за нас важно ли е тази измислена нарекли я държава да бъде в ЕС ? щото ми писна всеки ден да се пише и говори за тях !
40
9
 
2
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: ПРОФЕСОР Х (номер 38) Е да, но ако се инатим като магарета и не полагаме достатъчно усилия Македония НАИСТИНА да бъде приета в ЕС, ще постигнем точно това - радикалната македонистка партия на Мицкоски ще спечели изборите и вместо да изпишем вежди ще извадим очите на българите там!Така както Василий Вулгароктон е извадил очите на самуиловите войни!Не забравяй, че там освен българи има и македонци, и сърби и албанци!Не можеш да заповядаш на човек какъв да се чувства!
39
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите и Македонските опозиция и президент са против всяко предложение за разрешаване на проблема. Накрая запада ще ги трича както Джон Кери, Орешарски или както МВФ, България по време на фалита 1997а. Ама кой каквото си направи...