Мицкоски може и да не харесва българите, но една от министърките му се оказа... българка

Саня Божиновска обаче отрича
27 юни 2024 21:57, Нели Христова
130
Мицкоски може и да не харесва българите, но една от министърките му се оказа... българка
Снимка: БГНЕС

Министърът на енергетиката и част от висшето ръководство на управляващата ВМРО-ДПМНЕ Саня Божиновска е използвала български паспорт, когато е била директор в хърватската компания "Руднап", предаде  БГНЕС.

Македонският портал "360 степени" публикува и документ от Търговския съд в Загреб, където е записано, че Божиновска използва български документи за самоличност, тоест има българско гражданство.

Самата Божиновска е отрекла информацията пред изданието. От редакцията обаче подчертават, че тя не е отговорила на въпроса дали "в миналото е притежавала българско гражданство".

Според проверката на медията министърката и към днешна дата е български гражданин.

БГНЕС припомня, че не за първи път членове на ВМРО-ДПМНЕ или на Министерски съвет на РСМ се оказват български граждани. За последно такава информация беше разпространена за семейството на бившия премиер Димитър Ковачевски, за роднини на самия Християн Мицкоски, както и за кметицата на Скопие Данела Арсовска, също кандидатура на ВМРО-ДПМНЕ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от ЕС
Плугчиева: На Европейския съвет ще сме с отслабени позиции
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 51 - Немои те молам . Ако им е страв ????? Сигурно не сте до толку наивни во тоа да верувате ?! На едно чудо странски амбасади , мегиународни организации , ОПСЕ ..... И на 100 000 пасоши никои не се престраши да даде макар и една тужба до Стразбург за етнички тормоз. Напротив ,ние сме надалеку познати како држава каде малцинствата уживаат наиголеми права ....
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ко *** интирисуват някакви шиптаро-српски торбеши
51
9
 
0
 
! Отговори
Българин преди 4 дни
Аз съм абсулютно уверен, че без никакво съмнение нашите партньори от САЩ ще ни сапортнат при спора с Македия, защото САЩ са релайабал партньори.
50
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
A какво става с визите за САЩ, след 30 години 6лизане на американски гьзове, българите могат ли свободно без визи да бегат в САЩ като западно европейци, или българите са нещо втора категория хора?
49
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Българите все се репчат и се правят на умни, и все e6aни ходят, все ги e6aт. И всички останали са глyпави, а те са най-умните, и сега така с македонците, като че ли македонците не са си направили сметката, и какви са им позициите, кой стои зад тях и защо така се подиграват с българите.
48
0
 
5
 
! Отговори
МВР-то преди 4 дни
наш'то де, що не ги обяви всичките с български паспорти. Или батакът е толкова голям, че и това не знаят.
47
3
 
9
 
! Отговори
Българин преди 4 дни
То цяла РСМ е просто една нацифицирана България.
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
"Абсолютно погрешна политика на България."---------------Абсолютно правилна политика на България, макар че аз лично бих действал доста по-агресивно срещу тези палячовци. В момента сами се прецакват и никой не им е виновен.
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
To еден Лиупчо Георгиевски , тука во Македониа познат како наиголем бугарофил иавно на емисиа каи Коритаров кажа дека има три пасоша а на прашането што е по националност иавно се искажа Македонец ....го имаше видеото на иутуб до пред некое време ..... аи доста ве лажат и доста се лажете себеси. Да ви извадам слика од прадедо му во ваша униформа сигурно ке паднете у несвес , а тоа што на човекот цел имот му пропадна ради вшта држава нема везе . А?
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Колку пати човек треба да ви каже дека имането на пасош нема врска со националност. Тоа е чист пазар , на 5000 ,даи пасош. На последниот попис се иавиа 3.504 блгари од кои само 522 пишале маичин иазик - блгарски. На последното ви гладане сигурно излегле ИЧ , штом медиите ви пренесуваа за гладачи секции од Коста Рика и Океаниа , а за Македониа .....штама. И тоа на над 100 000 купени пасоши.
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Абсолютно погрешна политика на България.
42
6
 
4
 
! Отговори
Дедо преди 4 дни
Тоя Мицкоски и компания са същите ,като Възраждане, които уж били против еврото ,но всички си държали парите в евро в банките, уж били против ваксините,но всички се били ваксинирали, уж щели да връщат субсидията,но Копейкин си купил къща на Варненското езеро със субсидията......
41
3
 
3
 
! Отговори
била българка? преди 4 дни
На неиния вуйчо лелята е преспала със Северно Македонец от Северната част на С.Македония.
40
4
 
5
 
! Отговори
Петърчо преди 4 дни
Мицковски никъде не е казвал че не харесва или мрази българите. В случая с Данела се оказа че не е тя защото представяте ли си може да има две лица с една и съща фамилия и име. Проблем ще е ако македонската конституция забранява хора с двойно гражданство да бъдат на държавна функция. Всичко останало неподкрепено от факти е "един в кръчмата каза".
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Явно на никой в античка Македония не му е направило впечатление, че говори на български. Добре се е прикрила.
38
2
 
12
 
! Отговори
Бойкот на ОLX преди 4 дни
Ами нормално, те макетата са си българи, само че некъпани...
37
6
 
3
 
! Отговори
Българин преди 4 дни
Ние българите не трябва да мразиме македонците заради Мицкоски, македонците не са виновни, че от некаде им е дошал некакъв Мицкоски и им е станал премиер, какво са виновни македонците, че от некаде им идват такива политици? Затова ние българите трябва да пръвайднеме сапорт на македонския народ да влезе в ЕС.
36
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тези които са живяли при социализма помнят, как тогава заглушаваха усилено Свободна Европа, Гласът на Америка и хората скришом ги слушаха ако хванат честотата. А сега нещата се обърнаха, ЕС забранява и блокира руски медии да бе би хората на запад и в източна Европа да чуят и да видят истината.
35
2
 
5
 
! Отговори
не сте добре преди 4 дни
Шкембе Воеводата да вземе мерки.Не може при макетата да има българи в управлението им.
34
4
 
9
 
! Отговори
Голяма сенсация преди 4 дни
И защо трябва да правим лоши новини от това? Всички знаят, че разлика между българци и македони няма, особено като се изкъпе българинът той си става чист македонец. Или обратното важи същият принцип. И защо да се караме, вместо да обединим усилията си и да изгоним НАТО как-то и да извършим БУЛЕКЗИТ.