Военен експерт: Този снайперист не е бил сам, зад него е агенция или правителство

Офицерът командос Далас Александър е охранявал канадския премиер
16 юли 2024 08:15, Петър Бойчев
80
Военен експерт: Този снайперист не е бил сам, зад него е агенция или правителство
Снимка БГНЕС

Стрелецът, който се опита да отнеме живота на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, е бил "подпомогнат“. Това твърди военният офицер Далас Александер, снайперист от канадската армия, в миналото е осигурявал личната охрана на световни лидери, включително министър-председателя на страната, съобщава британският вестник Daily Mail.

Екипът на Александър държи световния рекорд по брой потвърдени снайперски убийства, отбелязва изданието. Самият военен, след като проучиl видеоматериали от съботния митинг, е уверен, че някой е помогнал на 20-годишния стрелец да извърши покушението.

"Много съм запознат с това как работят тези неща и как трябва да бъде работата и след това, което се случи, нямам съмнение, че стрелецът е бил подпомогнат от някъде в рамките на агенция, организация или правителство“, обяснява Далас Александер.

Както припомня Daily Mail, властите все още разследват случилото се. ФБР обаче вече заяви, че стрелецът Томас Матю Крукс най-вероятно е действал сам. Отбелязва се, че той е заел позиция само на 118 метра ярда от подиума, пред очите на зрителите.

Според канадския снайперист това е просто невъзможно; стрелецът не е трябвало да се приближава толкова близо до бившия президент на САЩ: "Веднага щом видях снимка от въздуха, всичко, което казаха, че се е случило, изгуби смисъл. Не можете да се качите на покрив посред бял ден, очевидно на няколкостотин ярда от президента. Не можете да заемете тази позиция с оръжие в ръце, когато президентът държи реч. Това просто е невъзможно“, обяснява канадският военен.

"Например, дори не е нужно да си снайперист – това е най-очевидното нещо, най-очевидното място в целия свят. Може да попитате като седмокласник: "Какво трябва да направим, за да сме в безопасност?“ Е, нека погледнем тези покриви, които са в обсега на пушка“, добави той.

"Но нещо се е случило и аз не соча с пръст никого. Но е твърде очевидно, че на този човек му е помогнато да стигне до там. Независимо дали някой си е затварял очите за това или е било стратегически планирано на определено ниво, защото това място е твърде очевидно“, обяснява още Алексендер.

Той също така намири за много странно, че стрелецът е успял да се доближи толкова близо до бившия лидер на Белия дом, въпреки многобройната му охрана, но не уцели целта си. Ако имате необходимите умения, за да стигнете до там, да заобиколите всички тези мерки за сигурност, всички различни слоеве на защита, тогава ще имате необходимите умения, за да преминете през първия кръг“, сигурен е снайперистът.

"Така че моето мнение е, независимо дали ще излезе сега или много по-късно, че този човек е получавал помощ отнякъде и това със сигурност е повод за безпокойство“, обобщава канадският военен.

Според изданието Александер е ръководил снайперистката единица JTF 2. Един от нейните членове през май 2017 година е произвел рекорден изстрел от McMillan TAC-50, улучвайки терорист, който излизал от сградата, за да се качи в кола. Снайперистът е бил на разстояние от около 3,5 километра, което е рекорд в историята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
SVD DRAGUNOV преди 1 месец
ОТДЕЛ САЩ И КАНАДА НА ФСБ ДЕКЛАРИРА, ЧЕ АКО СА ОРГАНИЗИРАЛИ УБИЙСТВОТО НА ТРЪМП СА ЩЕЛИ ДА ДОСТАВЯТ НА КРУКС СНАЙПЕР ДРАГУНОВ, ИЗНЕСЕН ПО ТЪМНИ ДОБИ ОТ ВОЕННИТЕ ПОДЕЛЕНИЯ НА БЪЛГАРИЯ ПРЕДИ 30 ГОДИНИ В КАНАДА ЗА ПО 30 ДОЛАРА И ТОГАВА ТРЪМП НЕ БИ ИМАЛ НИКАКЪВ ШАНС ДА ОЦЕЛЕЕ!!...
69
2
 
2
 
! Отговори
ГАВРИЛ преди 1 месец
Седял е зад него руското ГРУ. Постановка да напомпят рейтинга на оранжевото шиMпанзе.
68
1
 
1
 
! Отговори
20 годишен преди 1 месец
На покрива е имало вуна.
67
0
 
2
 
! Отговори
JJ преди 1 месец
Зависи, кой му е промил мозъка? За 20 годишен е странно, да си толкова обсебен!
66
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По голями глупости не бях чул,каква агенция или правителство стоят зад този дилетант снайперист, къде е чул и видял снайперист да пропуска от 4 изстрела целта и то от 120 метра
65
3
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
тая статия има информационната стойност на интервю с оня дето "беше разглобил дшк с голи ръце", а после изчепи некъде по островите с 2 милиона долара дарения "за войната". и оня беше по разни подкасти, седеше разкрачен и говореше глупости.
64
2
 
0
 
! Отговори
Право Писов преди 1 месец
или в ре(д)акцията са им спрели климатиците, че много ток арчат, или пепи е готов от обед.
63
7
 
1
 
! Отговори
боза с косми преди 1 месец
дейли мейл преразказват ню йорк таймс които са съчинили интервю с някакъв "дето е служил 14 години в снайперска част", само че освен две снимки и двугодишни публикации от некв подкаст нищо друго не доказва, че нашио не е бил черпак в съответното поделение. естествено, човека в типичен блогерски стил (понеже е професионалист) уклончиво е избегнал въпроса що "снайпериста с пушка" не е стрелял center mass. пиян петю е допресолил манджата с негово си изплюнчено насосване и айде честитка, 20 лв хоно
62
1
 
2
 
! Отговори
читалище заря преди 1 месец
има ли цивилен офицер бе кеворкяне? като гледам тоя преразказ с елементи на разсъждение, добре че се не е наложило тия, дето тоя ги е ръководил, "да работят".
61
32
 
8
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 1 месец
Има две хипотези за стрелеца. Първата,че умишлено е допуснат да стигне до покрива и да стреля,но едва ли заговорниците ще изберат да стреля човек,който изглежда не е държал пушка в ръцете си. По-вероятно е това да е изфабрикувано от Тръмп. Той би избрал човек да стреля по него и да не може да го улучи. Просто това е едно не добре организирано шоу,но ефктът сред простолюдието си изигра ролята. Тръмп втвърди електората си,а и превлече колебаещи се избиратели и вероятно вече води пред Байдън.
60
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като прочетох "експерт" и спрях дотам !
59
3
 
12
 
! Отговори
x преди 1 месец
Сигурно е така. Агенциите избират цайсат некадърник на 23 години къде даже не може да уцели тоалетната чиния.
58
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както казва другаря Енгелс комунизмът ще победи в най-развитата икономически държава. Просто се е маскирал на либерализъм. А всъщност е фашизъм. Няма разлика. Идеологията и насаждането на идея за изключителност на тема раса или обособена езикова група избуява експоненциално умело използвана от мимикриращ паразитен кръжок от някои с по равни права и според Оруел, който е идеолог на контрапропагандата през втората световна война зад океана.
57
2
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ДА ТОВА НА ТАЙНИТЕ СЛУЖБИ НА САЩ ОХРАНЯВАЩИ ДОНАЛД ТРЪМП!
56
6
 
17
 
! Отговори
ССАЩ преди 1 месец
Съедините Социалистически Ашкенази Щати - там всичко е ХолиУдска Измама, т.е. е ЧестнаЮдеюска!!
55
3
 
14
 
! Отговори
Не-експерт преди 1 месец
Според мен е имало подценяване на ситуацията от страна на USSS. Те просто не са очаквали някой да стреля. Не са и реагирали достатъчно бързо след като да получили сигнал за стрелеца. Сигурно някой се е опитвал да получи повече информация и чак тогава да даде разрешение за стрелба. Може би и снайперистът, охраняващ периметъра, е гледал доста по-далеч от тези 120-150 метра. Мерникът има много тясно видимо поле. Стрелецът може да се е целил в главата, но не е професионалист и не е улучил
54
9
 
4
 
! Отговори
до 53 преди 1 месец
До Разбира се,да защото има изгода от Байдън,финансира Тръмп,нали русофилска логика,ако имаш с какво помисл кой печели от монтажа онзи ден,ами оранжевия много ясно,подсказвам ти,че с комарския ти мозък не можеш да се сетиш
53
8
 
14
 
! Отговори
А пък аз мисля, че преди 1 месец
Ако сериозна агенция или нечие правителство бяха организирали това покушение, те щяха да подберат отличен снайперист, а не някакъв очилат шашавец,който вече е бил изгонен от не-знам-какъв отбор заради лоши резултати,получени при упражнения по стрелба. Според мен нападението е рожба на размътения акъл на младо левичарче,което все още не си заработва самичко хляба и не е наясно с нещата от живота.Ако около него има някаква организация, тя ще да е самодейна и съставена от такива пишлигари като него
52
5
 
12
 
! Отговори
Мдааа преди 1 месец
20 годишен некадърен снайперист, който не може да уцели от няколко пъти неподвижна мишена .... интересно в тези агенции какви некадърници избират !
51
14
 
4
 
! Отговори
Разбира се преди 1 месец
Пютин има най-много Изгода от 2ри Мандат на Байдън! все пак Дементирал Президент на САЩ, позволи на Пютин да Атакува Украйна!!