Три версии за мелето в Халкидики, къде е истината?

Барът е запечатан и е отнет лиценза му
20 авг 2024 12:12, Стела Стоянова
40
Три версии за мелето в Халкидики, къде е истината?
Снимка БГНЕС, архив

Има три възможни версии за мелето с Кирчо Руския в Гърция. Това са рекет, дрога или неизяснени финансови взаимоотношения, пише "Телеграф".

Още по темата
Междувременно властите в Ханиоти съобщиха, че всички българи са освободени.

Мутри

По оперативни данни още отпреди година се зародил конфликт между Руския и Иво Белгиеца, който имал финансово изражение. Двамата обаче не се виждали редовно, а основно през летния сезон. Според хора от МВР е напълно възможно да става въпрос за искане на по-големи отчисления от сенчест бизнес. Медиите в Гърция също загатват за мафиотска връзка. „Избраният повод – забавената поръчка е само искрата, която е търсена, за да се разрази мелето. Тези хора от години ходят в Гърция, повечето имат имоти там на подставени лица и на роднини, досега не са демонстрирали подобна агресия“, смятат полицаи.

Руснаци

Интересното според криминални експерти е, че охраната в бара на Белгиеца е основно от руски граждани. Смята се, че при екшъна няколко от гардовете духнали и в момента никой не може да ги открие.

ЕРТ добави пък, че вече е сигурно, че поне двама от тримата охранители на заведението, които избягаха и се издирват, са гръцки граждани, но с български произход. Те са попадали в полезрението на гръцките власти и в миналото заради изнудване и рекет на нощни клубове за охрана срещу заплащане. Единият дори е бил арестуван през 2021 г. за стрелба пред нощен клуб в Солун, а другият е членувал в забранената вече профашистка гръцка партия "Златна зора".

Подставен

Що се отнася до действителните причини за инцидента ЕРТ съобщава, че гръцките власти са установили, че собственикът на фирмата, притежаващ бара, всъщност е подставен човек на мафиот в България, с когото предполагаемият български наркотрафикант, започнал скандала, си съперничи и искал да предизвика инцидент, за да навреди на бизнеса на бара в района на Ханиоти на Халкидики, който се разигра малко преди полунощ в петък срещу събота.

Междувременно с решение на общинския съвет на община Касандра днес беше отнет лиценза на бар „Ахинос Тути Бийч“ окончателно и той беше запечатан, предаде БТВ.

Формалният повод за скандала, който предшества сбиването на 16 август вечерта, е забавена поръчка. По това време в заведението има близо 400 души, сред които и деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от Балкани
Дъждът спаси Северна Македония от тежките пожари
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дори и така да е било сега нали сме думикрация, що е пак същото или пак руснаците са ни виновни? Политиците ни разпродават българия на малко парченца, болниците се закриват, в училищана ли раздават памфлети за "нетрадиционния" кекс, съда си мисли че е политическа партия, МВР се смчтат за частна корпорация и сами си избират шефа... Не е така, просто каквото хване бачо *** и ръждчсва и махнала кръстницата с магическата пръчка и приказната каляска се превърнала в ... тиква.
38
2
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 37 преди 3 седмици
Без съмнение е така. Руския мутренско-олигархичен модел беше инсталиран в България точно по руски образец след Перестройката. Инсталирането му стана по заповед от МаЦква. По същия начин както и болшевишкия модел след окупацията на България от съвеЦката армия.
37
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Абе не разбрахте ли, че руснаците са виновни. Това са подривни агенти с купени български паспорти, които путин лично е пратил в български бар в гърция за да всяват смут.
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Български бар, български мутри, какво толкова има за изясняване, или ж у р н а л я т а отново си чешат езика по навик :)))
35
0
 
9
 
! Отговори
д0 30 преди 3 седмици
До Анонименне знам кой какво е плюл но у БГ правосъдие НЯМА .... и то не от сега - от много ОТДАВНА !
34
1
 
29
 
! Отговори
Не се пънете преди 3 седмици
Вече са пуснати всички. Утре ще е забравено. Общинския съвет ще даде нов лиценз за бар на друго подставено лице и продължаваме. Гърците ли не взимали. Взимат, но повече.
33
2
 
3
 
! Отговори
ДО ЛИДИЯ преди 3 седмици
До ЛидияИСКаш някой да ти го пра***ска ли ??? явно си търсиш някой да те задоволи ....от коментарите ти се вижда ....
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До грекос Викаш кога ги хванаха, кога разнищиха, кога ги осъдиха, кога излежаха присъдата, та вече ги пуснаха.
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 28 Никое правосъдие не пуска заподозрените, ако има опасност да избягат. Стига си плещил глупости.
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Язък дето се плюнчеха тука някакви смотани отворковци 3 дни да хвалят гръцкото правосъдие и да плюят българското.
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До До хах Дела? За кво? За малко пиянски кютек ли? Ти луд ли си?
28
4
 
25
 
! Отговори
До хах преди 3 седмици
Максималното време за задържане мина, но не са се измъкнали. Гръцка схема. Те са пуснати, но дела срещу тях ще има и са заплашени от по 20 г. Сега ще избягат в БГ и повече няма да рискуват да стъпят в Гърция. Така гърците хем си решават проблема с мутрите, хем няма да ги дондуркат 20г в затвора. Ние да му мислим.
27
22
 
5
 
! Отговори
Лидия преди 3 седмици
Стига с този негативизъм! Българите отново доказаха, че са хeтезoceксуални мъже, стъпили здраво на земята и отстояващи своето.
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
калин преследва ли вече виновните или крещи пред президентството на протест.
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Скоро меле и в др. държави... Като се разплиска легена така става...
24
0
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Стреляли са се заради забавена поръчка.Верваме.Изобщо не е заради дрога и кинти.
23
3
 
26
 
! Отговори
Хах преди 3 седмици
Всички българи са освободени. Хахаха, и гръцкото правосъдие се оказа пълен тестис.
22
2
 
6
 
! Отговори
Тараша преди 3 седмици
Бе мноо бавят поръчките тия гърчоля бе. И аз бих ги засвяткал.
21
4
 
18
 
! Отговори
грекос преди 3 седмици
бааа гърците не се бавят изобщо ... кога ги заловиха, разнищиха историята, че и лиценза отнеха ... сега остава да ги осъдят как си трябва. Това ако беше у нас ... ченгетата още щяха да се чудят над протокола с веществени доказателста как се пише тротоар или трутоар.
20
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Каква поредна евроатлантическа драма Дами и Господа