Терористични заплахи за две сръбски посолства в Европа

Мерките за сигурност са повишени
20 авг 2024 13:36, Инна Ангелова
3
Терористични заплахи за две сръбски посолства в Европа
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В последните 24 часа две сръбски посолства в две европейски столици са получили заплахи, че ще бъдат мишена на терористични нападения, съобщи сръбският външен министър Марко Джурич, цитиран от националната телевизия РТС. Той допълни, че са повишени мерките за сигурност.

Джурич отбеляза, че според предварителна информация заплахите идват от “лица от албански произход от крайни сепаратистки кръгове в Косово“.

Джурич каза още, че се работи в сътрудничество с други органи за сигурност за предотвратяване и отстраняване на заплахите.

"Това се случва, защото някой от Прищина години наред работи систематично за създаване на климат, в който нападенията срещу всичко сръбско са приемливи", подчерта сръбският външен министър, цитира БТА.

Мерките за сигурност в сръбските посолства в Европа са повишени.

“Идентифициран е най-малко един извършител на заплахите“, посочи Джурич и добави, че практиката в такива случаи е да се избере лице с психически проблеми, за да избегне наказателна отговорност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от Русия
Украйна може да влезе в НАТО, без да контролира цялата територия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
През по-голямата част от Средновековието Сърбия е васална територия на Българското царство. Тогава проблеми с шиптърите не са имали.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Американците пак се опитват чрез техните проксита шиптарите да запалят Балканите...но този път ще име малко трудно щото Русия не е на Елцин,ама се ръководи от Путин и при него тия номера не минават..
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А какво ни интересува това нас нормалните хора