Масова антибългарска кампания срещу консула ни в Ниш

Публикациите са открит призив за разправа
17 авг 2024 18:30, Стела Стоянова
52
Масова антибългарска кампания срещу консула ни в Ниш
Снимка БГНЕС, архив

В сръбските медии днес започна масирана антибългарска кампания и персонални нападки срещу консула ни в град Ниш Петър Данов, предаде БГНЕС.

В кампанията участват всички официози и проправителствени медии като "Вечерне Новости", "Политика", "Ало", "Б92" и т.н. Всички публикуват една и съща информация без никаква разлика. В нея се търси отговорност, защо "българският консул в Ниш Петър Данов е участвал в откритата среща в града, на която се обсъждал въпросът за минните проекти и гражданската отговорност". Дебатът е бил свързан с производството на литий в Сърбия и екологичните въпроси.

"Това, което обаче привлича вниманието от тази среща, е присъствието на българския консул в Ниш Петър Данов. Отдавна е известно, че България проявява интерес към уж застрашените права на своето малцинство в Сърбия, с което след това злоупотребява, за да отправя множество неоснователни критики към страната ни в международните инстанции. Това поведение на българския дипломатически и консулски представител изисква особено внимание, но и публично осъждане", се казва още в публикациите, които са открит призив за разправа с българския дипломат.

Освен тези призиви за "публично осъждане" в публикациите се казва, че "българската страна трябва да отговори дали присъствието на нейния консул на срещата, посветена на въпроса за добив на литий, която се провежда в разгара на т.нар. антилитийни протести, чиито организатори искат да свалят легитимно избраните власти на страната ни, е открита подкрепа за дестабилизацията на Сърбия?"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от Балкани
Италианец почина месец, след като го ухапа паяк цигулка
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
10
 
! Отговори
До 16 преди 1 месец
Явно не си ял скоро шамари албански ***
17
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашите западни приятели от Британската общност ще добиват литий в Западните покрайнини и ще тровят българите там.
16
2
 
10
 
! Отговори
До 15 преди 1 месец
Или ти ще виснеш като се набутваш там, където не ти е работа
15
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бугарак да върви по дяволите
14
33
 
3
 
! Отговори
ДУШКО ПОПОФ преди 1 месец
БУГАРЕ ТАТАРЕ--ВЪЖЕТО и на Крушата да висите .
13
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Туй "външно от абсолютна некадърност единственото което може е да действува абсолютно неадекватно и да създава проблеми там където не би трябвало да ги има.
12
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е работа на дипломат да участва в антиправителствени митинги. Макар че е ясно, кой му е наредил, направо го е изкомандвал. А бедният , иска да расте в кариерата. Във Външно е най-важно да имаш пъргав, работлив и покорен език, за удовлетворяване нуждите на шефовете и техните шефове.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До К9 до 7. Кви армии ви бият по главите бе ? Къде пак отидохте ? Елате си на вас си.
10
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашият ква работа има да им се меша на сръбите след като не е нещо свързано с България ?
9
4
 
26
 
! Отговори
К9 до 7 преди 1 месец
Сръбската армия никога не е стигала и няма да стигне до София, каквато и армия и въоръжение да има! Набий си го в главата и никога не го забравяй. За разлика от теб, в тази държава все още има мъже с мнооого големи сърца и ти гарантирам, че сръбски ботуш в София никога няма да стъпи!
8
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а тукашните продажни медии кат правят ежедневна антируска кампания ??
7
21
 
7
 
! Отговори
Пл преди 1 месец
Ти ли ще я провеждаш тази операция със гъзът си ? Като пишеш такива глупости вярваш ли си ? Знаеш ли ,че сръбската армия в момента има такова въоръжение,че може да стигне до София за 20 минути. Това не ти е 1985-та година ,когато са се копаели окопи и се е викало на нож.
6
2
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
До Пак по опорката?/ ПРИ МЕН ДИСКУСИЯ НЯМА! ДОЙДОХ ВИДЯХ КАЗАХ! ВЕРОЯТНО И РИМСКИТЕ ИМПЕРАТОРИ СА БИЛИ ПО-СГОВОРЧИВИ ОТ МЕН :D
5
6
 
20
 
! Отговори
Сърбите да прочетат преди 1 месец
непреиначена средновековна история. Да направят сметка колко време са били легитимна държава през цялото Средновековие (около век и половина, като през цялото това време ги управляват крале и кралици с българска кръв). През останалото време са били васална провинция на Българското царство. Да четат и да кютат. Колкото пъти са се опитали да са самостоятелна държава, толкова пъти направиха глупости. Например, Тито даде бонуси на шиптърите, за да станат работници в Македония и ето днес какво става!
4
3
 
6
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 месец
До АнонимеН: Трябва на теб лично някой да ти обяснява защо изобщо има консулски служби, така ли? Чети, образовай се.
3
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един србин седнал на стъклена бутилка и това бил краят на велика югославия
2
14
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ЗАЩО ИЗОБЩО ТРЯБВА ДА ИМАМЕ КОНСУЛ В НИШ ! КОЙ ГО ПЛАЩА ТОВА НЕЩО? В СЪРБИЯ СИ ИМАМЕ ПОСОЛСТВО И ТОВА Е ДОСТАТЪЧНО! КОНСУЛИ КЪДЕТО НЯМА ПОСОЛСТВО! НЕМОЖЕ В ЕДНА ЧУЖДА ДЪРЖАВА ДА ИМА И ПОСОЛСТВО И КОНСУЛИ ИЗЛИШНО Е! СЪРБИЯ НИ Е ВРАГ
1
14
 
19
 
! Отговори
? преди 1 месец
Време ли е за специална военна операция срещу сръбските фашисти?