Тютюнджии блокират границите с Гърция и Румъния

Премиерът: Провокацията е на БСП
27 яну 2010 14:28,
264

Тютюнджии готвят протести заради неизпълнените обещания от кабинета "Борисов", обяви в парламента лявата депутатка Корнелия Нинова.

По думите й над 20 хиляди души са готови да завардят границите ни с Румъния и Гърция, защото обещанията за 116 млн. лв. плащания не са изпълнени.

Премиерът Бойко Борисов контраатакува и обяви, че каквото е обещал, го е дал или ще им го даде до март-април, по-важното е, че протестите били инспирирани от БСП, каза той.

"Карат тютюнопроизводителите да не казват, че стоят зад тях, но виждате, че Корнелия Нинова знае неща, които аз не знам", опъна се премиерът.

Според него през миналите четири години от правителството са проспали времето, когато например Гърция си е извоювала 750 млн. на година за тютюнопроизводителите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
0
 
0
 
! Отговори
Торанага-сама преди 14 години
ако има БСП активисти да пекат кебапчета по границите идваме и ние да блокирваме
228
0
 
0
 
! Отговори
извод преди 14 години
тютюнджиите са електората на ДПС. Ако успеят да направят стачка и блокират граница ставаме същите *** като гърците и може да забравим за компенсации от ЕС.
227
0
 
0
 
! Отговори
? преди 14 години
"...Tози срок остави производителя в безпомощно състояние и изкупувачите изкупиха цялата реколта като 3то качество която е най ниската цена."И защо производителите са си продали продукцията на цена за 3-то качество?
226
0
 
0
 
! Отговори
тютюнджия преди 14 години
и от горе на това останахме без неизплатени премииа таз годишните разходи на тютюна са 3.20 лв на килограмдо сега сме получили само по 2 лева и чакаме още по 1.50 както се полага от тия 116 милионаразбрахте ли сега причината на протеста
225
0
 
0
 
! Отговори
до отговор преди 14 години
Ти направо ни разкри вселенските тайни.Нали и тук е същата работа. Животът навсякъде и един и същ. Само, че Германия е богата държава със здрави, интелигентни и образовани хора, а в България положението е коренно различно. Бедна държава с болни хора. Затова и подходът трябва да бъде коренно различен.
224
0
 
0
 
! Отговори
тютюнджия преди 14 години
Внимание!Подчертавам:Tази година през есента правителството на Бойко обяви,че таз годишната реколта трябва да се предаде, най-късно до 4-ти Декември за да може да се изплатят и субсидиите до нова година!обявената цена на тютюна беше: 1во качество 3. 852ро качество 3.103то качество 1. 80Tози срок остави производителя в безпомощно състояние и изкупувачите изкупиха цялата реколта като 3то качество която е най ниската цена
223
0
 
0
 
! Отговори
разочарован преди 14 години
***, жалкия тип дето си избрахме.
222
0
 
0
 
! Отговори
отговор преди 14 години
Киро, това са гласоподаватели, и субсидията е хонорар, за да гласуват тютюнджиите за този, който им плаща. В Германия е същото. Там, един собственик на една голяма хотелска верига, е дал по над един милион евро на управляващите CDU, FDP и CSU, под формата на дарения, и същите му направиха подарък - намаляване на ДДС за хотелиерския бранш.
221
0
 
0
 
! Отговори
Lock преди 14 години
Нещата са ясни:Тютюнът е вреден! Причинява сериозни заболявания на човешкият организъм. Цигарите са бомби със закъснител. При този и без това труден живот, да се толерира още един причинител на смърт е направи смешно.Не можеш да имаш претенции, да стачкуваш, да искаш държавно финансиране, за да произвеждаш смърт. Отглеждайте плодове и зеленчуци. Отглеждайте цветя. Отглеждайте животни. Може и да сте свикнали на добро заплащане и сигурна реализация на продукцията ви, но тези неща приключват.
220
0
 
0
 
! Отговори
тютюнджия преди 14 години
до: всички не разбрали!Това не е субсидия! Това е част от изкупната цена!До преди 5-6 години когато не се плащаха уж тия субсидии,цената на сорта тютюн, който аз отлеждам беше 7 лева!а кат започнаха да плащат тази премия, изкупната цена падна на 4.20 а премията беше лев и педесе.с течение на годините, тази цена падна на 3 лева а премията се качи на 2 лева!следователно общата цената на тютюна падна на 5 лева
219
0
 
0
 
! Отговори
до 202 от 200 преди 14 години
До 202 ти лъжеш като дърт комунист аз съм привърженик на герб но при такива случаи не мога да кажа на черното бяло.Имай на предвид че температурата във купетата беше около 5-6 градуса а в Добрич забелязох да се качва и бебе на около 1 год.
218
0
 
0
 
! Отговори
срещу режима на ББ преди 14 години
Ако левицата е истинска, тя трябва да подготвя и да провежда бунтове срещу режима на Диктатора. Бунтът - това е задължение на лявата опозиция!
217
0
 
0
 
! Отговори
Цирк преди 14 години
Защо са тези минуси, не разбрах? Написаното по-долу не е истина ли?Или чакате съвсем по социалистически да се продаде Булгартабак и тогава да се разприказвате? А до тогава ще се баламосваме взаимно, колко сме загрижени за това и онова?
216
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Единствената причина да протестират е заради кеша!От кило тютюн взимат по 9 лв, а от кило домати се взима по 30 ст.Освен това от декар се вади много тютюн - те са високи растения с голяма листна маса.Ето това е истината за протеста.На *** не им се занимава да гледат евтини култури - свикнали са на много пари. И то да са гарантирани!И АЗ ИСКАМ ТАКА,АМА ЗА МЕН НЯМА.
215
0
 
0
 
! Отговори
РАК преди 14 години
Крайната цел на кампанията за спиране на тютюнопушенето е спирането на производството на тютюн. Няма причина, няма и следствие. Тези хора за толкова години не можаха ли да си изберат друг начин на изхранване? За какво ще протестират всъщност? Че не им се дава достатъчна финансова помощ за производството на тютюн? Целтта е да не се произвежда! Едва ли ще стане веднага, но трябва да започнат да се преориентират в правилната посока.
214
0
 
0
 
! Отговори
Киро преди 14 години
Аз изглежда съм доста ***, но да си призная не разбирам.Как така държавата забранява тютюнопушенето, на кутията цигари пише че е смъртоносно, а дава субсидии да се произвежда отровата.По тази логика трябва да субсидират и наркопроизводителите...хм?!
213
0
 
0
 
! Отговори
varg1 преди 14 години
Тая репортерка дето дъвче дъвка от коя медия е да й се смъкне заплатата на половина
212
0
 
0
 
! Отговори
do 210 преди 14 години
Dogan ot koga nasam e v zatvora az ne sum 4uval zatovaili ti si nqka de izoliran ot sveta
211
0
 
0
 
! Отговори
xaxo преди 14 години
na men djoba mi pre4i da si platq danacitea Stani6ev mi pre4i da platq 48 mese4ni zdravni vnoski ot negovoto vreme zdravni moga da dulja samo na gospodbal sum i durjavata
210
0
 
0
 
! Отговори
..... преди 14 години
Да ти призная и аз изпитвах известни съмнения спрямо Бойко Борисов. Мислех си че е един обикновен самохвалко, който плямпа само празни приказки. Но откакто тикна Доган и Мургина в затвора, вече му вярвам, при това безрезервно.