Тютюнджии блокират границите с Гърция и Румъния

Премиерът: Провокацията е на БСП
27 яну 2010 14:28,
264

Тютюнджии готвят протести заради неизпълнените обещания от кабинета "Борисов", обяви в парламента лявата депутатка Корнелия Нинова.

По думите й над 20 хиляди души са готови да завардят границите ни с Румъния и Гърция, защото обещанията за 116 млн. лв. плащания не са изпълнени.

Премиерът Бойко Борисов контраатакува и обяви, че каквото е обещал, го е дал или ще им го даде до март-април, по-важното е, че протестите били инспирирани от БСП, каза той.

"Карат тютюнопроизводителите да не казват, че стоят зад тях, но виждате, че Корнелия Нинова знае неща, които аз не знам", опъна се премиерът.

Според него през миналите четири години от правителството са проспали времето, когато например Гърция си е извоювала 750 млн. на година за тютюнопроизводителите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
0
 
0
 
! Отговори
До Петрол преди 14 години
Само за твое сведение" Булгартабак" още не е приватизиран, а си е държавен.По-нататъшните ти разсъждения са съчинения по картинка но без картинка
168
0
 
0
 
! Отговори
Да 164 преди 14 години
*** възможно най-бързо на преглед.Все още има някаква надежда.нали Бойко каза ,че 4 год няма евросубсидии.Как се е връзвала схемата.И по-полека с цената на вносния тютюн, че още малко ще кажеш,че нии плащат затова че им купуваме тютюна.А ти нива с тютюн не си виждал на живо.иначе нямаше да ръсиш умнотии
167
0
 
0
 
! Отговори
Петрол преди 14 години
Да попитам: Защо сега тютюнопроизводителите стачкуват, когато Тройната коалиция приватиззира "Булгартабак" Ад, и по този начин блокира квотите на пазара, съобразявайки се с нарежданията и на Брюксел? Защо саботирате сегашното правителство, а не саботирахте предишните? Да се разкрият всички факти, по масовата приватизация и виновните на съд! А не само да пречите на оправянето на икономиката ни! Стига дебелашки изпълнения, ами се хващайте на работа! Ако не е тютюн, садете друго!
166
0
 
0
 
! Отговори
1111 преди 14 години
Бойко, време е да се присъединиш към приятелката си Р.Желева... Така ли й беше името...? :)ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!
165
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тия комунисти пак са спретнали номер с тия протести.
164
0
 
0
 
! Отговори
Bulgartabak служител преди 14 години
Като не са ви ясни нещата не пишете поне глупости.Бг тютюна не става за нищо той се изкупува само за да се поддържа и малкото работата на Холдинга за пред очите на хората.Фирми внасят тютюн на 5 пъти по НИСКА ЦЕНА от тази която се изкупува от Бг производителите.Бг тютюна знаете ли къде отива не и във вашите цигари,а близо до София Кремиковци вие си отговорете какво става с него.Понеже това е ДАЛАВЕРА за милиони евро пари и субсидии няма как да секне освен,ако..........
163
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
ДОБРЕ, ЧЕ Е ГЕРБ
162
0
 
0
 
! Отговори
1111 преди 14 години
Така е... Бойко излъга МНОГО хора... Вярваха, вярваха, па видяха що за стока е ГЕРБ и шефа им, та взеха та се вдигнаха на протест... Още МНОГО други ще ги последват... Така и трябва, прави са и гърците, тая държава само ни ЯДЕ...
161
0
 
0
 
! Отговори
мразя ГЕРБ преди 14 години
Долни хора са тия герберони.Все некой им е виновен.А те перфектни.Паляци с паляци.
160
0
 
0
 
! Отговори
ЕК преди 14 години
Видяла жабата , че подковават коня и .. тя вдигнала крак , тоест , видяха гръцките фермери как протестират и за *** дойде идеалния момент за конспирации , а в това те са царе - ще подучват тютюнопроизводителите и те да протестират и блокират пътища , защо - заради поразиите които те направиха в последните 4 - 8 години ! ? !
159
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
От РЗС констатират, че тютюнопроизводителите са изоставени от всички и най-вече от ДПС. Техните интереси са станали разменна монета в политическите договорки на тъмно между ДПС и ГЕРБ. Очевидно Ахмед Доган получи обещание неговите кадри по места да останат на постовете си и да не бъде търсена наказателна отговорност на корумпираните му министри в две поредни правителства. Б. Борисов и А. Доган са се договорили да продадат на безценица Булгартабак. Да прахосат 90 млн. спестявания от сметките на холдинга и да заменят тютюнопроизводството с алтернативно земеделие. РЗС определя тази договорка като един от най-големите цинизми на прехода. Считаме, че за този геноцид срещу най-трудолюбивите хора на България трябва да се потърси най-строга отговорност, се казва още вм декларацията.От партията на Яне Янев призовавават Бойко Борисов, вместо да ходи при гръцките фермери като харчи неоправдани средства за хеликоптерни подвизи, да спре с лъжите си поне за кратко, за да обърне внимание на законните права на българските фермери. Да спре да ги рекетира чрез разпореждане за образуване на бързи полицейски производства срещу техните лидери, както постъпи по време на предишния протест на тютюнопроизводителите на 22 декември 2009г.
158
0
 
0
 
! Отговори
ILF/FOEK преди 14 години
..ОТМЕНИ АКЦИЗА И ЩЕ УСПОКОИШ ОБСТАНОВКАТА.!!!!!...НЯМА СУБСИДИЯ НЯМА АКЦИЗ ..!!!!!!!!!!!!!!
157
0
 
0
 
! Отговори
бързия влак преди 14 години
Станишкаа...Подавай оставката батко и хващайте пътя с бандата, че ако знаеш колко малко ни е останало да ни кипне и да видите тогава ядосан българин в действие!
156
0
 
0
 
! Отговори
До 151 преди 14 години
Като си толкова умен трябваше да знаеш, че тютюна се сади, а не се сее.Става дума за цената на която се продава. Вместо да го продават на 2 лв и да искат 4 лв субсидия, да си го продават на 6 лв.Къде другаде в земеделието се дават подобни субсидии?Друг е въпроса колко от цигарите на българският пазар са произведени от български тютюн.
155
0
 
0
 
! Отговори
Lock преди 14 години
Защо тези тютюнопроизводители като виждат от години на къде вървят нещата не се преориентират? Тютюнът е вреден и за тях, и за пушачите. Защо отглеждат отрова? Отглеждайте например рози. Розовото масло е емблематично за България.
154
0
 
0
 
! Отговори
пак аз преди 14 години
Аз не пуша и не ми дреме с какво ще се занимават въпросните дрогапроизводители, само да не ми пречат да живея. Да се преквалифицират, като нямат далавера в тютюна - от 100 години ги слушаме да се оплакват от доходността на този поминък ... ами че те *** ли са - сменяйте бизнеса бе - никой не е длъжен да ви храни.
153
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не се заблуждавайте че сме се отървали от комунистите ТЕ СА НАВСЯКАДЕ - целия държавен апарат цялата администрация на всички нива във всички градове е пълна с червени мижатурки - БОЙКО ако не искаш бляскава но кратка кариера МЯТАЙ ГИ - ИЗКАРАЙ ги на пазара на труда в частния сектор да си търсят препитанието и да не припарват до власт и пари. Иначе на шестия месец ще ти разклатят стола а след година ще се чудиш откаде ти е дошло.ВЪН ВСИЧКИ ЯВНИ И НЕЯВНИ ЧЕРВЕНИ ГЪЗОБЛИЗЦИ ОТ ДЪРЖАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ
152
0
 
0
 
! Отговори
пушач преди 14 години
Не акциз, ами данък въздух да започне да прибира държавата, докато е червена, все е тая. Ще си ги усвояват като за световно, а ние, и вие също, загрижените за акциза, ке подсмърчаме.
151
0
 
0
 
! Отговори
До 142 преди 14 години
Малее колко си умен.А като няма кой да сее тютюн от какво ще се направят цигарите за да им прибере държавата акциза
150
0
 
0
 
! Отговори
До непушач преди 14 години
Само ,че на фъстъчките няма акциз и ще се загубят над милиар лева акциз и ще се наложи някой да духа супата заедно с тютюнджиите