Каква е разликата между гръцкото и българското море?

Концесионерите очакват силен сезон
12 юли 2024 14:17, Нели Христова
182
Каква е разликата между гръцкото и българското море?
Снимка: БГНЕС

Цените за шезлонг и чадър по българското Черноморие варират между 7 и 10 лв. Няма разлика в сравнение с миналата година. Това каза по Българската национална телеввизия Кирил Спасов, концесионер.

"По изисквания свободната зона на плажа трябва да е 50%. Последните години сме под постоянен мониторинг от страна на Министерството на туризма и останалите компетентни институции", посочи той.

Концесионерът припомни, че в началото на годината Слънчев бряг се нареди в топ 100 на най-добрите плажове в света.

"Нивото, което българските концесионери се опитват да предлагат на туристите, е наистина високо“, добави той.

"Водата е чиста, с прекрасни показатели, плажовете са перфектно почистени, очакваме по-силен летен сезон от предходния. На плажовете със син флаг 2 пъти в месеца се взимат проби от независими лицензирани лаборатории. Свободните зони също са почистени и обезпаразитени", каза още Кирил Спасов.

Концсионерът посочи една голяма разлика между български и гръцките плажове.

"Продуктът, който създаваме е много висок и разходите ни са наистина много големи. Изискваният към нас са доста строги. В Гърция, например, няма водноспасителна служба - там по плажовете няма спасители. Все пак трябва да се отбележи, че след акта за концесия, обезопасяването на плажа е един от най-големите разходи. Нашите плажове с обезопасени. При нас също така 50% от плажовете ни са свободна зона", допълни концесионерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от Страната
Възстановено е издаването на билети за влакове от касите в гарите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
1
 
0
 
! Отговори
007 преди 3 седмици
Че не е пълно със селяни.
166
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Въпреки Село Синеморец си е точно това - едно забутано, трънливо село с хипстърски претенции.
165
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всичко е точно докато големия дъжд не покаже от къде извират *** въжета Кажи за медузите, водораслите, камъните, вълните, и мутрите
164
4
 
1
 
! Отговори
Въпреки преди 3 седмици
Вчера се върнах от Синеморец. Плаж, море, вкусна храна и добро гостоприемно обслужване в хотела. Цените са нормални за морето. Но извинете ме, че го казвам по българско правило трябваше да оплюя всичко родно, и да кажа че нищо не става ... ;)
163
3
 
1
 
! Отговори
Сега да ти кажа преди 3 седмици
Сеа за морската храна - препоръчвам Даляна на Отманли и донякъде тоя на Морската гара в Бургас, също на Света Анастасия бистрото става пък и тва на Ченгене Скеле - за по на север виж мидените ферми около Каварна. Но пак подчертавам - в БГ има поговорка че риба не се яде в месеци без Р в името - не очаквай чудеса, културата на хранене ни е друга, едно време рибата е била храна за по бедните - по принуда са я консумирали дори и по морето
162
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аз почивам пък на нашето черноморие
161
0
 
4
 
! Отговори
До 160 преди 3 седмици
Именно - в БГ трябва да обикаляш като *** за качествена морска храна. Добави към това че бирата която се предлага по заведенията не е бира а е нещо на З или на К и всичко си идва по местата
160
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Цената няма значение, щом едните те третират човешки, а другите са батки, третиращи те като презрян ходещ банкомат
159
0
 
11
 
! Отговори
Мурджо преди 3 седмици
Вие верно ли си вервате на приказките?
158
0
 
1
 
! Отговори
Сега ще ти кажа преди 3 седмици
Бате нека изчезва само RОмънците дет кръстоват БГ надлъж и нашир и останалите фенове са ни достатъчни, е ще затворим някой друг хотел ама то и без тва са ни в повече - хич не ме вълнува западната *** - ей им Северно море - ще се стопли там да ходят ;)
157
2
 
0
 
! Отговори
Сега ще кажа преди 3 седмици
За папането на морски обитатели в Гърция и по БГ само ще кажа че не е кой знае какъв кеф - и на двете места ги ловят и папат, различна кухня, различни рецепти - тоя дето е писал че не близва морски дарове в БГ не знае сигур къде да го прави пък - не ресторантите са местата където ще хапнеш прясна риба - културна особеност, ние сме страна с почитатели на прасчовото :)
156
6
 
6
 
! Отговори
Сега ще кажа преди 3 седмици
За БГ - то ще ти предложи меки пясъчни плажове , температурите не са толкова високи и естествената зеленина е в пъти повече. Това обаче върви с несъразмерно по къса плажна ивица и огромни строителни амбиции на разни люде. Морето ни е бурно, опасно, естествено мътно и без замърсяване. Където се среща с полята все още се усеща дъха на билките и морската вода - няма такова нещо в Гърция. Само тук морския климат ни лекува :) Проверено
155
3
 
8
 
! Отговори
Сега ще кажа преди 3 седмици
Понеже до миналата година бях тотално пристрастен фен на черно море минавам да споделя :) Тва е все едно да сравняваш ягоди и портокали. Ако искаш кристално бистра за гмуркане вода с богат животински свят , плажове без фасове (абсолютно никакви) , уникални спокойни заливчета , отиваш в Гърция. Естествено те вървят заедно с ужасно високи дневни температури, спане на климатици, доста селска обстановка, и там има вируси, и там водата не е за пиене от чешмата. За БГ - или добро или нищо :)
154
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
1 кило плато морски дарове 27 евро или 50 лева, гръцката салата 4 евро или под 8 лв. и всичко тъне в лимон риган и екстра зехтин, огромни порции и вкусни! На слънчака за 50 лева ще рендосвам попчета замразени 2019та, а изсъхнала салата с лидл домати под 15 лв. не съществува. Плажната ивица от 6500 км. не може да се сравнява с ганьоморието (под 200 км.) щото просто е друг свят... Гърците ми говорят български, менюта на български - абе чувстваш се желан турист. Толко!
153
0
 
16
 
! Отговори
LUT преди 3 седмици
И аз в момента съм в Гърция. Храната е супер вкусна, ям морски неща всякакви, по принцип в България ги избягвам. Шезлонг и чадър само на първа линия има задължително консумация поне 25 евро на ден. Водата на плажа е 50 цента. Цените са малко по-високи от тези в България, но услугата и отношението, което получаваш компенсира в пъти разликата в цената. В Приморско палачинка 10 лева, същата тук е 8лв., но ти я сервират на плажа с нормална чиния и прибори, не ядеш прав, като щъркел.
152
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Има разлики,по скъпо е,но не чак толкова ,защото порциите са двойни и обилни спрямо нашите икономични.Плажове с безплатни шезлонги и чадъри ,ако си купиш нещо от барчето,далеч не толкова скъпо от тук.Имам предвид близките острови,но и на по далечните е така.В континенталната както се говори може да е по различно това лято.Много по чисто и приветливо.Слагат еднократни покривки на всеки нов клиент и после ги изхвърлят.Не като тук масите наслоени с мазнини,и само отгоре отгоре почистени с кърпа.
151
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Разликата с Гърция е чистота на плажа ,ако говорим за плаж.Нвма фасове ,няма мръсотия ,няма никъде фасове ,нито по улици ,нито по тротоари ,нито около автобусни спирки ***.Глобата за изхвърлен фас е 200 евро.Скоро бях на Св.св.Кинстанти и Елена ,е моля !Пясъка пълен с фасове ,лазят мравки ,то е до хората донякъде ,но няма ред ,и няма оправяне.Кошчета пълни с *** ,няма кой да ги почисти..А това са зарази.Не знам кога и как обезпаразитяват,дали изобщо или понякога,но е гледката е гнусна.
150
1
 
19
 
! Отговори
Tonyt преди 3 седмици
Тази сряда бях на еднодневна екскурзия в Аспровалта. Имаше спасител с наблюдателна кула Да не говорим за оборудването моторна лодка+джет. Да иначе като цяло на повечето плажове няма с-ли.Но да се твърди че морска държава като Гърция няма с-на служба е много не сериозно при положение 400 души удавници на г. Но явно Бг. Плажовете са празни. Трудно ще ни върнат. Много трудно ни изгониха.
149
0
 
9
 
! Отговори
Супер Селтак преди 3 седмици
Едното стаа, другото не.
148
15
 
6
 
! Отговори
К9 до 148 преди 3 седмици
Тоя леФ, който ще го спестиш си го сложи в касичка. После събери още няколко леФа и си купи букварче. После започни да го четеш и да учиш граматика. И ако някога успееш да станеш малко по-грамотен, върни се тук и се опитай отново да обясниш колко е хубаво в Гърция и какви тарикат са на нашето море.