ЕС заплаши Русия и Украйна с тежки последствия заради газовата криза

Ситуацията ще има финансови, икономически и политически последици за Москва и Киев
16 яну 2009 10:11,
56
ЕС заплаши Русия и Украйна с тежки последствия заради газовата криза
Снимка: БГНЕС

Европейският съюз смята, че кризата с газа между Русия и Украйна ще има сериозни икономически и политически последствия за двете страни, заяви чешкото председателство на съюза, цитирано от АФП.

Посланиците на европейските страни се срещнаха с чешкото председателство и изразиха становище, че настоящата ситуация е пагубна за доверието в надеждността на Русия и Украйна съответно като доставчик и страна, осигуряваща транзита на енергийни продукти, посочи в изявление председателството.

Двайсет и седемте смятат, че ситуацията ще има сериозни финансови, икономически и политически последици за Москва и Киев, се допълва в изявлението.

Вчера Украйна заяви, че е готова безплатно да доставя руски газ за Европа до сключването на съответен договор, но за това било необходимо Русия да постави газ в транзитната тръбопроводна система.

Това е заявил украинският президент Виктор Юшченко на срещата си в Лондон с премиера на Великобритания Гордън Браун, каза говорителка на украинския президент, предаде ИТАР-ТАСС.

Вижте още

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Онуфрий преди 15 години
Аз виждал съм човече много луди но твойта лудост ме учуди.........
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Спираи анимационните филмчета,щото ти влиаят много зле!
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
viga se kraq na Rusiq.Idva im kraqt na ebanite rusnaci 6e mrat ot glad
52
0
 
0
 
! Отговори
читателче преди 15 години
пък и пазара на света не е само САЩ... огромен потребител е самия Китай, Япония, Корея, изобщо - прогнозата ти е невярна.
51
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
От събота правителството на Словакия премахва ограниченията, въведени за потреблението на газ от промишлени потребители, обяви премиерът Роберт Фицо, цитиран от АФП.Премахването на ограниченията става възможно след като кабинетът успя да договори газови доставки, заобикалящи Украйна.Роберт Фицо обяви, че от понеделник близо 1000 компании, които от една седмица работеха при минимални газови достави, от понеделник ще заработят в нормален ритъм.След Словакия единствено България от ЕС все още не може да договори алтернативни на Русия газови доставки.
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За последните 6 месеца руската борса е надолу със 70%, рублата се обезцени с 30 % и продължава надолу. от Русия за изтеглени 130 млрд. долара. заводите им спират производство и уволняват работници. Без американския пазар и Китай ще глътне вода, китайците ще започнат да се връщат по селата и изобщо няма да им е до нефт и газ. Тази пролет от отчаяние руснаците ще започнат някаква война, най-вероятно в Крим и тогава ще си отнесат боя и така ще се приключи.
49
0
 
0
 
! Отговори
boristodorov56 преди 15 години
В ХОД Е СЦЕНАРИЙ ЗА ИЗКАРВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕС.Московските *** - начело с ГОЦИ - подготвят почвата с опитите за отваряне на блоковете на АЕЦ,като си въобразяват,че ще се правят на спасители на цията, която съсипаха.А КОИ ЩЕ ОТГОВАРЯ ЗА ГАЗОВАТА КРИЗА И "ГОЛЕМИЯ ГЕМ"? ЩЕ УСПЕЯТ ДА НИ ИЗКАРАТ ОТ ЕС - ДОРИ С ОРЕОЛ НА национални герои!Убийците НА НАЦИЯТА!ЩЕ ИМ ПОЗВОЛИМ ЛИ!ВИНОВНИТЕ ЗА КРИЗАТА НА СЪД!ВИНОВНИЦИТЕ НА КРИЗАТА - В ПАНДИЗА!НЕКА НЕ НИ ВКАРВАТ ПО УЛЕЯ НА ДРУГ СКАНДАЛ!НЕКА НЕ ИЗМЕСТВАТ ЦЕНТЪРА НА ВНИМАНИЕТО!НЕ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ ЕС - ТЕ ЩЕ СИ ОТИДАТ ОТ ПОЛИТИКАТА!ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ВЗЕМЕМ НАИСТИНА ПУШКИТЕ!В Н И М А В А Й Т Е - МОСКОВСКИ ОТРОДНИЦИ!
48
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 15 години
Е да де, нали и аз това разправям? Да беше жив другаря Брежнев, ама не е! Ама не бойте се русофили! Руснаците нали винаги са първи във всичко! Ще измислят метод за съживяване на мъртъвци! Съветската наука напредва да знаете!
47
0
 
0
 
! Отговори
червеноармеец преди 15 години
40 пехотни, въздушни и танкови дивизии чакат на полосата!
46
0
 
0
 
! Отговори
boristodorov56 преди 15 години
.. А ГАЗ НЯМА!НЯМА ДА ИМА И В ПОНЕДЕЛНИК,И ВЪВ ВТОРНИК,И В СРЯДА,ДОРИ ПО-СЛЕДВАЩИЯ ПОНЕДЕЛНИК!ЗАЛОГА НЕ Е СВАЛЯН! 1 000 bgn - срещу - 50 копеек,че газ няма да има до по-следващия понеделник!КЪДЕ СТЕ РУБЛАДЖИИ?
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
gaz ima v debeloto 4ervo na serGEI NQKOI TRQBVA DA GO RAZPORI OTZAD ZAGA ISKARA GAZA
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЕС заплаши Русия с тежки последствия !?!?Абе *** на руснаците им е през оная работа за санкциите и мнението на ЕС !!!Гледайте те да не наложат санкции на бели мишки като тия от Брюксел.Това е империя дето може да се самоиздържа още 1000 години,за разлика от ЕС дето се трябва да внася ту газ,ту петрол, въглища,метал...От американците ли ще ги вземате тия суровини,ако руснаците си обърнат и решат само с Китай да си джиткат за напред ?Цяла Азия чака да остане нещо артък от стокообмена между Русия и Европа че да го лапнат,а технте долари не са нищо по-долу от тия на европейците.(да не говорим че занапред кой кото купува от Русия ще го плаща в РУБЛИ !!!)Или тая малка подробност последните месеци евронюз забрай да сподели ?И някой от вас чул ли е от масмедиите за предложението на Китай да поеме целият поток на газ за следващите 20 години ???Или и тва са ви спестили "демократичните"телевизии ?А се появяват заглавия от сорта-ЕС ще налага санкции-на кой бе чоджум ще ги наложат западноевропейските хомосексуалисти тия санкции?
43
0
 
0
 
! Отговори
читателче преди 15 години
Поне не прави името на известния учен за смях... Като не ти харесват руснаци, или китайци, или араби, или евреи, или американци, или който и да е - поне не прави името на известни учени съпричастно с твоите малоумици!
42
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 15 години
Ukraincite se praviat na udareni, spored Evronews! I mnogo e veroiatno da e taka. Te s Rusia otdavna sa naejeni 1 s/u drug. EC imat komisii v Ukraina i spored tiah chakat Ukrainskoto pravitelstvo da dade razreshenie za puskane na gazta. Ama te predpochitat da vadiat dividenti i nastroivat s/u Rusia. Vse edno dokato izleze istinata - zimata ste mine
41
0
 
0
 
! Отговори
14merkator преди 15 години
Руснаците трябва да бъдат качени на космически кораби и изпратени, без право на връщане, на Марс(горката "червена" планета)!Има един виц от времето на опитната мишка Гагарин : Един мъж казва на друг: Знаеш ли, руснаците излетели в Космоса!А другия с надежда в очите: Ама как, всичките ли?!?!
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
до 16- сладур, по-голяма перверзия от това да се заиграваш с някого или с нещо ,което досега с нищо не е доказало приятелството си, нещо което "прихватизирало" страната и остави народа ти на улицата, пенсионерите да се оставят с нещастна пенсийка да наблюдават как връстниците им от запада лъскави и спокойни идват да летуват по черноморието ни, как болните се рекетират ,защото безплатното здравеопазване вече го няма, а мед. работници не са платени ... Каква по-голяма перверзия от това искаш? Ако си някакъв реститут, то много ти здраве- най-много драпахте за запада вие, които очаквахте да ви върнат сградите, а на нас ни върнаха земите - обработвайте ги с рало и кон до изкривяване, друга политика я нямаше.
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До 30- така е, и ако подобни русофоби не бяха си вряли носа в тази територия, с една единствена мисъл-да я сринат, ако не беше и тази война от фашистките мераци да й присвоят ресурси, с една дума са ги върнали в икономическо отношение години назад, със сигурност те щяли да бъдат доста по-напред. Взели са поука-направи добро и изяш - та вече не правят реверанси на никому ...
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да го просветим този 30-за 2008 г са признати към 17 нови технологи от цял свят.Като Япония ,разбирасе, ЗD-плейер на Шарп ,немците -безпилотно каране на влакове, группа женевски учени влезе в противоречие с теорията на относителността..., Та за руснаците- руски инженер е спечелил награден фонд от 5 хил.доллара за проекта си на многофункционален космич.буксир в/у електрореактивни двигатели. Амер.фондация на известните Робърт и Верджиния Хайнлайн му преведе тази сума. Друго- Учените от ЮФУниверситет по Нейрокибернетика са разработили система за мисловно управление на компьтери. Друго - във Виена руските учени са представили нова технологична система за определяне на предстоящите земетресения във всичките точки по света.Sorry, но японците даже досега не са могли да изработят нещо подобно...
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
26 Къде гиОт: SAPATAНапример, любопитко, всички американски ракети носители в момента се изтрелват с Руски изоставени двигатели от 60-те години! на миналия век! ето ти пример.
36
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 15 години
Доколкото ми е известно последните имигрантски вълни в Израел са предимно от руски евреи.