Бургас–Александруполис под въпрос?

Според най-вероятния министър на регионалното развитие няма разумна обосновка на проекта
21 юли 2009 10:18,
49
Бургас–Александруполис под въпрос?
Снимка: Булфото

Не сме видели разумна обосновка за проекта Бургас–Александруполис и нямаме намерение да изпълняваме самоцелни проекти, каза за Росен Плевнелиев от ГЕРБ в ефира на БНР.

Плевнелиев се спряга като най-вероятния бъдещ министър на регионалното развитие.

По нефтопровода трябва да се транспортира петрол от Каспийския регион през Черно море и българска територия до гръцкото пристанище Александруполис.

Според противниците на проекта изграждането на тръбопровода застрашава околната среда по Южното Черноморие и това може да убие основния поминък на хората в региона – туризма.

ГЕРБ подкрепяше протестите срещу проекта.

На непризнати от централната власт местни референдуми хората гласуваха срещу строителството на тръбопровода и необходимата за захранването му инфраструктура.

Плевнелиев съобщи също, че най-вероятно предстои преструктуриране на Национална агенция "Пътна инфраструктура", както и оптимизиране на функциите по отношение на пътищата.

Например за магистралите в момента отговаряли 5 институции.

Dnes.bg припомня, че през май 98,97% от общо гласувалите 14 900 избиратели в община Поморие гласуваха с "НЕ" на референдума за петролопровода Бургас–Александруполис.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
dr. Red преди 15 години
Цял свят тича към Русия - ние на обратно! Чакаме от братята хамериканци потупване по козинката и се скъсваме да джафкаме срещу нашите си интереси! Аз на Роско не вервам! Той е от тъмно червено котило, както впрочем и Н. Младенов! Мижатурки и конюктурчици! Жал ми е за Боцко който се заобгражда с такива парвенюта, защото тези ще го продадат за по-малко от 30 сребърника! А имах ме шанс за нещо ново и значимо! Ама де да видим! По-добре тия новите да си мълчат както до сега вместо да се излагат!
27
0
 
0
 
! Отговори
Е преди 15 години
АЗ НЕ СЪМ ОТ ТОЗИ РАЙОН, НО ВИДЯХ С ОЧИТЕ СИ НА СЕВЕРНИЯ КРАЙ НА ГРАДСКИЯ ПЛАЖ В БУРГАС- ЧЕРНИ МАЗНИ ПЕТНА!!!! ТОВА Е ФАКТ!!! КОЕ КАК НЕЗНАМ, НО НЕ Е НОРМАЛНО НАЛИ. ХОРАТА ТАМ ИМАТА ДУМАТА!!! ЧЕ ОТ НЕФТОПРОВОДИТЕ ЛАПАТ ОЛИГАРСИ И ПАРТИИ!!!! А ТЪРИЗМА ХАРАНИ ЦЕЛИЯ РЕГИОН!!!! И ТОВА Е ФАКТ!!!
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Росене, нормално е да си принципен в началото. щете видим след 2 месеца.
25
0
 
0
 
! Отговори
мисли преди 15 години
росенец разказа играта на бургаския залив, но бургазлии протестират срещу технология от 21 век, която ще бъде използвана бургас александруполис. страшна тъпотия. града на нефтохим или по-точно държавата на нефтохим
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
има много неща които са неразбираеми и ще си останат такива и за децата ни, но това не е извинение за да продължаваме да създаваме нови
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
ти чувал ли си в пристанище росенец досега колко танкера са си раляли "МАЗУТА" и защо не протестиращ с/у тръбата в Росенец която я има от повече от 30 години
22
0
 
0
 
! Отговори
мами преди 15 години
*** като т докара страната до това положение това море е за всички нас за децата ни за внуците ни
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
предполагам от къде си, но това няма зна4ение, генерализациите са белег 4е нещо намирисва между ушитенито съм оот бургас, нито мисля да се местя там, но когато единствения работещ сектор в тази икономика умре, първо заради мутри, а после заради последователи на тошо с грандомански проекти при смешни икономи4ески параметри ще се усетиш оот къде иидва парата но ще е късноппоследния голям разлив около о.Крит отне две години, за да се събере мазута и още пет години за да се докарата гости отново
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Ей най-сетне едно разумно решение. Браво. Едно нещо ни остана ,Едно море имаме и него ли да съсипем. И то за какво? За Руски и Гръцки интереси. Време е да гледаме Българския интерес. Цялата тръба в България а България собственик само на 25% от тръбата!! Защо Турция отказа този проект? Замислете се. Виж Южен поток е друго тя е за природен газ ама Бургас-Александрополис е Антибългарски и проруски и прогръцки проект.
19
0
 
0
 
! Отговори
друг преди 15 години
аз пък казвам, че този е ***.д.а.л, защото не е доказал че не е. Господа от ГЕРБ, затова ли гласувах за вас, за да имам чувството, че ми говори някой от партията майка??????????
18
0
 
0
 
! Отговори
до 17 преди 15 години
срувами се, че нечистоплътните *** от бургас се включиха в надпреварата по празнодумство.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
този петролопровод е от най-рисковият тип - с изнесени навътре в морето плаващи понтони за зареждане на 300 000 тонови танкериако само един такъв танкер има авария, коли4еството петрол ще залее вси4ко от Иракли до Турция ....за справка на големите стратези с желания за Руски стратеги4ески проекти: само Комплекс Дюни реализира за първите два месеца пове4е от колкото този петролопровод ще носи по договора относно стратегиите няма да имаме пове4е енергийни изто4ници а само един майка Русия
16
0
 
0
 
! Отговори
мами преди 15 години
Ти ако не си виждал касов апарат държавата отчита приходи от туризъм за милиарди не пиши глупости
15
0
 
0
 
! Отговори
данъчен преди 15 години
някой да е виждал касов апарат на морето. аз от два месеца съм тук и не съм.
14
0
 
0
 
! Отговори
до 12 преди 15 години
без да се обиждаш, но изглежда и ти си един от стадото. някой казал, ти си чул и заставаш зад това без дори да си си направил труда да гопровериш. Относно залежите на нефт, влез в интеренет и виж за какво става . Иначе филма Home и аз съм го гледал.
13
0
 
0
 
! Отговори
мами преди 15 години
Абе *** Вие иматели глави на раменете си мислите ли с тях или ги имати само за манерки как можете да защитавате чужди интереси . Нали данъците които се внасат от туризма отиват в държавния бюджет и от тя за пенсии и социални дейности . Може ли да се прави сравнение с това което загубим
12
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Особено като се има предвид, че подземните залежи на природни горива са на изчерпване и тези проекти са толкова важни за в бъдеще за България, че нямам думи... Продължавай да гледаш по-далеч от носа си... Само, че не знам в каква посока гледаш...
11
0
 
0
 
! Отговори
един преди 15 години
този проект ще стане и той ще е много по-важен след време за България отколкото празните хотели по унищоженото ни Черноморие. това е мнението на един човек, които вижда по-далеч от носа си.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Е ГЕРБ-ери, наивници си бяхте като гласувахте за царя, наивници сте си и сега.Пълна манипулация за вас, наивни и неграмотни народе. Но така е когато гледате само БТв и чете единствено на Български език ( дори това е много ако изобщо четете нещо..) А точно вчера Путин по Руската ТВ заяви че Между България и Русия няма никакви разногласия относно този проект. Айде направете си сметка кой лъже :) ....наивници.
9
0
 
0
 
! Отговори
за тръбата преди 15 години
аз съм за тръбата. защо не се направи референдум за това дали да се обезобразява черноморието. Хдили ли сте да видите какви бетонни хубавини има там? тези който протестират срещу тръбата са просто едни вечнопротестиращи хора - протестират срещу строеж на болници, протестират срещу строеж на улици и т.н.