Не с лев, а с цели 2 скачат цигарите

Министър Дянков иска убийствен акциз за цигарите
1 окт 2009 13:39,
344
Не с лев, а с цели 2 скачат цигарите
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков предлага акцизът на цигарите да се повиши от малко над 53 евро за 1000 къса на €76 за 1000 къса.

За бюджета тази промяна в акциза върху цигарите ще доведе до допълнителни 226 млн. лева, посочи той.

По данни на Световната здравна организация за миналата година ние сме на трето място по тютюнопушене в света след Гърция и Япония, тъй като се оказва, че 41% от българите пушат, сред тях - много деца.

Само преди три дни от финансовото министерство разпространиха информацията как догодина акцизът за цигарите ще достигне минималното ниво за страните членки на ЕС, което е 64 евро на 1000 къса.

Още по темата

От ведомството на Дянков се оправдаха, че скокът в цените е неизбежен заради поет пред ЕС ангажимент за вдигането на налога.

Тогава изчисления показаха, че поскъпването на всяка кутия цигари може да удари 1,10 лв., сега обаче скокът вероятно ще гони два лева.

Така най-масовите български цигари Victory ще достигнат 5,00-5,50 лв.

В случай пък че след увеличението на цените на цигарите в България останат някакви пушачи, от 1 юни 2010 те ще трябва да се съобразят и със забраната за пушене на обществени места.

Още подробности и за акцизите върху горивата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз съм абсолютно за !!! Даже искам да ги вдигнат с още 5лв.! А тия от коментиращите дето не са съгласни-ами.......да го ..... смучкат ,че цигарите вече са лукс и ще им остане само ТОЙ !
314
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И според мен трябва да ги направят поне 10 лв. кутията. Всичко живо пуши, сядащ да ядеш някъде и те те опушват, не стига че тровят себе си ами и другите. Оправданието с колите не е същото.Ето пуснаха метрото и аз спрях да ползвам колата, и помагам на природа, така че понякога колата е необходимост,докато цигарите не са."Не мога да ги спра"е просто слаба психика и невъзможност някой да се откаже от навика.Това е като брака, писва ти след 10 години ама си свикнал и защо да си причиняваш неудобство
313
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
От какъв зор ,където и да влезнем-кафене,кръчма,бар, дискотека ,ресторант.....излизаме оттам окадени като пушено месо ???Даже да спомена ли и съседките по магазин,,,дето на всеки 10мин някоя виси отвън с цигарата .??То нека си се трови, ама влиза при мен ,е,да ,ама аз не харесвам тоя дим ?Кво правим тогава???Пушете си, но не навирайте във всички хора тоя дим,тровете си се сами, в колата ,в къщи, но не и около др. хора.
312
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бравооо!! Крайно време е да ги вдигнат цените и с повече даже! Писна ми от пушачи навсякъде, които ми тровят живота! Пушенето както много от хората под мен са се изказали не води до нищо хубаво, няма никаква полза от него - напротив носи само негативи и е тъпо дори *** да пушат правейки се на голямата работа! но стъпка по стъпка се надявам българина да се осъзнае някога... НЕ НА ЦИГАРИТЕ - ДА НА ЖИВОТА!!!
311
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Затвор поне 5 години за притежание на цигари без бандерол и поне 10 за търговия цигари без бандерол или фалшификация на бандероли.
310
0
 
0
 
! Отговори
Паисий преди 14 години
О, неразумни юроде, поради що трябва да купуваш цигари ?
309
0
 
0
 
! Отговори
Констатация преди 14 години
Горките пушачи - да им открием дарителски сметки :(. Нямам цигари; ВЕРНО - никога не съм си купувал - и 1 лев да са и 20 лева все ми е тая. Братя, не купувайте цигари, за бога !!!
308
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
e schte puschim kontrabandni cigari ot sarbia i turcia vseki znae v negoviq grad kade se prodavat takiva cigari bez banderol ili s falschif takav
307
0
 
0
 
! Отговори
Име преди 14 години
Как е в Евро съюза ? Хубаво ли ви е ?
306
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
VDIGAT AKCIZA NA CIGARI 5LV.VIKTORY.A AKCIZA NA ZAPLATITE KOGA 6TE GO VDIGNETE.MAI SAMO NEGO ZABRAVIATE ZA6TOTO V BG NEGOVORIA ZA SOFIA.ZAPALTATA E O6TE 12LV NA DEN.PRODALJAVAITE DA STIMOLIRATE PRESTAPNOSTA.
305
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
i to se pravi celenaso4eno, za da se podsilqt kanalite za cigari bez banderol. a tezi kanali, znaem koi gi durji
304
0
 
0
 
! Отговори
brada преди 14 години
И аз сега както съм адския пушач,познайте какво ще трябва да направя? Като няма лев за цигари ще трябва да се минава в тъмната половина!!! Престъпниците ще се увеличат,а черния пазар за цигари без бандерол ще процъфтява. Само това могат да измислят ***.
303
0
 
0
 
! Отговори
bsddd преди 14 години
te da ne dignat hlaba s 2 leva 4e togava stva losho
302
0
 
0
 
! Отговори
daaaaa, ama ne преди 14 години
do 53 i takiva kato nego,,,,, i kakvo kato ima miasto za pushachi i nepushachi, dimat e navsiakade,,,, kato da slojish tabela na pluven basein "MIASTO ZA PIKAESHTI I NEPIKAESHTI " smeshnizi
301
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Спри цигарите...............сега!
300
0
 
0
 
! Отговори
RD преди 14 години
Вдигат цигарите,защото са вредни...а,заводите производители"бълват" продукция!Алкохола-"усмихнатия враг на човечеството"...А,всъщност се коментира,колко сме произвели,колко сме изнесли и колко сме внесли...Спрете производителите,ако искате да стане "война"...Хайде, да ви видя...Аз пуша...и никому не преча!Не е демократично,някой да те притиска с'нетрадиционни и нечовешки методи" в 21 век.
299
0
 
0
 
! Отговори
Таньо преди 14 години
А знаеш ли че годишно в българия умират 3000 пасивни пушачи.Явно и ти убиваш хора ако пушиш на обществени места,замисли се !!!!
298
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Няма да пушиш повече, ***!
297
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Mnogo umno,cqlata q vtasahte do cigarite oprqha.
296
0
 
0
 
! Отговори
Бързолесно преди 14 години
Хахаха БРАВО!!!! ДА ГИ ВДИГНА С ОЩЕ 100000!!! Гадни пушачи, а сега да ви видим! :D :D :D хахаха Не пука, слагайте минусчета или плюсчета, хахах най-добрите ги мразят само нещастници! хаха

Спонсорирани публикации