Не с лев, а с цели 2 скачат цигарите

Министър Дянков иска убийствен акциз за цигарите
1 окт 2009 13:39,
344
Не с лев, а с цели 2 скачат цигарите
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков предлага акцизът на цигарите да се повиши от малко над 53 евро за 1000 къса на €76 за 1000 къса.

За бюджета тази промяна в акциза върху цигарите ще доведе до допълнителни 226 млн. лева, посочи той.

По данни на Световната здравна организация за миналата година ние сме на трето място по тютюнопушене в света след Гърция и Япония, тъй като се оказва, че 41% от българите пушат, сред тях - много деца.

Само преди три дни от финансовото министерство разпространиха информацията как догодина акцизът за цигарите ще достигне минималното ниво за страните членки на ЕС, което е 64 евро на 1000 къса.

Още по темата

От ведомството на Дянков се оправдаха, че скокът в цените е неизбежен заради поет пред ЕС ангажимент за вдигането на налога.

Тогава изчисления показаха, че поскъпването на всяка кутия цигари може да удари 1,10 лв., сега обаче скокът вероятно ще гони два лева.

Така най-масовите български цигари Victory ще достигнат 5,00-5,50 лв.

В случай пък че след увеличението на цените на цигарите в България останат някакви пушачи, от 1 юни 2010 те ще трябва да се съобразят и със забраната за пушене на обществени места.

Още подробности и за акцизите върху горивата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
0
 
0
 
! Отговори
SIS преди 14 години
Vseki ima pravo na izbor! Ako sum reshila - shte se trovq ! Tova e moi problem. No ako az izpusha edna cigara i se kacha da karam kola - nqma da ubiq nikogo. A kakvo shte stane s idiota, koito e izpil "edno MALKO", kachva se v kolata i izbiva 2ma-3ma???!!!! SPRETE ALKOHOLA! ***!
294
0
 
0
 
! Отговори
Ха ха ха 2 преди 14 години
.....за тях мога да кажа само едно . Разполагате изцяло с живота си.Щом пише че е опасно за здравето но на вас не ви пука ОК.Ами бръкнете и в контакта .Там също пише че е опасно .Само да знаете какви герои ще бъдете в очите на откачените си приятелчета.Никой не може да ви попречи да го направите.Както и мен не може да ме накара да дишам на някой *** пушилките.Ще го боли главата .С две думи - които е решил да *** пурата ок да си плаща но да не пречи на тези които ги е грижа за здравето си.
293
0
 
0
 
! Отговори
Ха ха ха 1 преди 14 години
Не пуша и в общи линии нямам отношение към цените на цигарите.Т.е. не ми пука дали са по 20 стотинки или по 20 лева.Но не мога да не коментирам отношението на пушачите към повишаването на цената.Хах.Сигурно всички познават пушачи които се кълнат че ще ги откажат.Но това не се случва.Слаба воля или силна зависимост.Преценете вие.И в повечето случаи това са възрастни ,сериозни мъже.Не говоря за разни пишльовци на по 15-25 години за които това е героиство /както пиенето или е...нето/
292
0
 
0
 
! Отговори
goshko :DD преди 14 години
Ако напраят цигарите 5 кинта ще настане бум на контрабандния пазар за цигари :)))
291
0
 
0
 
! Отговори
Izrael. ;)) преди 14 години
Shte struvat kolkoto tuk i taka shte spreme da si vnasiame cigari ot Balgaria..
290
0
 
0
 
! Отговори
289 преди 14 години
а зехтин на салатката не слагаш ли
289
0
 
0
 
! Отговори
здравословно преди 14 години
Аз пък искам акциз върху олиото.Както е известно,пърженото е вредно.Ама когато преди 2 години вдигнаха двойно цената му,що вой се вдигна.Що не се зарадвахте тогава,че това е добър повод да откажете пържените храни?
288
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
айде да забраним и алкохола на обществени места! Деца го пият, хора умират от него, някои не обичат пушачи край тях, някои не обичат пиян край тях! Да вкараме и тях в затвора а No. 280 да ти го тура в устата насрана! Дай да погнем всички пушачи, защото в "Европа" така правят. И да направим цигарите 5 лв. както в USA са $5. Да ама колко е средната заплата там, а?
287
0
 
0
 
! Отговори
от 'съветника&# преди 14 години
do 273 - 18 годишено момче:Като не ти харесва да пушат у вас - излез на квартира! Голямо момче си, ще бачкаш и ще се издържаш сам (ама май нещо не ти стика явно)... А и ако това не моожеш - субери си от закуските и си купи ПРОТИВОГАЗ за да не тровиш когато си в къщи.И ако това не помогне - Sorry! На калпавия воддолаз не водораслите, а водата му пречи !
286
0
 
0
 
! Отговори
Kralev преди 14 години
tvyrdo sym za,tezi koito investirat v cigarite na pyk na zdraveto si neka da im e zdrave,prav e borisov che v sveta ne se pushi tolkova kolkoto pushim nie..
285
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
чудят се от къде да набавят за хазната кинти.........нека да ги увеличават и горивата и цигарите и алкохола и храната......а заплатите може и 2015 година да ги размразят....
284
0
 
0
 
! Отговори
niakoisi преди 14 години
проста сметка: 5 лева 1 кутия. 3 лева от нея акциз (май), 1 милион да пушат по кутия на ден= 3 милиона на ден, на месец= доста пари! За какво отиват тези пари?,Ако искат да откажем цигарите, защо не ги забранят? Нали са вредни? Вредно за тях е е да взимат по- малко пари като може повече!
283
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не мога да разбера непушачите и пушачите гърбисти. Да си гледат мутрата бб и да не замърсяват форумите с оправдание на малоумията на идола си.
282
0
 
0
 
! Отговори
PENE преди 14 години
Аз съм абсолютно за !!! Даже искам да ги вдигнат с още 5лв.! А тия от коментиращите дето не са съгласни-ами.......да го ..... смучкат ,че цигарите вече са лукс и ще им остане само ТОЙ !
281
0
 
0
 
! Отговори
kom преди 14 години
***, не дишай като ти пречи, гони ги или пърди гръмко
280
0
 
0
 
! Отговори
namur преди 14 години
И със 100 лева да ги дигнат е малко - пушачите да се вкарват в затвора за убийство. Като искат да се тровят, да си се тровят сами а не в кафенета и дискотеки и да тровят другите.
279
0
 
0
 
! Отговори
опк преди 14 години
Да се увеличи и бензина, нафтата и газта, че ми писна и на мен да ми тровят въздуха, всички търтеи, които ходят с колата и в ***. Както е тръгнал бензинчето 10 евро за литър идеалн ще е !
278
0
 
0
 
! Отговори
бойку бурисуф преди 14 години
я стига с тия цигари да ви *** в наркоманските дирници грабвайте мотиките и на село да копате мамули
277
0
 
0
 
! Отговори
Newcastle преди 14 години
Бравооо!! Крайно време е да ги вдигнат цените и с повече даже! Писна ми от пушачи навсякъде, които ми тровят живота! Пушенето както много от хората под мен са се изказали не води до нищо хубаво, няма никаква полза от него - напротив носи само негативи и е тъпо дори *** да пушат правейки се на голямата работа! но стъпка по стъпка се надявам българина да се осъзнае някога... НЕ НА ЦИГАРИТЕ - ДА НА ЖИВОТА!!!
276
0
 
0
 
! Отговори
до Pilat преди 14 години
Мафията до сега си е кротувала и сега изведнаж ще дойдат с Thompson-ите и ще ни избият. И всичко заради акциза на цигарите :) - я се съвземи.

Спонсорирани публикации