Богаташите в Китай карат Mercedes-Benz

Проучване показва какви коли предпочитат най-заможните
Обновена: 1 дек 2014 13:34 | 1 дек 2014 13:00,
19
Богаташите в Китай карат Mercedes-Benz
S-Class. Снимка: Mercedes-Benz

Най-богатите хора в Китай предпочитат автомобилите на Mercedes-Benz, показва проучване на базирания в Шанхай изследователски институт Hurun, цитирано от Bloomberg.

Проучването е направено сред 800 собственици на луксозни автомобили, като обхваща 10 големи градове в Китай.

Резултатите от него показват, че средната възраст на собствениците на луксозни коли в страната е 33,5 години, а годишният доход на домакинствата им достига 984 000 юана (около 160 000 долара).

Активите на домакинството при собствениците на автомобил Mercedes-Benz са средно 11,3 млн. юана (около 1,84 млн. долара). На обратния полюс са собствениците на автомобил Infiniti, при които активите на домакинството са поти наполовина по-малко - 6,44 млн. юана (около 1,04 млн. долара).

Германският бранд Audi, който е най-добре продаваната луксозна марка автомобили в Китай, е избиран най-често от държавни бюрократи, сочи изследването.

Собствениците на BMW обикновено са новобогаташи, а марката Lexus няма ясно обособена група от клиенти. Автомобил Cadillac най-често избират чиновници с бели якички.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Колко странно... Очаквах китайските богаташи да предпочитат Лада или поне УАЗ.
11
1
 
1
 
! Отговори
Разбирач преди 9 години
Древният китайски народ разбира от хубаво. Не е като тъпите *** с дебели ланци и Бентлита. Само умен човек може да разграничи, че Лексус и Бентли са безвкусица, кич пред Ауди и Мерцедес.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е вие какво очаквахте, че ги разхождат с рикша из Китай ли?
9
1
 
4
 
! Отговори
hmn преди 9 години
До Илкоела в някой подземен паркинг във Франкфурт и ще напълниш гащите. Просто тук има инфраструктура, за разлика от масква.
8
1
 
6
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
СТРАННО..АЗ ПЪК СИ МИСЛЕХ ЧЕ НАЙ-БОГАТИТЕ КИТАЙЦИ КАРАТ МОСКВИЧИ...ПУ ПАК МЕ ИЗНЕНАДАХА ДНЕС..ИНТЕРЕСНА И ПОУЧИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ...СЛЕДВАЩАТА СТАТИЯ МОЖА ДА БЪДЕ ЧЕ СТРАННО НО ОЛИГАРСИТЕ ПРЕДПОЧИТАЛИ ДА ИМАТ ГОЛЕМЯ ЯХТИ А НЕ НАДУВАЕМИ РУСКИ ЛОДКИ..
7
2
 
7
 
! Отговори
do 2 преди 9 години
Не си останал очарован, защото само си се возил. Тези автомобили са за каране!
6
1
 
1
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
И руските милионери карат много Мерцедеси -особено G klass.Кортежите на Путин са изцяло от Мерцедеси.
5
5
 
8
 
! Отговори
до циганин преди 9 години
Пожелавам ти някой ден да имаш възможността да си избереш перфектния автомобил за теб! Да придобиеш ясна представа сравнявайки много марки и да си купиш най-доброто. Но до тогава ще ти направя забележка, защото повечето нови автомобили от нисък и среден клас предоставят далеч по-скромни радости от шофирането, отколкото 10-15 годишните BMW, Mercedes, Lexus, както и някои AUDI.. е, и много другите де. Но мисълта ми е, че евтините материали безличния дизайн винаги ще е стъпка надолу пред оригинала
4
5
 
5
 
! Отговори
Нищо ново преди 9 години
В България за разлика от Китай, селяните масово карат Mercedes-Benz, ех по на 20-30 години ама Mercedes-Benz.
3
3
 
8
 
! Отговори
Илко преди 9 години
Проверете във Гугъл Улици , Берлин , Франкфурт, Виена, Лондон и т.н същите смешни коли карат като нас! Дърти и грозни! Московчани и Лос Анджелисти най-добре, нови и мощни коли!
2
9
 
16
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Еми то и у нас "боагтите" карат БМВ,Аудита,Бенц ...само че от 80-90 г на миналия век .Аз не мога да разбера психологията на българина -готов да кара Мерцедес 199 ..., докато почти с тези пари може да кара автомомбил от 21 век -това не мога да разбера -защо българина робува на Мерцедеси и БМВ (возих се преди месец на БМВ 5 и не останах очарован от този автомобил -а още и знаейки цената му - малко разочарован ) Китайците имат пари карат мерцедеси ,нашите нямат пари и пак карата мерцедеси .
1
1
 
16
 
! Отговори
Илко преди 9 години
Всяка 2-ра S класа се продава в Китай , от 100х годишно, 50х в Китай!