С 50% са се увеличи електрическите автомобили

Китай е първенец по производство
29 юли 2024 22:00, Инна Ангелова
33
С 50% са се увеличи електрическите автомобили
Снимка: Pixabay

В световен мащаб броят на електрическите автомобили бързо расте и според последното проучване на базирания в Щутгард Център за изследване на на слънчевата енергия и водорода (ZSW) в края на миналата година е имало около 42 милиона автомобила с електрически двигатели. Това е с 50% повече от предходната година, цитира ДПА.

В тази бройка влизат изцяло електрическите превозни средства, плъг-ин (plug-in) хибридите и електрически превозни средствае с удължител на пробега. Според Центъра за изследване на слънчевата енергия и водорода, в Китай е имало 23,4 милиона от тези автомобили, повече от половината в световен мащаб. На второ място са САЩ, въпреки че са далеч назад с 4,8 милиона автомобила.

Доминацията на Китай е малко вероятно да се промени много в краткосрочен план, като растежът там е 60 на сто в сравнение с миналата година - значително по-силен, отколкото на други големи пазари.

“За да постигне германските цели за електромобилност, пазарът в страната се нуждае от нов импулс”, каза Андреас Путнер от Центъра за изследване на слънчевата енергия и водорода. "Инициативата за растеж на германското правителство за по-голямо популяризиране на електрически служебни автомобили може да бъде само първа стъпка", допълни той.

Путнер предложи да се премахнат субсидиите за конвенционалните превозни средства, като данъчни отступи за дизела или привилегията за служебни автомобили за двигатели с вътрешно горене. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: пазархибридие-колиplug-in
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В Германия продажбите толкова се сринаха, че сега властта искат специална лента за електрички, като бус лентите. За да принудят хората да ги купуват. Бяха забранили и на концерните да разпространяват новини за новите двг модели. Дори пускаха слухове, че ги спират. Нямало нов пасат да има, нямало нов голф да има. За да си кажеш: ясно, ще се минава на електричка. Но вече и концерните не им се играе тази игра.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нееееееееееее
27
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ами да. Не знам вече какъв луд трябва да си да си купиш двг че да плащаш да караш след това и да ремонтираш...
26
1
 
3
 
! Отговори
дедо преди 1 месец
Пак неграмотност. Или е електромобил, или автомобил. Няма електрически автомобил. Поздрави на авторката от дедовия.
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е ли москвич не ми го хвалете.
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредната лъжа. Мъск като каза че 2026 спира да прави електрически коли, всичко до тогава ще е сгънало. Тези тостери са абсолютно ненужни купчини желязо. Онези които ги произвеждат трябва да бъдат съдени за унищожаване на природата.
23
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 22 : Кисело грозде?
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не си взимайте плъг ин хибрид, моля ви! В "идеални условия" е идеална колата, но такива я има веднъж на високосна, я не. Проблемът е, че ако си на ДВГ мъкнеш от 200 до 350 кила отгоре мотири и батрия. Ако си на електричество, мъкнеш останалото. Ако караш хибридно, уж взимаш "най-доброто от двата свята", ама по-скоро взимаш проблемите и на двата. Ако батерията се прецака, честито, не можеш да караш само на ДВГ ... Ако ДВГ се прецака, не можеш да караш само на ток.
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Старите батерии се търсят много. Те се използват за солари още 20 години." Глупости, глупсоти, глупостиии ... мого се търсили дръжки ...
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"В тази бройка влизат изцяло електрическите превозни средства, плъг-ин (plug-in) хибридите и електрически превозни средствае с удължител на пробега." - Моля? Демек Тойота Приус со е електрическа? Окейййй ...
19
6
 
3
 
! Отговори
Човек от село преди 1 месец
До 16 АнонименМалко факти за теб. Батерията на колата изкарва 250 Хил км. Консумацията на колата ми е 18квч на 100 км. Ти си сметни разликата с бензина и виж колко пестиш и то греди да зареждаш безплатно от соларите. Няма смяна масла и съединители и ремъци. Старите батерии се търсят много. Те се използват за солари още 20 години. Дано не си си купил скоро нещо на бензин
18
4
 
8
 
! Отговори
Windows преди 1 месец
Никой не му дреме, това не са коли
17
1
 
8
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
ОТ ПАЗАРНА , ЕВРОПЕЙСКАТА ИКОНОМИКА НА УРСЪСЕЛА ВЕЧЕ Е .... КОМУНИСТИЧЕСКА ПЛАНОВА , НА ПЕТИЛЕТКИ !!!
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Смеете се на ка ру царите сма там е бъдещето. Ше караме само на зоб вода от шадравана и райграс в градски условия.
15
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като се скапе батерията ше имате куп вреден *** от който няма как да се отървете законно. Освен тайно да я бутна в някое дере и да я обявя за открадната . И с бензинките е така . За скрап .Виж дизела си е друга работа минава си гтп без проблем .
14
8
 
7
 
! Отговори
Човек от село преди 1 месец
Добра новина, бързо ще станат и повече. След 30000 км на моя се чудя защо хората купуват все още смръдливи горелки. А и със соларките карането ми е без пари.
13
8
 
10
 
! Отговори
Бай Байдън преди 1 месец
Един комшия женен с деца си купи електричка и обърна резбата.Ко му стана от изведнъж никой не разбра.Жена му не спира да плаче.
12
5
 
19
 
! Отговори
Шнур преди 1 месец
Шнур за Зелената сделка
11
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Електрокарите нямат почва у нас.
10
3
 
21
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 1 месец
На детето му взехме ел.кола.Червена с дистанционно.Много обича да се вози в нея