Tesla ще изтегли повече от 9 хиляди коли в САЩ

През 2024 г. вече са изтеглени около 2,6 млн. автомобила
21 авг 2024 23:20, Гергана Попова
11
Tesla ще изтегли повече от 9 хиляди коли в САЩ
Снимка: БГНЕС/ EPA

Производителят на електрически превозни средства Tesla възнамерява да изтегли повече от 9 хиляди SUV Model X от американския пазар поради неправилно монтирана облицовка на покрива, която може да увеличи риска от инцидент, съобщава Reuters, позовавайки се на Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ.

Предните и средните елементи на тавана на тези автомобили са неправилно закрепени, в резултат на което могат да се отделят от каросерията и да предизвикат ПТП. Регулаторът отбеляза, че Tesla ще провери облицовката на покрива и ще отстрани проблемите безплатно за собствениците на превозни средства.

Според Reuters през първата половина на 2024 г. концернът вече е изтеглил около 2,6 милиона автомобила в САЩ поради проблеми с безопасността.

През май 2024 г. компанията на Илон Мъск изтегли повече от 125 хиляди автомобила в САЩ поради неизправност на системата за предупреждение за поставяне на предпазен колан. Тогава изтеглянето включва електрическите превозни средства Model S (произведен от 2012 до 2024), Model X (от 2015 до 2024), Model 3 (от 2017 до 2023) и Model Y (от 2020 до 2023).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: автомобилСАЩTesla
Още от Коли
Колата се е напекла на слънцето? Трик сваля температурата с 10 градуса за 20 секунди
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 1 седмица
Скоро компаниите на Мъск ще започнат изтеглянето си на модули и от Международната космическа станция.
5
0
 
0
 
! Отговори
Коко преди 2 седмици
Тояга 3 вози като каруца, а вътре е по зле от Лада. Беше 50к, а сега е 30. Евтини материали, твърди седалки и никакъв комфорт. Тояга S и Тояга Х са малко по добре.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ройтерс пак се изложиха- проблемът с въпросното предупреждение за отворен преден капак(ако го има) се отстранява със софтуерен ъпдейт over the air. Но разбира се, за завистливата конкуренция, софтуерните ъпдейти на Тесла са " изтегляне на автомобили от пазара". Така например, една сутрин след софтуерен ъпдейт, се събудих с матрични фарове. АУДИ, от друга страна, искат да си плащаш всеки месец за да ползваш тази функция.
3
4
 
2
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 3 седмици
До Час по трудовоедна идея са по добре от на дедати москвичо.
2
2
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 седмици
като си поиграе още малко на комунист и ще изтеглят и началниконги от пазара.
1
3
 
12
 
! Отговори
Час по трудово преди 3 седмици
Тесла винаги са били консержени кутии. Елон пести от всичко за да си направи 50 милиарда.

Спонсорирани публикации