Португалия отхвърля забраната за визи за руски граждани

Това обявиха от външното министерство на страната
21 авг 2022 14:50, Росен Стойчев
74
Португалия отхвърля забраната за визи за руски граждани
Снимка: БГНЕС/EPA

Португалия се противопоставя на забраната за влизане на руски граждани в ЕС, съобщи Ел Паис.

Министерството на външните работи на страната излезе с позиция по темата. Предстои среща на върха на ЕС.

Там ще се обсъди вариант за забрана за издаване на визи на руски граждани.

Още по темата
Португалия е съгласна да участва в дискусията.

Страната ще допринесе за единната позиция в ЕС. Въпреки това е на позиция, че трябва да има разбиране към руските граждани.

Припомня се, че европейските действия търсят влияние върху руското правителство, а не върху всички граждани. Някои държави подкрепиха идеята за прекратяване на издаването на визи.

Големи страни като Германия обаче обявиха, че са на друга позиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: Португалияруснацивизи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
6
 
42
 
! Отговори
А ние накъде? преди 1 година
Аз не виждам някаква полза за нас да забраняваме по принцип на туристи от някаква държава да влизат в България, но да почакаме да видим какво мислят нашите политици. Все пак наближават избори и всеки иска да се хареса на своя електорат.
33
33
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Замисълът е съвсем друг- кордонът от държави на ЕС по източната граница да въведе " временно" спиране на издаването то визи за руzнази от Прибалтика до Румъния- за това не е нужен никакъв консенсус в Съюза, в същото време ще направи живота черен на всеки мордорец, решил да " дойде" в ЕС! Нали се сещате че ще трябва да влизат в ЕС през Португалия:))))))),
32
37
 
11
 
! Отговори
Лука преди 1 година
Руснаците, които са против войната отдавна напуснаха Империята на злото. А тези, които останаха няма какво да търсят във "вражеския ЕС".
31
5
 
7
 
! Отговори
До Василев преди 1 година
Къде се губиш ве, селянино *** :) пиши повече. Липсваш напоследък.
30
30
 
6
 
! Отговори
До 31 Българин преди 1 година
Кои руски танкове? Т-34 от музея ли? Щото само те останаха. Русофилите, мита за непобедимата съветска армия е разби8. Сега руснаците са едни нещастници, дето дори анексирания Крим ме могат да защитят в момента народа масово се изнася от Севастопол защото знае какво следва. Муахахахаа
29
25
 
4
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 31 (Българин) Ти си Московец. Ти не си българин! Ако беше българин нямаше да лаеш срещу България!!! Сам не съзнаваш иронията която струи от злобните ти попържания.Имаше един виц от времето на СССР - Че руснакът е ходил на екскурзия в чужбина само на танк! За разлика от другите народи, които всяко лято (и не само) си почиват в други държави - с автомобил, автобус, влак или самолет!
28
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Българин "За руските танкове виза не трябва" Съвсем правилно таварищ русофил, за тях има Джавелини и NLAW.
27
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е, сащ и украйна да бъдат заличени от лицето на Земята !
26
23
 
4
 
! Отговори
учуден преди 1 година
"Португалия се противопоставя на забраната за влизане на руски граждани в ЕС, съобщи Ел Паис." Това го е писал някой руски ***-бот-пропагандатор!!! Забраната? Забраната?? ЗАБРАНАТА??? Къде я видяхте бе??? Пълна измишльотина!!! Няма такова нещо!!! ЕС не е като Руската Империя! Тук забрани няма.Нещата не стават така.Шенгенската виза е привилегия, а не право! Всяка държава от ЕС решава дали да издава или не визи за руснаци.И не само - това важи и за етиопци, и за сомалийци!
25
8
 
34
 
! Отговори
Българин преди 1 година
За руските танкове виза на трябва. Прибалтийците дето се правят на по-католици от папата, го правят с единствената цел да закрепят икономиката си. А това става като показваш преданост пред господаря и лаеш с всичка сила като малко пинчерче.
24
27
 
10
 
! Отговори
Виготура преди 1 година
Дори да има многополюсен свят, руската бензинова колонка ще е суровинен придатък на Китай и няма повече да е международен фактор.
23
5
 
23
 
! Отговори
АбдокодирХоджибобоев преди 1 година
Василев, давам ти + за отличното чувство за хумор. Ние слугите и васалите никога дори не си помисляме да поставим под въпрос върховенството на глобалния господар и хегемон. Президентът Путин обаче е друга бира. Той казва, че многополюсния свят е обективна реалност и никакви имащи се за изключителни наглосаксонски корпорации и банки няма да могат да спрат колелото на историята.
22
2
 
10
 
! Отговори
До 26 преди 1 година
Ти от къде си бе, селски... Знаеш ли колко ми дреме, пък ако ще да се от Левуново, Козяк или Алабама!
21
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гост Виждам че си гост идващ от Сибир, що не се върнеш там вместо да ръсиш мозък?
20
1
 
23
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
няма как да мине слугинската суперсервилност на Урсуската и Варела !..ТияБЕЗУМЦИ утре ще искат да заличат изобщо Русия от картата на света,да я нема и никога де не е имало такава държава !..СМООООТАНЯЦИ!!!!...Той Хитлер НЕ УСПЯ да направи това въпреки,че притежаваше най-мощната за онова време военна машина,та тияДЖЕНДЪРИ и пеперудки са напинят ..Знаете ли?..-Има една народна мъдрост :-"Когато Господ реши да прибере някого,първо му взема акъла"...Правете сметка какви ги бръчкат тия!
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В крайна сметка всички ще гласуват за. В момента е пазарлъка какво ще получат. Играта в която ние винаги се проваляме. Ние изнасяме огромни количества оръжие, но неофициално. Затова и нищо не получаваме насреща освен печалба за военните заводи. И руснаците го знаят и ни обявяват за вражески. Загуба-загуба е ситуация за нас.
18
21
 
4
 
! Отговори
Русофилска радост преди 1 година
Най-сетне радостна вест за русофилството на фона на гърмежите в Кримнаш, русофилите, да викат ура и да хвърлят шапки във въздуха.
17
5
 
33
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Прав е Орбан! Крайно време е ЕС отново да стане такъв, какъвто първоначално е бил замислен - търговски и икономически съюз на държави, обединени на принципа на взаимноизгодното сътрудничество. Да отпадне изцяло политиката от него, каквото представлява в момента и се доминира от Кравария и наглосаксонците, които не са част от него!
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БАНко, не вярвам, че са умни. Мисля, че са хитрожопи - обявяват, че се противопоставят на забраната за влизане на руски граждани в ЕС, но са съгласни да участват в дискусията и накрая ще гласуват с "Да". За пример не ще да ходим надалеч - виж страшните закани на Ердоган да не пусне Финландия и Швеция в отан и резултата.
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западняците никога няма да забравят Полтава, Бородино, Сталинград. Всячески ще се опитват да отмъстят на Русия.