Лодка с 25 мигранти се преобърна на границата между Сърбия и Босна

18 души са достигнали брега
22 авг 2024 15:16, Гергана Попова
6
Лодка с 25 мигранти се преобърна на границата между Сърбия и Босна
Снимка: БГНЕС/ EPA

Кораб с 25 мигранти се преобърна на река Дрина в граничния район между Сърбия и Босна и Херцеговина. 18 души са достигнали брега. Това заяви сръбският вътрешен министър Ивица Дачич, пише "Политика".

Инцидентът е станал на 22 август около 05:00 часа.

"Граничните власти на Босна и Херцеговина, както и един от местните жители, информираха граничната полиция на град Любовия, че лодка с нелегални мигранти, които се опитваха да прекосят реката от Сърбия, се преобърна през нощта на река Дрина в района между населените места Дрлача в община Любовия и Орлица в община Зворник“, каза Дачич.

На място са изпратени служители на полицията и сектор "Спешна помощ", "тече интензивно издирване в реката и крайбрежието".

"Според нелегалните мигранти, стигнали до брега, в лодката е имало около 25 души, а полицията и спасителите са открили на брега 18 души, включително три деца", отбеляза министърът.

Ръководителят на Републиканската дирекция за гражданска защита на Република Сръбска (област Босна и Херцеговина) Борис Трнинич каза, че вече са намерени телата на трима мигранти.

Дачич отделно подчерта, че членове на водолазното отделение на сръбската жандармерия ще участват в операцията по търсене и спасяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от ЕС
След като потъна яхтата на милиардер: Средиземно море става все по-опасно за плаване
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Ами сега ....? преди 3 седмици
И какво щв правим сега ? Чии граждани ще са издавените мигранти - на Сърбия ли , или на Черна гора ? Най-добре ще е всички спасени мигранти да бъдат приети в домана Фон дер Лайен и на мама Меркел.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
до 2, не е задължително, влизат и от Гърция през Македония
3
1
 
9
 
! Отговори
Аз преди 3 седмици
Щом са нелегални, значи са престъпници. Или в затвора да ги пращат, или от където са дошли да ги връщат на разноски на техните държави! Баси напастта! 100% са от арабския свят! Що не емигрират в арабските емирства, Катар или Саудитска Арабия, ами идват в Европа?!
2
6
 
3
 
! Отговори
В Сърбия влизат преди 3 седмици
От българия
1
2
 
10
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 3 седмици
*** си тръсят там?