През юни можем да сменим личния си лекар

Става лесно чрез попълване на регистрационна форма
31 май 2010 13:08,
40
През юни можем да сменим личния си лекар
Снимка: БГНЕС

В периода от 1 до 30 юни всички здравноосигурени граждани имат право да сменят общопрактикуващия си лекар, съобщават от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Това може да стане, без да се налага пациентът лично да се отписва от листата на досегашния си лекар. Смяната става по служебен път в районните здравноосигурителни каси (РЗОК) по местоживеене, уточняват от НЗОК.

Гражданите, които искат да сменят личния си лекар, трябва да закупят регистрационна форма за постоянен избор и да я попълнят при предпочитания от тях общопрактикуващ лекар. В РЗОК има информация за местата, откъдето формата може да се закупи.

При новоизбрания общопрактикуващ лекар заедно с регистрационната форма се представят здравноосигурителна книжка и документ за актуален здравноосигурителен статус.

Ако гражданинът все още няма здравноосигурителна книжка, смяната се извършва с третия екземпляр от регистрационната форма за избор на личен лекар, посочват от Здравната каса.

Следващата смяна на личен лекар ще бъде през декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
9
 
2
 
! Отговори
пациент преди 14 години
А БЕ ВЕРНО КЪДЕ Е ЦЕЦКО ...............ОТ КЪДЕ ЗНАЕШ ЧЕ НЕ СЪМ ХОДИЛ ВСЕКИ ДЕН СИ ХОДА ПРИ МОЕТО ДЖИПИ ..............ЧЕ ПОСЛЕДНИЯ ПЪТ НЕ ИЗГЛЕЖДАШЕ ХИЧ ДОБРЕ ТАЯ ЗДРАВНА РЕФОРМА ЯКО МУ Е РАЗКЛАТИЛА ЗДРАВЕТО ОЩЕ ТВА НЕ МИ СЕ БЕШЕ СЛУЧВАЛО ДА ИДА НА ДОКТОР А НА ДОКТОРА ДА МУ Е ЛОШО.........БИХ МУ ЕДНА ФИНАНСОВА ИНЖЕКЦИЯ И СЕ ОПРАВИ ВЕДНАГА ХАХАХАХАХА.........СТРАНА НА АБСУРДИТЕ ТОВА Е БГ
19
2
 
7
 
! Отговори
х преди 14 години
Много ги разбираш за човек, който не е стъпвал на лекар! Май най-много те бива да лъжеш! Кой знае и колко данъчета си укрил! Я се скрий, че Цецко дебне!
18
9
 
3
 
! Отговори
пациент преди 14 години
Три години плащам осигуровки през тва време не ползвам услугите на болницата както и на джипито Оставам няколко месеца без работа и веднага ми начукват еди ква сума да плащам за осигуровки КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТ ТИЯ ТРИ ГОДИНИ ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ НЕ СЪМ ПОЛЗВАЛ УСЛУГИТЕ НА НИТО ЕДИН ДОКТОР
17
10
 
2
 
! Отговори
пациент до х преди 14 години
Нали плащаме осигоровки от там отиваме при джипито 2.40 от там ако трябват изследвания пиши ги най евтините 10 лв от там при специалист примерно хирург примерно някаква операциа 400 лв плюс за мед сестрата на отделението аиде там е от сърце включваме и санитарката там е най евтино плюс лекарства и кво правим Пример един пенсионер взима 150 лв пенсиа налага се операция търсат му 300 лв ако е в друг град разход и за пътуване АМИ АКО ПЕНСИОНЕРА НЯМА ДЕЦА ИЛИ НЯКОЙ КОИТО ДА МУ ЗАЕМЕ ПАРИ КАКВО СТАВА
16
0
 
7
 
! Отговори
ER_Dr преди 14 години
Това е без съмнение една необикновено позитивна новина и повод за всенародно ликуване. Дано е стигнала чрез медиите и до другите народи, та да ни завидят.
15
0
 
12
 
! Отговори
х преди 14 години
Уиски с фъстъци, това ви е нивото на всичките "пациенти". Ако е за ядене и пиене, давате с двете ръце, и бакшиши по заведенията оставяте по 10-20 лева. Ако ви накара обаче някой да дадете пари за здравна услуга, ревете като опънати отзад. Чепът ще става все по-голям, погответе си вазелинче, че скоро и това няма да има в болниците!
14
0
 
0
 
! Отговори
ге преди 14 години
КЪДЕ ИМА РЗОК ВЪВ ВАРНА?МОЛЯ КАЖЕТЕ?
13
7
 
0
 
! Отговори
пациент преди 14 години
НЕКА БЪДАТ ДВЕ КАПУЧИНА ЗА СМЕТКА НА 8ЕЙ 13 ДА ВЗЕМЕ ДА СИ ПОРЪЧАМЕ И ПО ЕДНО УЙСКИ БАДЕМЧЕТА ПАРЖОЛКИ ЕДНО ДРУГО ДА НЕ СТОИ ПРАЗНА МАСАТАХАХАХАХАХАХАКВО НАЛИ ПЛАЩА 8
12
5
 
1
 
! Отговори
гражданин преди 14 години
капучино?!2,40 лв моля-хаха
11
10
 
1
 
! Отговори
до №8 преди 14 години
ЩЕ ЧЕРПИШ И ХОРО ЩЕ МИ ИГРАЕШ ЕЙ АРЕ ПОЧВАЙ РЪЧЕНИЦАТА
10
6
 
0
 
! Отговори
Vanya преди 14 години
Ако искам да си сменя личния лекар трябва ли да си взема от него картоните на децата? Един път опитах , но ми беше отказано.
9
0
 
8
 
! Отговори
големия нос преди 14 години
Ами не се осигурявай! Ама не искай повече да те лекуват по клинична пътека и да излезеш от болница със сметка 50 лева. Подготви няколко хилядарки за пневмония на детето и няколко десетки хиляди, за всеки случай, ако катастрофираш и лежиш в реанимация! Това те чака, помисли и тогава говори!
8
13
 
1
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Защо са ни тези лични лекари ?????? Когато са необходими - ги няма, а когато не са - търсят изобретателни начини да цоцат пари.До сега се осигурявах и за какво ?! Навсякъде се плаща и то многократно - не съм инвалид или пенсия, за да имам привилегии !!! Не е имало случай да отида дори и за един преглед и да не ми се е налагало, ако искам да ми обърнат внимание да плащам и сума по-малка от 30 лв. не съм плащала - не вкл. тук платената нищожна такса за направлението !!! Какво се правите на луди
7
1
 
12
 
! Отговори
drdoolittle преди 14 години
Повечето ОПЛ пък не записваме нови пациенти, камо ли да те черпим...
6
13
 
0
 
! Отговори
ПАЦИЕНТ преди 14 години
АКО МЕ ЧЕРПИ ЕДНО КАФЕНЦЕ ОТ БАРЧЕТО НА БОЛНИЦАТА НЯМА ДА ГО СМЕНЯМ ХАХАХАХАХАХАХА
5
0
 
10
 
! Отговори
гражданин преди 14 години
смени си и страната- по- хубаво ще е
4
10
 
6
 
! Отговори
nedovolen преди 14 години
аз и моето семейство ще сменим лекаря,защото не съм доволен.причините са много.благодаря за напомнянето и за инфото.
3
0
 
13
 
! Отговори
коки преди 14 години
не мога защото лекарката която искам вече е в чужбина от 3 години- страхотна жена, диагностик... дано да е добре
2
3
 
10
 
! Отговори
пациент преди 14 години
Че защо ще си сменям личния лекар?Познава ме от 20 и повече години .Изумявам ме ,че ми припомня неща които Аз съм забравил
1
1
 
16
 
! Отговори
BG преди 14 години
скоро и лекари няма да има от политиката на правителството към медицината.Траите си..