Как да облекчите ухапванията от комари?

Оцетът може да помогне за намаляване на усещането за парене
22 юли 2024 21:50, Михаела Лазарова
10
Как да облекчите ухапванията от комари?
Снимка: Istock

Със сигурност ще запомните дългите летни вечери с прекараното време на открито. Но освен забавленията, те могат да ви донесат и неприятни усещания, причинени от ухапванията на комари. Как да ги облекчите? Можете да използвате някое от следните натурални средства:

Пчелен мед

Това сладко вещество е често срещан избор сред ентусиастите на домашното лечение. Медът се използва от стотици години за лечение на заболявания като болки в гърлото и суха кожа. Той има много антибактериални и противовъзпалителни свойства.

Как да го използвате? Поставете малка капка върху сърбящо ухапване. Това може да намали възпалението, както и изкушението ви да се почешете.

Алое вера

Обикновеното домашно растение алое вера има много приложения извън декорацията на вашия дом. Доказано е, че гелът от растението намалява болката от изгаряния и подпомага заздравяването им. Ето защо това може да е добър метод и за облекчаване на ухапването от комар.

Как да го използвате? Нанесете гела от растението върху раздразнената зона. Оставете да изсъхне и нанесете отново, ако е необходимо.

Източник:  5 начина да облекчите ухапванията от комари
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: медалое веракомари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
;) преди 1 месец
Пиеш една доза мастика, хем не усещаш комари да те кацат, хем комарите падат от алкохола...
8
0
 
2
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 1 месец
Две три ракии и спиррат да те хапят .. хахаххаха
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Просто трябва да се пръска против комари и да се косят буреняците по улиците и около тях. Хората и без друго все по-рядко живеят на село.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След ухапване от комар обикновено усещам сърбеж. Къде ги намирате тези комари с парещ ефект?
5
0
 
8
 
! Отговори
Пенционер носталгик преди 1 месец
Едно време по бай Тошово какви комари имаше, ехееееееее...Два комара тухла вдигаха, като те ухапе ти излиза цицина 5 санта
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Или бучка лед върху ухапаното
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига сте преписвали глупости. Минава с течаща студена вода от чешмата. 2-3 минути точно под струята върху ухапаното и след това забравяш.
2
2
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
аз само бленувам за времето,когато комарите бяха като този на снимката...От известно време се пръкнаха некаквиМУТАНТИ-много по-молки от "класическите" комари,черни,тихи и най-важното:-СВЕТКАВИЧНО кръвосмучещи ...Още преди да са кацнали,вече са забили хомотчето.."Класическите" можеше да ги чуеш,да ги видиш и "пляснеш"...Тия новите са некакви ужасни фантоми..
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С противоракетната отбрана