5 упражнения за стегнати бедра

Лесни за изпълняване
28 юли 2024 16:45, Михаела Лазарова
3
5 упражнения за стегнати бедра
Снимка: Istock

Ако господата обожават да развиват горната част на тялото си, то при дамите това е точно обратното. Едва ли има жена, която да не иска да има стегнати бедра и дупе. Как можете да постигнете това? На първо място – с балансирано хранене и разбира се, с подходящите упражнения. Кои са те?

Странични напади

Страничните напади са движение, което подпомага укрепването на външната и вътрешната част на бедрата. Като добавя и допълнително усилие за укрепване на баланса и коремната област. Как да го изпълните?Застанете със събрани крака и ръце на бедрата. След това направете широка крачка настрани вляво и се спуснете в страничен напад с ляв крак, като поставите лявото коляно и избутате бедрата зад тялото. Натиснете лявата пета и се изправете обратно. Съсредоточете се върху вътрешната част на бедрата. Повторете и с другия крак. Направете по 4 серии по 15 повторения на всяка страна.

Кръг с един крак

Легнете настрани с ръце до тялото и длани, обърнати надолу. Повдигнете левия крак нагоре и го насочете нагоре, сякаш протягате пръсти, за да докоснете тавана. Завъртете крака леко навън. След това вдишайте и очертайте кръг (сякаш рисувате по тавана) с десния крак, движейки целия крак, но поддържайки бедрата неподвижни. Очертайте кръга 5 пъти по посока на часовниковата стрелка, след което повторете обратно на часовниковата стрелка. Сменете страните; повторете. Направете 4 серии по 5 повторения от всяка страна.

Източник: Стегнете бедрата с 5 лесни упражнения 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: фитнесбедраупражнения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Навитак преди 1 месец
Мише, а кои са упражненията за разтворени бедра?
1
2
 
4
 
! Отговори
Имаме колежка, преди 1 месец
хубава въпреки възрастта си. За красотата й на младини се носеха легенди. По-възрастни колеги говореха за идеални нейни телесни мерки, съпоставими с тези на световните топ красавици. Лично от нея чух, че за да има идеални бедра е правила по 50 клека сутрин и вечер, а когато е възможно - и по обяд. Само че с напредването на възрастта беше понатрупала килограми след като престанала да прави гимнастика. Сега е вече в пенсия и чувам, че има проблеми със ставите на коленете. Дали е от клековете?