Какво ще се случи, ако заместите всички напитки с чиста вода?

Водата е най-добрият източник за хидратация за целия организъм
19
Какво ще се случи, ако заместите всички напитки с чиста вода?
Снимка: Istock

Водата е най-природната и естествена течност, която тялото ни е създадено да приема. Всички останали напитки в съвременното ежедневие имат не особено положителен ефект, особено в големи количества. Водата е тази, която трябва да бъде нашият основен източник на течности, а не обратното. Много хора предпочитат да пият всякакви други напитки вместо вода, защото тя им се струва безвкусна.

Истината е, че ако заместите кафето, чая, алкохола, газираните напитки и всички сокове в ежедневната си диета, здравословното ви състояние ще се подобри. Ако заместите всички вредни и дори не толкова вредни напитки изцяло с вода, ще се убедите колко прекрасни промени ще настъпят в организма ви.

Кои са промените в тялото, които се случват, ако пиете само вода?

Повече енергия

Ако пиете само вода ще се радвате на повече енергичност през целия ден. Не енергийните напитки и кафето са тези, които реално ви дават енергия, а водата. Енергийните и тонизиращи напитки дават бърз и временен тласък на енергията, който след това също толкова рязко спада. Ако пиете само вода през целия ден, тялото ви ще е добре хидратирано и ще съумее да осигури качествени количества енергия за всички процеси. А вие няма да усещате умората така, както бихте, ако пиете кафе, алкохол, сладки газирани и енергийни напитки.

За красиви кожа, коса и нокти

Водата е най-добрият източник за хидратация за целия организъм. Това се отразява благотворно върху косата, кожата и ноктите. Тяхното състояние се подобрява. Косъмът става лъскав и гладък. Ноктите са розови, гладки, не се лющят и разслояват. Текстурата на кожата се изглажда, забелязва се подобрение в сиянието и блясъка ѝ, несъвършенствата намаляват видимостта си.

Източник: Промени в тялото, ако пиете само вода 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: водакожагладуване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЩЕ ПОЛУЧИМ КАМЪНИ В БЪБРЕЦИТЕ
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз го направих. Купих си 2 филтрувални кани за вода и всеки ден пия по няколко литра. Сега в жегите и от хладилника. Отделно си вземам някой минерали, като магнезий, цинк и калий, и ям кисело мляко (от фрментиращите - локален производител). Свалих доста килограми и не харча толкова много като преди. Не знам, дали от газираното, но по-рано много ми се подуваше стомаха. Сега това го няма.
17
0
 
2
 
! Отговори
бай Най преди 1 месец
От пет години пия вода от чешмата доставяна от ВиК-Варна в централната част.Нищо друго.Е,жив съм.На 72 години,ако това има значение.Не,не правя реклама.Дори нямам филтър на чешмата.Съпругата ми която пие вода от магазина има 10 сериозни болести.Така,че всичко е до НДК-то.Но,без вода живота е неосъществим.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
в София единствената чешмичка която знам че работи е в царската градина, другите ги спряха за да се купува вода от магазините и заведенията, бяха ги пуснала всичките само по време на европредседателството, а софийската вода по градските чешми е планинска лечебна и безплатна
15
0
 
3
 
! Отговори
Пийте вода преди 1 месец
Щото и нея ще я спрат, наслаждавайте и се докато я има.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зависи и водата каква е. За мен понякога е много трудно да пия вода. Сякаш все ми мирише на нещо и си купувам бутилирана, но нямам навик да следя колко вода изпивам. Така преди няколко години една лятна вечер започна да ми прилошава, втрисаше ме, пръстите на ръцете ми посиняха, пуснах климатика на топло, нямах сили изобщо да се движа. Бях направо труп. Оказа се, че съм се обезводнила и на косъм съм била от хипотермия или не помня как казаха лекарите. От тогава гледам да не забравя за водата.
13
2
 
9
 
! Отговори
До Иван преди 1 месец
Бай Иване, при толкова вода ще си разредиш кръвта. Това количество вода не може да се обработи от бъбреците. Водата разрежда кръвта и човек може да почине. В Калифорния през 2007 почива жена от водно отравяне /интоксикация/, която изпива около шест литра вода за три часа в състезанието "Hold Your Wee for a Wii". Установени са много случаи на хора, които почиват от свръх големи количества вода изпити за кратко време. Всяко нещо извън нормата е отрова.
12
14
 
1
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
Човек трябва да пие поне 7 литра вода на ден. Ако е над 80 килограма, между 8 и 12 литра ва ден.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ако заместим салама народен само със сьомга - първо нема пари, и второ отде ше намерим толкоз много сьомга :)))
10
1
 
10
 
! Отговори
Дедо преди 1 месец
Без движение не става. Ако стоиш 9 часа в офиса на стола ,ще ти е трудно да изпиеш 2 литра вода и да я обработиш. Но ако се трудиш ,движиш и натоварваш сред природата , ще изпиеш с лекота 2 литра и няма да ти става тежко от водата.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Банкя е много скъпо шишето на водата - Кой шти дава пари за вода :)))
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Истинският програмист, както е известно, поставя до себе си 2 чаши - едната с вода, в случай че иска да пие, другата - без вода, в случай че не иска.А истинският адmин поставя четири чаши. Другите две - в случай, че откаже първата система.
7
0
 
1
 
! Отговори
00014 преди 1 месец
Няма да живееш, а ще вегетираш.
6
2
 
9
 
! Отговори
Водата в София се преди 1 месец
пиеше и беше без хлор! Имахме къща и водата се пиеше! След като ни обезщетиха с жилища нито в едно не може да се пие водата! Вони на хлор. Изприщвам се (ортикария), ако по навик изпия чаша вода, когато съм България! Вонята идва след изпиването и тогава усещам грешката. Там където живея сега в Zofingen има по улиците чешми (имаше до 90-те в миналия век и в България) с планинска вода от Алпите БЕЗПЛАТНО и без хлор! И не мислете, че тъгувам по миналия строй от който се махнах! Просто съм обективен!
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво ще стане ако си въобразявате,че пиете чиста вода,а в същото време тя е обогатена с атразин,който превръща мъжките жаби в женски?Отговор:ще стане това,което е станало с Камилата Харис.
4
2
 
6
 
! Отговори
Трифон преди 1 месец
Вярно е, аз пия само вода, кафе, което си е вода, и дестилиран гроздов сок, което си е вода на 50%, но все нещо вредно трябва да има.
3
1
 
11
 
! Отговори
Дамаджаната Рашко преди 1 месец
На мен доктор Радева ми е казала, че водата е за миене.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А доктор Радева?
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Полезно е да се пие вода, но само по 30 мл.на всеки килограм от теглото. При човек 50 кг.е 1.5 литра за 24ч. Консумацията на прекалено много вода може да доведе до състояние на водна интоксикация (хипонатиемия), което се характеризира с прекалено ниски нива на натрий в кръвта. А това предизвиква и сериозни усложнения както при малките деца, така и при възрастните хора.