Хлябът с квас помага в отслабването

Хлябът с квас помага за редукция на мазнините
15 авг 2024 15:52, Михаела Лазарова
16
Хлябът с квас помага в отслабването
Снимка: Istock

Когато се опитвате да отслабнете едно от първите неща, които изключвате от храненето е хлябът. Хлябът с квас обаче е нещо, което не трябва да премахвате от менюто си, защото той може да ви помогне да отслабнете. Нещо повече, хлябът с квас има много други ползи за здравето освен контрола на теглото. И въпреки че въглехидратите в хляба и тестените изделия са сочени за главни виновници за наднорменото тегло, въглехидратите в квасения хляб са полезни, както и бактериите в кваса в него, използван като набухвател.

Защо хлябът с квас помага в отслабването и е полезен за здравето?

Тайната на полезните свойства на хляба с квас се дължи на основната съставка в него, а именно квасът. Той съдържа естествени дрожди и пробиотични бактерии, които освен че помагат на тестото да бухне и придобие пухкава и въздушна текстура, оказват изключително благотворно влияние и върху цялостното здраве, включително върху отслабването.

Квасът се приготвя главно от брашно и вода, които се оставят да ферментират в продължение на дни, понякога дори седмици. Процесът на ферментация започва с микроскопични дрожди, които с течение на времето започват да отделят млечна киселина. Сместа започва да шупти и да се разраства. Ако се грижите за кваса постоянно, ще разполагате с полезен и здравословен набухвател, който ще прави хляба ви най-добрият ви приятел в отслабването и здравето.

Хлябът с квас помага за подобряване на стомашно-чревната функция

Хлябът с квас е полезен за отслабване, защото съдържа пробиотици, които стимулират работата на бактериите в червата. Здравият микробиом означава правилно усвояване на хранителните вещества, детокс на тялото, добър метаболизъм и здрава имунна система. Когато процесите в тялото ви протичат по най-добрия начин, метаболизмът ви също протича с необходимите скорост и ефективност. Това помага в отслабването и контрола на теглото.

Източник: Как хлябът с квас помага в отслабването 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от Здраве
8 признака на проблеми с имунната система
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ужас-ден хляб. Кога ще се върне хубавият и вкусен, ненарязан хляб - бял и Добруджа. Тези измислени хлябове са безвкусни. Има БДС за хляб, всеки си измисля рецепти и прави хляб.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Квас -мас ,5 селянки се преброиха ,сигурно от Витошка цъкат ,щото сега всички селяни се тъпчат на Витошка ,това им е като печат ,че са станали софиянци - Отвратително !
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Такова нещо като Квас в българската кухня НЯМА. Има наквасен хляб, което се нарича ПОПАРА.
9
3
 
6
 
! Отговори
!! преди 3 седмици
Няма нещо което да ядеш и после да отслабнеш (освен може би круши с вкиснало прясно мляко).За да отслабнеш, трябва да спреш да ядеш. Особено всякакви видове хляб.
8
0
 
10
 
! Отговори
Ако някой от нашите преди 3 седмици
производители може да докаже, че в хляба му има квас то най-вероятно заслужава награда и държавна субсидия... но такъв няма, говоря най-вече за големите производители.
7
2
 
3
 
! Отговори
Т преди 3 седмици
до 5 аз само алкохола ще оставя, от нещо трябва все да се мре.
6
1
 
7
 
! Отговори
Трифон преди 3 седмици
Пробвайте с лепенка - слагайте си я да не плюскате между храненията.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
аз хапвам само от хлебарницата на жената на киро едно коричка хляб излиза около 60-70 лева не е скъпо.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Спираш кока-колата, натуралните сокове, тортите, бисквити, кроасани, хляба, шоколадите, алкохола и отслабването става от самосебе си. Е, да живота вече не е толкова добър.
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Помага щото Не е вкусен и не ви се яде - жилав ,клисав и кисел , ала пуста мода ...най-вече гражданките от село се превземат с тоя квас
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Яжте по 1 хляб а ден и чакайте да отслабнете...
1
1
 
7
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 седмици
основна съставка в леба е нишестето. да ми обясните как култова доза въглехидрати е полезна за здравето.