Църква в Белгия иска мюсюлмани да сменят вярата си

Експерти определят намеренията като ислямофобски
Обновена: 14 ное 2011 14:49 | 14 ное 2011 11:35, Елка Василева
92
Църква в Белгия иска мюсюлмани да сменят вярата си
Снимка: Архив Reuters

Евангелистката църква в Брюксел си поставя за задача да убеди мюсюлманите в страната да сменят вярата си, съобщава агенция "Белга", като се позовава на информация от сайта на църквата.

За 3 декември е насрочен семинар в Белгийския библейски институт, където се помещава църквата, който предвижда "евангелизация на мюсюлманите".

Според организаторите целта е "участниците (в срещата) да бъдат подготвени да предадат Евангелието на мюсюлманите по ефективен начин". В публикацията се отбелязва, че подобен семинар се е състоял и по-рано тази година.

Конференцията ще бъде достъпна за всеки вярващ, който посещава редовно църква. Срещата ще бъде ръководена от пастор Мостен Хишам, изучавал богословие във Великобритания.

Вестник "Капитал" отбелязва, че Хишам, който е инженер по образование и е бил мюсюлманин, е променил религията си и е станал християнин евангелист по време на образованието си в Европа. Според изданието традиционните протестантски църкви не приемат подобни практики и ги намират за дълбоко нетолерантни и вредни.

Експерти, цитирани от местните медии, определят подобни срещи като ислямофобски прояви и уточняват, че броят на мюсюлманите, повлияни дотолкова, че да променят религията си, е изключително малък, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
9
 
9
 
! Отговори
Ивайло преди 12 години
Исляма няма да се изкорени, църквите няма да се напълнят, мюсюлманите ще идват все повече и повече в Европа, джамийте ще се строят, и както казва 61 номер; ние само ще злобеем и ще се гаврим по форумите. Кой ни е крив като не знаем религията си, кой ни е крив, като сме си прости.....Очаква се мюсюлманите в Русия 2050 година да са над 50%, миналата година 12 хиляди руснаци официално са приели исляма! Продължавайте да говорите глупости по форумите..............
69
0
 
4
 
! Отговори
do Брюксел-67 преди 12 години
Ti znaesh li kolko hristiani prieha evreiskata religia "yudizam" i stanaha starozavetnici. Napraviha go za da gi prieme darjavata Izrael i da im dade pravoto da jiveiat kato svobodni evrei.Napalno e vazmojno v tozi sluchai pravitelstvoto da podkrepi evangelistkata carkva i da dade ravnopravie na pokrastenite musulmaniti v jiveeshti v Bruksel. Za samite hora shte e po dobre.Kato ideia az go odobriavam. Darjavata e hristianska i iska da dade prava na hristiani, ne na musulmani.
68
4
 
9
 
! Отговори
Христо Ботев преди 12 години
Моята молитва "Благословен бог наш..." О, мой боже, правий боже!Не ти, що си в небесата,а ти, що си в мене, боже -мен в сърцето и в душата... Не ти, комуто се кланяткалугери и поповеи комуто свещи палятправославните скотове; не ти, който си направилот кал мъжът и жената,а човекът си оставилроб да бъде на земята; не ти, който си помазалцаре, папи, патриарси,а в неволя си зарязалмойте братя сиромаси; не ти, който учиш робътда търпи и да се молии храниш го дор до гробътсамо със надежди голи; не ти, боже на лъжците,на безчестните тирани,не ти, идол на глупците,на човешките душмани! А ти, боже, на разумът,защитниче на робите,на когото щат празнуватденят скоро народите! Вдъхни секиму, о, боже!любов жива за свобода -да се бори кой как можес душманите на народа. Подкрепи и мен ръката,та кога въстане робът,в редовете на борбатада си найда и аз гробът! Не оставяй да изстинебуйно сърце на чужбина,и гласът ми да преминетихо като през пустиня!...
67
3
 
2
 
! Отговори
e, преди 12 години
Vseki moje da smeni viarata si samo ako chuvstva che iska da ia smeni.Viarata e chuvstvo, no za da priemesh druga viara oznachava da zapochnesh da jiveesh po zakonite na druga konstitucia.Dokolkoto znam evangelistite sa kato starozavetnicite.Vse pak ako Bog e Edin zashto mu sa tolkova razlichni protivorechashti edna na druga religii.
66
6
 
17
 
! Отговори
Брюксел преди 12 години
Защо да си сменят религията хората? Далеч по-лесно е да се изселят там откъдето са дошли. Няма мюсюлмани - няма проблеми. При това Белгия едва ли може да се нарече изконна ислямска земя. Тези нещастници са отишли тук да смучат помощи, да продават наркотици и да се занимават с тероризъм...
65
1
 
3
 
! Отговори
Селянин преди 12 години
до 58Ти пък от къде знаеш,че не ходя на църква?Като си толкова всезнаещ,кажи какво закусвах?
64
10
 
1
 
! Отговори
Мюсюлманин преди 12 години
До:64Знам,че няма петрол, забравих,че се намирам във български форум, всеки от всичко знае, просто за сирийците казах, след тях и афганистанци ще дойдат защото милиони войска има там на ЕС и САЩ заради хероина, след това и Иранци ще дойдат! Колкото искате квичете, просто това са факти!
63
0
 
5
 
! Отговори
до 61 преди 12 години
В Сирия няма петрол!
62
2
 
14
 
! Отговори
Ева преди 12 години
Исляма е опасна религия, доказвала го е преди с кланетата на друговерците и продължава до сега с атентатите! Трябва да се изкорени, защото явно е религия на омразата и терора! Но за всичко има решение, стара поговорка казана от един велик човек : " Има човек , има пробем, няма човек, няма проблем" !!!!!
61
1
 
12
 
! Отговори
Мери 21 преди 12 години
Много хубаво решение,но мноооооооооого закъсняло!!!"Демократична Европа"чак сега ли се светна,че тихомълком *** са ги завладели???? Когато им трябваше евтина работна ръка, не се питаха,защо тези хора нахлуват в родините им,ползват социалните придобивки и не само не се интегрират, ами си сформират терористични организации??? Ха , сега да ги изселват и сменят вярята на 2-3 поколения,които се чувстват Германци,Французи,Белгиици и т.н.После да говорят за етническа толерантност в Б-я!!!
60
9
 
1
 
! Отговори
Мюсюлманин преди 12 години
Спокойно от алчността ви към Либия,че сега и към Сирия, т.е (петрола) ще идват, повече ще идват завбъдеще, ше видиш и ей така ще злобееш само по форумите.Засега са само либийци, скоро и сирийци ще дойдат.
59
3
 
7
 
! Отговори
Айвана преди 12 години
Европа е християнска и такава ще си остане!!! Не се притеснявайте, белите хора знаят как да се защитат от прииждащите орди от Турция, Африка и изобщо от ислямизация !!! На Садам му се показа, на Кадафи му се показа, Афганистан е бял, скоро и на Иран...
58
1
 
6
 
! Отговори
Бойковист преди 12 години
"да предадат Евангелието по ефективен начин"??запалено като *** и хвърлено в някоя джамия?
57
5
 
5
 
! Отговори
Мюсюлманин преди 12 години
До:54Ти не ходиш в твоята църква, на 1 година не отиват повече от 1000 човека, а искаш ние да ходим, мисли реално моля те, ако не си вярващ това е твой проблем.
56
5
 
8
 
! Отговори
само така преди 12 години
браво на този пастор,че се е отрекъл от антихриската религия наричащасе ислям,и е приел пътят истината и живота,докато в близкия изток ,се провежда геноцид срещу християните ,няколко факта за 7 години в ирак има 1и половина прогонени християни които са живели там много преди арабите на мохамед да дойдат,и се питам кого защитават Сащ и европейските *** които ни управляват
55
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахахахахахахавинаги съм твърдял, чв религиозните хора са ***, и с тоя план сами се доказват като такива
54
0
 
3
 
! Отговори
до Емо преди 12 години
па вземи и вазелин да пробваш
53
7
 
15
 
! Отговори
Селянин преди 12 години
ЕДНО ОГРОМНО - БРАВО НА БЕЛГИЙСКАТА ЦЪРКВА.ВРЕМЕ Е БЪЛГАРСКАТА ДА Я ПОСЛЕДВА В ТОВА ПРЕКРАСНО НАЧИНАНИЕ.
52
11
 
5
 
! Отговори
Ивайло преди 12 години
Нали една българска поговорка казва: "Късно е чедо, мандалото хлопна..."Иска ни се, не иска ни се, мюсюлманите отново са тук, този път по мирен начин. Остава ни сега да научим нещо повече за исляма, та да се разбираме :)
51
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Do 50Ami to se vijda 4e s fa6isti kato teb 4ovek ne moje da se razbere! :)

Спонсорирани публикации