Църква в Белгия иска мюсюлмани да сменят вярата си

Експерти определят намеренията като ислямофобски
Обновена: 14 ное 2011 14:49 | 14 ное 2011 11:35, Елка Василева
92
Църква в Белгия иска мюсюлмани да сменят вярата си
Снимка: Архив Reuters

Евангелистката църква в Брюксел си поставя за задача да убеди мюсюлманите в страната да сменят вярата си, съобщава агенция "Белга", като се позовава на информация от сайта на църквата.

За 3 декември е насрочен семинар в Белгийския библейски институт, където се помещава църквата, който предвижда "евангелизация на мюсюлманите".

Според организаторите целта е "участниците (в срещата) да бъдат подготвени да предадат Евангелието на мюсюлманите по ефективен начин". В публикацията се отбелязва, че подобен семинар се е състоял и по-рано тази година.

Конференцията ще бъде достъпна за всеки вярващ, който посещава редовно църква. Срещата ще бъде ръководена от пастор Мостен Хишам, изучавал богословие във Великобритания.

Вестник "Капитал" отбелязва, че Хишам, който е инженер по образование и е бил мюсюлманин, е променил религията си и е станал християнин евангелист по време на образованието си в Европа. Според изданието традиционните протестантски църкви не приемат подобни практики и ги намират за дълбоко нетолерантни и вредни.

Експерти, цитирани от местните медии, определят подобни срещи като ислямофобски прояви и уточняват, че броят на мюсюлманите, повлияни дотолкова, че да променят религията си, е изключително малък, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
11
 
! Отговори
до 49 преди 12 години
Наглия определено си ти. Европа се осея с джамии, сега си скубят косите, пада им се. Усетиха се, че им се качиха на главите.
49
1
 
8
 
! Отговори
до 46 преди 12 години
Кой ти е казал, че трябва и искаме да се разбираме? За 500 години сме ви разбрали, остава тия в централна Европа да се усетят.
48
15
 
6
 
! Отговори
Ивайло преди 12 години
Що се отнася до толерантността на мюсюлнаните....Доказателство за това са църквите в България, които са останали непокътнати по време на османците...Днес в Египет, Сирия, Йордания и мн.други ислямски държави са пълни с християнски храмове, ако Европа е нагла, то мюсюлманите са толерантни, приемаме това или не...Има факти...
47
0
 
9
 
! Отговори
до 37 преди 12 години
Еми бяхме при изворите на тази религия, ама интересните неща за гледане бяха все от античния период преди раждането на Мохамед! А как крещят тия хора, сигурно имат проблеми с ушите.
46
8
 
6
 
! Отговори
емо преди 12 години
наистина и аз видях голяма толерантност в Турция когато ходих на почивка,и се чудя защо злепоставят исляма това според мен е една пропaганда!аз съм невярващ човек,но мисля да отида в някоя джамия да видя какво преповядват
45
6
 
4
 
! Отговори
Ивайло преди 12 години
Предпочитата да нападате преди да научите, така си сме ние типичните българи. *** народ, слаба държава.До: 39 Нямам намерение да се обрязвам, но освен това, ако си истински християнин трябва да знаеш, че и християните се обрязват!! Ако си чел Библията :)До: 43 Казваш, че лъжа, и че не съм Ивайло, а Исмайл.....Нали ти казах, че 80% от това, което е в медията е лъжа!! И има ли значение как е името ми!? Важно е да се разбираме...
44
0
 
5
 
! Отговори
до 41 преди 12 години
Особено напоследък прииждат от Африка и Азия все с "покани", привлечени от социалната ни политика и възможноста да живеят, без да работят. Колко туркини работят в Германия? По колко деца раждат и чия социална система точат? Защо гастарбайтерите не приемат предлагания паричен бонус, за да се върнат в "майката родина"? Нали там всичко е прекрасно?
43
2
 
12
 
! Отговори
Rex Judeum преди 12 години
Иве, има един постулат в Корана, който всъщност е откраднат от Стария Завет, който казва, че земята, на която е стъпил мюсюлмански крак е дадена на мюсюлманите от Алах. Та схващаш ли, Исляма отдавна счита Европа за своя територия и ако трябва ще води свещена война за я направи изцяло ислямска. Сатана много хитро действа чрез тази религия. Исляма всъщност е Божието наказание върху християнските народи защото забравихме Бога и обикнахме мамона. За съжаление...
42
3
 
15
 
! Отговори
до Ивайло преди 12 години
Яко лъжеш! Не си Ивайло, Исмаил си! Няма толерантност при исляма, има 4 вида джихад. Четвъртия е срещу "неверниците". Крайна цел - ислям по цялата земя. Затова говорим за нов вид фашизъм - религиозен.
41
3
 
2
 
! Отговори
до Ивайло преди 12 години
Достатъчно е само да признаеш, че религията не е извор на морал, а средство за контрол, за да бъдещ пълноправен гост за краткия си престой на планетата ни.
40
9
 
4
 
! Отговори
до 35 преди 12 години
тия хора от мюсюлмански произход не са дошли неканени в Европа,едно време са ги повикали за работна ръка и тия хора са дали голям тласък за развитието на икономиката!
39
1
 
7
 
! Отговори
до 19 и 22 преди 12 години
Такива яки лъжи скоро не бях чел. Разчиташ на неинформирана аудитория, за да представиш исляма като толерантен. Никога мюсюлманки не са давани на християни в България, освен ако не приемат преди това исляма. По-хубавите девойчета са ги крадели от хорото и са вкарвали в харемите, никой не ги е питал за вярата на децата им, то си е било ясно, че са мюсюлмани!!!
38
4
 
6
 
! Отговори
до Ивайло преди 12 години
Кога ще се обрежеш?
37
3
 
12
 
! Отговори
yaro преди 12 години
подкрепям с две ръце инициативата,тези хора трябва да имат възможност да чуят благата вест ,че Исус Христос умря за техните грехове, и е единствения път за спасение на хората!Исляма е една заблуда,и края му е отиване в Ада...пък и да не бъдат лицемери мюсюлманите-знае си как се убиват християни в Иран,Саудитска арабия,в Африка има отдавна война на религиозен принцип,а в почти всички мюсюлмански страни само да притежаваш Библия е престъпление,и се наказва жестоко...
36
13
 
6
 
! Отговори
Ивайло преди 12 години
Здр. На скоро се скитах по арабските държави. Достатъчно е за християните да видят толерантността на хората там, за да станат мюсюлмани. Ние научаваме всичко от пресата, но знаем също, че 80% от това, което тя ни предава е лъжа. Предлагам на тези, които искат да научат нещо повече за дадена религия, да похарчат парите си и да отидат там където са нейните извори, само тогава ще научи истината. За съжаление ние българите, освен че сме бедни, но и сме нагли и празнословни....
35
4
 
1
 
! Отговори
free преди 12 години
evangelistite sa sekta, ne sqa ortodoksalno hristiansko te4enie, kvo se pliuete zaradi edni sektanti
34
3
 
14
 
! Отговори
Ива преди 12 години
Араби, турци и всички изповядващи исляма етноси са гости на Европа ! Те трябва да се съобразяват , а не ние с тях! Трябва да се направи закон в ЕС за постоянно пребиваващите и емигрантите , за да се приключи един път завинаги с тоя въпрос! И аз искам да отида в Мека и да влезна в църква да запаля свещичка, но няма?! Защо?! Защото е забранено със закон да има такива храмове...Време е Европа да им покаже, къде се намират тия...
33
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ами Европа е пълна с българи ти какво искаш и те ли да не живеят там
32
1
 
1
 
! Отговори
Религия = Свобода 2 преди 12 години
Понеже и животните правят всичките други неща. Това, което прави човека "човек" е свободният избор. Когато човек се отказва да прави самостоятелен избор, той се отказва да мисли. Когато се откаже да мисли, отказва да поеме отговорност. Когато се отказва да поеме отговорност, не означава, че няма да му се търси отговорност. Така че "умната'.
31
2
 
2
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
три пъти мери един път режи!преди да приказваш първо разследвай учи,но от интернет пространството няма да научиш зависи какъв сайт попадаш

Спонсорирани публикации