Стрелецът Крукс: Мразя републиканците, мразя Тръмп

Какво се знае за Томас Крукс?
Обновена: 14 юли 2024 21:04 | 14 юли 2024 19:14, Александър Попов
270

ФБР идентифицира 20-годишния Томас Матю Крукс от Бетъл Парк, щата Пенсилвания, като заподозрян за опита за убийство на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, извършен по време на предизборен митинг, предаде Ройтерс.

Заподозреният беше застрелян от Сикрет Сървис секунди след момента, в който се предполага, че е произвел изстрели към сцената в град Бътлър, щата Пенсилвания, където Тръмп произнасяше реч. ФБР заяви, че работи по установяването на мотива за нападението, при което загина един участник в митинга, а двама зрители бяха тежко ранени. Тръмп беше прострелян в ухото.

Данните от избирателните списъци в щата показват, че Крукс е регистриран като републиканец. На предстоящите избори на 5 ноември Крукс за първи път е щял да бъде на достатъчна възраст, за да гласува на президентски избори.

Излезе обаче видео от социалните мрежи на стрелеца Крукс, в което казва, че мрази Тръмп и републиканците.

Крукс е живял на около час път от мястото на стрелбата в Бътлър. В неделя Федералната авиационна администрация съобщи, че е затворила въздушното пространство над Бетъл Парк от "специални съображения за сигурност".

Когато Крукс е бил на 17 години, той е направил дарение от 15 долара на ActBlue - инициативен политически комитет, който набира средства за политици от левицата и демократите, сочат данните от подадена през 2021 г. декларация във Федералната избирателна комисия. Дарението е било предназначено за Progressive Turnout Project - национална група, която мобилизира демократите да гласуват.

Бащата на Крукс, 53-годишният Матю Крукс, заяви в ефира на Си Ен Ен, че се опитва да разбере какво се е случило и че ще изчака, докато говори с правоприлагащите органи, преди да говори публично за сина си.

Според вестник "Питсбърг Трибюн-Ревю" Томас Крукс е завършил през 2022 г. гимназията в Бетъл Парк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А нещо за хорицара с дълга неизмита косица?
216
0
 
4
 
! Отговори
Венелин преди 1 месец
Използваха това *** доста неудачно. Сега проблема им с чичо Доналд трудно ще намери решение.
215
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А българите мразят укрите и укрофилите.
214
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А НАШИТЕ ЩО НЕ ПИШАТ ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ЕСТОНИЯ Е ПОДАЛО ОСТАВКА? - НАЛИ ТЕ ЩЯХА ДА СПИРАТ ПУТИН.
213
3
 
4
 
! Отговори
Джак Ричър преди 1 месец
ако някой е гледал първия филм с Том Круз за Джак Ричър... ясно е, че не е била целта да освиткат Перукан, целта е друга, а младежът е "сламен човек"... ще поживеем и ще видим де, но нещата не са такива, каквито се представят... от такова разстояние с прашка ще го свитна, аз камо ли с оптика... а то какво ушенце...
212
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да се беше научил да стреля поне...
211
1
 
6
 
! Отговори
Алилуя! преди 1 месец
На 20 години младежът е избрал да отиде в "по-добрия" свят. Прав му път! Няма да липсва на никого. Дано се е успокоил и се чувства по-добре на два метра под земята.
210
2
 
3
 
! Отговори
хм преди 1 месец
До asd Не е от ***, а от стрелеца Крукс. Доста дебиллна физиономия и поведение пред камерите. И с тази дълга коса, като някоя жена.
209
2
 
4
 
! Отговори
asd преди 1 месец
Това видео е направено от тролл *** проверявайте си "новините"
208
5
 
4
 
! Отговори
На Тръмпака преди 1 месец
вече в Х'америка му викат кетчупа
207
2
 
7
 
! Отговори
Мдаа преди 1 месец
Един мрази републиканци, друг мрази украинци , ... така са някои хора !
206
4
 
2
 
! Отговори
верваме преди 1 месец
И прасето му откъснало ушето.Нищо ше му зашиеме ново уше от прасе
205
2
 
2
 
! Отговори
верваме преди 1 месец
па как.дрън дрън ярина
204
2
 
2
 
! Отговори
Леле преди 1 месец
До Анонимен 239. И взел че се оженил за украинка. Дебилллллл.
203
2
 
4
 
! Отговори
до Така е .. преди 1 месец
Що така бе Миме?Най-ОЧЕВАДНИЯТ пример да водиш войни и да не си наказван е сащ. Фактите когато говорят,пристрастията нека да замълчат......
202
9
 
11
 
! Отговори
Факти преди 1 месец
Това не е убиецът/стрелецът. Правете си проучвания преди да заблуждавате хиляди хора. Това е акаунт, който се доказа че е мокъп.
201
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
239, кажи ни според твоята логика за кои от многобройните си войни американците са били наказвани? Почни от тези в Ирак и Югославия и карай до днес. То ако беше така, светът щеше да е друго място.
200
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
неправилните в демокрацията винаги ги гръмват откачалки и после откачалката е веднага тръмната и се леят версии дето намат нищо общо с истината - забравили са да обвинят путин
199
3
 
20
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
А бе не бих искал да съм на мястото на бащата на Крукс. Да отгледаш син до 20 годишна възраст и след това да го убият... Гадно си е. Но явно в дома на момчето се е говорело открито против републиканците - когато едно дете от малко слуша едно и също, то започва да вярва в това и на по-късен етап никой не може да го разубеди.
198
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 229 Ами то и Юрай Чинтула беше привърженик на проруски паравоенни формирования, ама гръмна Фицо! Нещо неясно?

Спонсорирани публикации