Русия предупреди Армения да не се съюзява със Запада, това ли е следващата Украйна?

Песков заяви, че Москва не иска повторение на промяната на Киев
Обновена: 25 юли 2024 07:48 | 25 юли 2024 07:00, Петър Бойчев
291
Русия предупреди Армения да не се съюзява със Запада, това ли е следващата Украйна?
Снимка БГНЕС

Русия предупреди Армения да не се съюзява със Запада, изразявайки опасения, че Ереван може да тръгне по път, подобен на този на Украйна след свалянето на проруския украински президент Виктор Янукович през 2014 г., предаде ДПА.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви вчера, че макар Армения да е свободна да избере политическата си посока, Москва желае да избегне повторение на геополитическата промяна, наблюдавана в Украйна.

В отговор на свалянето на Янукович през 2014 г. Русия анексира Крим и подкрепи окупацията на части от Донбас от промосковските сили. Преди повече от две години Русия започна пълномащабната си война срещу Украйна.

Русия отдавна е възприемана като защитник на Армения. Напоследък обаче отношенията се охлаждат, тъй като арменският министър-председател Никол Пашинян насочва страната си към Запада.

В резултат на това Русия остана безучастна към превземането от азербайджанските войски на спорния конфликтен регион Нагорни Карабах, отбеляза ДПА.

Въпреки това Песков подчерта, че Русия все още смята Армения за свой съюзник и иска да продължи сътрудничеството си със страната, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 241 Мого точно , ...... после да не обвиняват турците в геноцид , защото французите са бити не до убити
239
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Арменците да видят къде се намират на картата и колко са на брой, ако не се приберат в православна Русия, ще бъдат лесно асимилирани от морето от мюсулмани около тях, рано или по-късно, нямат други шансове за оцеляване като нация, освен да си стоят в Руската федерация!
238
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Армения са останали една шепа хора след турския геноцид над тях в началото на миналия век, много арменци, след геноцида, са се разпръснали по света и Русия, дори в България, Русия винаги е спасявала, защитавала, пазила и дори руснаците са проливали кръвта си за свободата на арменците, на никой не му пука за Армения, а ако арменците останат извън Русия, ще бъдат лесно асимилирани и ще изчезнат като нация и държава, те нямат друг избор, освен да останат в Руската федерация, за да оцелеят!
237
1
 
3
 
! Отговори
Gorskio преди 1 месец
238 - Да да - няма никакво руско и проруско население в Армения. Ама никак.
236
4
 
9
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 месец
Има съществена разлика между Армения и Украйна. В Армения почти няма руско население - само 0.5%. А в Украйна по-голямата част от населението на Донбас се определя като руснаци. Нарушаването на техните права и гражданската война, която беше предизвикана от това беше една от основните причини Русия да започне войната. В Армения това няма как да се случи. Разбира се ако Армения реши да влиза в НАТО и да разположи бази на САЩ на своя територия Русия ще реагира. Как, можем само да гадаем.
235
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сащ налива много пари в анти руска риторика арменците няма от къде да вземат енергоносители освен от русия и азербейджан и сащ използва това за подклаждане на огън
234
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ОчевАдно е , че Русия и Путин се изживяват като СССР 2!!!! Още не могат да приемат смъртта на ссср1. Пси феномен.
233
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ако съседите на блатная се обединят срещу нея, ще я смажат!
232
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Арменците са ясни там парадокса е че има много анти руска пропаганда а няма почти или никаква анти азербейджанска
231
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бяха подготвили Грузия обаче те успяха да отложат украинизацията за сега въпреки че натиска за война е огромен кобахидзе не се дава
230
11
 
16
 
! Отговори
Колева преди 1 месец
Наглостта, нахалството ,арогантността и лакомият5а на днешна фашистка Русия нямат край - оказа се ,че това е долна нация със стремежи и лакомия за чужди територии и с манията за величие САМО0 ТЕ КАКВОТО КАЖАТ,ТОВА ДА СТАВА И С МЕРАКА ДА КОМАН ДОРЯТ СВЕТА КОЙ С КОГА В СЪЮЗ ДА БЪДЕ ?! Ще остане ли светът безразличен към тази грандомания и животинска алчност ?!
229
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
B статията има определени неточности и разминаване в събитията и степента на нещата. Русия не се отдръпна от Армения заради мераците на този арменски президент да е със запада, а просто се отдръпна. Така или иначе се бяха разбрали с Ердоган. В същото време тези земи бяха взети от арменците несправедливо. Отдавна беше време азерите да си ги вземат. И арменският президент подписа връщането им, без да има особена кавга. И на руснаците преди това им писна от арменски наглеци и ги оставиха.
228
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия освен конфликти нищо друго не могат да направят. Ватенки.
227
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спомням си с мои приятели и Радой Ралин през 1970 година седнали на една маса в един апартамент и заедно пиехме ракийка и червено вино и се смеехме като млади до полуда.... от това Чудо Комунизъм дето ни го навираха задължително Комунистите да четем и учим книгите на Карл Маркс до краен Oнaнизъм, за да получим следвайки като студенти оценки от партийните за Комунизъм и нито един от нас - Българите не искаше да се записва в партията БКП!
226
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отакто дойде западноориентирания Пашинян, Армения загуби защитата от Русия, Азербайджан води с нея две войни заграби цял Нагорни Карабах и армията му продължава с провокациите по границите. Армения се наслаждава на плодовете от евроатлантизма си.
225
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само данъчните власти го залъгват с празни ясли Леят пак в калъпи нови стари данъчни окови. Който имаше преди, той и днес се нареди. НАТО още не видели, пак конците сме оплели - Армия по белиГащи демострира яки плещи с коридори и канали - нас пак кучетата ни яли. Ей я близката чужбина, кой ли вече не замина! Уж, ще ходиме в Европа, а опело пее попът, че след някоя година вече няма да ни има - младите ще са заминали, старите ще са се споминали! Нацията отпреди - НЕЯ Бог да я прости! Радой Ралин
224
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма само Асамблея, няма го и Мавзолея, но за новите фондации, пак се труди цяла нация. Нямаме си вече мини, някой бързо ги зарина и за зделката изгодна тлъста хапка някой бодна. Где е нашето богатство? - пак си пита наш'то папство. Пак продадено в чужбина! В чужди каси пак премина! Де са ни сега хотелите, де заводите, де резервите? Борд до борд и все с роднини - що да ходят във чужбина? - като с пари в Швайцария, пак ограбват си България. А народът гладен, беден - той кому ли е потребен?
223
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 224 Пък във Северна Корея всички са равни, само Ким е по-дебел.
222
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Но не казват от амфона, колко получават бона. Пак с усилена охрана ту са в Банкя, ту в Бояна, пак със суми многозначни си купуват безгръбначни. Пак за министерски вили цял народ напряга сили, колко върли кожодери пак са милионери. Пак във зоните секретни зимни хижи, хижи летни, като бели гълъбици все от нашите парици. На оградите изправени надписи стоят поставени, че при всякакво движение, стрелят без предупреждение.
221
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 221 С официална войска не може. Но със зелени човечете и ихтамнети - да.

Спонсорирани публикации