Русия предупреди Армения да не се съюзява със Запада, това ли е следващата Украйна?

Песков заяви, че Москва не иска повторение на промяната на Киев
Обновена: 25 юли 2024 07:48 | 25 юли 2024 07:00, Петър Бойчев
291
Русия предупреди Армения да не се съюзява със Запада, това ли е следващата Украйна?
Снимка БГНЕС

Русия предупреди Армения да не се съюзява със Запада, изразявайки опасения, че Ереван може да тръгне по път, подобен на този на Украйна след свалянето на проруския украински президент Виктор Янукович през 2014 г., предаде ДПА.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви вчера, че макар Армения да е свободна да избере политическата си посока, Москва желае да избегне повторение на геополитическата промяна, наблюдавана в Украйна.

В отговор на свалянето на Янукович през 2014 г. Русия анексира Крим и подкрепи окупацията на части от Донбас от промосковските сили. Преди повече от две години Русия започна пълномащабната си война срещу Украйна.

Русия отдавна е възприемана като защитник на Армения. Напоследък обаче отношенията се охлаждат, тъй като арменският министър-председател Никол Пашинян насочва страната си към Запада.

В резултат на това Русия остана безучастна към превземането от азербайджанските войски на спорния конфликтен регион Нагорни Карабах, отбеляза ДПА.

Въпреки това Песков подчерта, че Русия все още смята Армения за свой съюзник и иска да продължи сътрудничеството си със страната, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Извадихме късмет, че бяхме последните, които успяха миролюбиво да избягат от русия. Но трябва да се внимава. Тия 170 "градинари" на митрофанова дето ги изгонихме бяха подготовката на ихтамнетите и зелените човечета. Кой знае какво щяха да направят, ако Украйна не беше пламнала през 2014 и москва си пренасочи фокуса натам.
219
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Войски да праща в Армения и Грузия. Москва знае ,че ще загази тотално . Затова ги плаши с рекети. С хора няма да може .
218
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дядо Тошо, дядо Тошо, ти ни управлява лошо, но каква след теб настана майката ни - разкатана.Вместо пълна демокрация пак е пълно с бюрокрация. Пълни са ни магазините, пълни са и лимузините, пълно с хиляди съблазни, но джобовте - пак празни. Уж дъската ни не хлопа - пак сме си за смях в Европа. Пак управниците днешни ни карсиви, ни грешни. Обещаваха: "България ще е новата Швайцария!" >>>
217
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След Армения на ход е Грузия . Нико не желае Москва . Но Москва ги държи в страх . Иначе ще им пусне рекета. И ще стане Горни Карабах , Осетия . Освен да ги пушне какво им предлага ????? То и България би я пълна ла, но руснаците я изпуснаха. България е в НАТО и ЕС . От полигона Ново село ,в Черно море и летището в Пловдив НАТО дебне руснаците.
216
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пролет пука. Левски, Ботев, Захарий, Стамболов събуждат се от сън дълбок. Гледат те, не могат да повярват, в окова нова пак нахлузили народа. В София са се събрали, уж българи се пишат, с портрети все наши се кичат, а ЧервенитеХлебарки управляват тука. Народ спасете, столицата си сменете.
215
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пролет пука. Левски, Ботев, Захарий, Стамболов събуждат се от сън дълбок. Гледат те, не могат да повярват, в окова нова пак нахлузили народа. В София са се събрали, уж българи се пишат, с портрети все наши се кичат, а Червените *** управляват тука. Народ спасете, столицата си сменете.
214
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Армения е като България до 1989 г. Държавата Армения се крепи на страх и дефицит . А си против Москва си в периферията на живота. Без работа без пари.
213
1
 
3
 
! Отговори
ЛГБТ комунета преди 1 месец
До Тодор Живков близкай се с Брежнев, мокри цаливки по устето
212
3
 
6
 
! Отговори
Милован Джилас преди 1 месец
До 210 . Т. Живко . Тато не е Тито. - "По добре с банан в ръката, отколкото руски ботуш на главата." Писмо до Сталин
211
3
 
9
 
! Отговори
Отново преди 1 месец
В типичния мафиотски стил !
210
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кажи бе форумно копейче. Как може да харесваш русия, която те лъже и заплашва със всяка своя дума? Животът ти премина в руски лъжи. Как го харесваш?
209
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Тодор Живков И банани има, и тоалетна хартия има. Не като в НРБ.
208
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Тодор Живков - Банани не обичам много, но да ходя всеки уикенд на море и да карам ски зимата ми харесва. Харесва ми да пътувам където си реша, защото няма кой да ме спира на границата, да знам, че реша ли, мога да живея където си поискам в ЕС и то само като си сложа личната карта в джоба и запаля колата. Също да има не една и две западни фирми предлагащи не лоши условия за работа в самата България. Да създавам собствен бизнес, ако реша. И т.н. Ти освен за банани, за друго мислиш ли?
207
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"A какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?" - А какво стана с превземането на Берлин? Или се отлага за 3867г.? Между другото великата руска армия с една Украйна не може да се справи цели 3 години, на вас русофилите ви се привиждат война на Русия с НАТО. Ако не са Китай, Иран и СК, Крим отново щеше да е част от Украйна, а Русия да е изгубила безславно. Понеже си фен на тези държави ти пожелавам такъв стандарт на живот, какъвто има средностатистическият човек там.Как ти се струва?
206
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
A какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
205
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече знам защо русофилите са фенове на Ким Чен Ун. Само той е способен да излекува мързела им. Само той може да ги накара да учат повече, да си търсят по-добре платена работа или пък да си направят печеливш собствен бизнес. Мисля, че русофилите имат нужда от няколко месечна екскурзия до СК. Ако и Ким не може да ги оправи, никой на планетата няма да успее. Той е последната им надежда. Да живее Ким хахаха
204
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То съобщенията от Песков, Мара и медведев са само предупреждения и заплахи за бомбардиране на всички, които не са съгласни с полуръста.
203
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кажи бе русофилска гнус. Защо всичко руско е такава лъжа?
202
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"А бе, защо за 35 години западно партньорство, ЕС и НАТО Бъглария от 9 милиона стана 5 милиона и българите са бедни като африканци?" - Не знаех, че бедните африканци всеки уикенд могат да си позволят пътуване до Гърция, до Турция или до нашето Черноморие. Не знаех, че могат да отидат във всяка държава в ЕС и да си живеят и бачкат там. Не знаех, че пълнят ресторанти, в които едно ядене е 10 долара, а бирата 3. Бедни африканци в Бг са основно мързеливите русофили. ЕС ли е виновен, че са мързеливи?
201
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Терористичната държава отново заплашва.

Спонсорирани публикации