Русия предупреди Армения да не се съюзява със Запада, това ли е следващата Украйна?

Песков заяви, че Москва не иска повторение на промяната на Киев
Обновена: 25 юли 2024 07:48 | 25 юли 2024 07:00, Петър Бойчев
291
Русия предупреди Армения да не се съюзява със Запада, това ли е следващата Украйна?
Снимка БГНЕС

Русия предупреди Армения да не се съюзява със Запада, изразявайки опасения, че Ереван може да тръгне по път, подобен на този на Украйна след свалянето на проруския украински президент Виктор Янукович през 2014 г., предаде ДПА.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви вчера, че макар Армения да е свободна да избере политическата си посока, Москва желае да избегне повторение на геополитическата промяна, наблюдавана в Украйна.

В отговор на свалянето на Янукович през 2014 г. Русия анексира Крим и подкрепи окупацията на части от Донбас от промосковските сили. Преди повече от две години Русия започна пълномащабната си война срещу Украйна.

Русия отдавна е възприемана като защитник на Армения. Напоследък обаче отношенията се охлаждат, тъй като арменският министър-председател Никол Пашинян насочва страната си към Запада.

В резултат на това Русия остана безучастна към превземането от азербайджанските войски на спорния конфликтен регион Нагорни Карабах, отбеляза ДПА.

Въпреки това Песков подчерта, че Русия все още смята Армения за свой съюзник и иска да продължи сътрудничеството си със страната, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България и Гърция били виновни видиш ли, че руската империя била водила 14 войни с Османската империя. руска наглост и лъжа.
199
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много са забавни шиззотата от Кремъл. Бори ли се за някакъв си многополюсен свят, където всяка държава щяла да бъде свободна да решава своята съдба. Армения и Грузия решават да изберат Запада - Русия - "ще ви бомбим ако го направите." Или както при каманизма, всички ще са свободно ама някои ще са по-свободни от другите.
198
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 205 Пак руски лъжи. Всичко руско е лъжа. русия има 14 броя войни с Османската империя. Воювала е за собствените си имперски интереси и за контрол над население и територии.
197
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Преди време по руската телевизия казаха, че Русия е сгрешила като е воювала с Турция за освобождаването на България и Гърция. За Русия днес би било много по изгодно България и Гърция да бъдат част от Турция. Русия няма интереси в България, не се притестнявайте от руско влияния, Ердоган ще се погрижи за вас след разпада на ЕС." - Гледай си руската телевизия и не се занимавай с политика. Видно е, че нищо не разбираш. Даже може направо да отидеш да живееш в Русия. Защо стоиш в бедна България и ЕС?
196
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 200: И това, да разбираме, дава право на русия да нарежда на Армения каква да й е външната политика, така ли?
195
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"А бе, защо за 35 години западно партньорство, ЕС и НАТО Бъглария от 9 милиона стана 5 милиона и българите са бедни като африканци?" - Защото преди 89-а ако бяха отворени границите, през 89-а щяхме да сме 2 милиона. Просто тези българи избягаха от комунистическия рай при първа възможност. А иначе ако на върха на държавата ни през последните 35 години не бяха инсталирани комунисти и децата им, днес щяхме да живеем доста по-добре. Сърди се на комунистите. А да сравняваш Африка с България е смешно.
194
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейке мухлясала, пак лъжеш. Българите бяха бедни като африканци през 1997 при Жан Виденов, когато русия искаше евтино да изкупи България. Тогава нямаше НАТО и ЕС. Сега българите правят 3 часови опашки с коли по 7 ГКППта с Гърция. Та защо лъжеш гнусно русофилско сополче? Защо всичко русофилско е такава лъжа?
193
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шеф на ЕСето е една гинеколожка мошеничка, назначена чрез интриги и задкулисни сделки, която е главен участник в далавера с безползени ваксини за 70 милиарда евро платени от джоба на европейските данъкоплатци, по 10 ваксини за цялото население на ЕСе. Една мошеничка която преди година обяви финансовия срив на Русия, и че руските военни сваляли чипове от перални да ги инсталират на ракетите. Гнycното ЕСе, отвратително.
192
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди време по руската телевизия казаха, че Русия е сгрешила като е воювала с Турция за освобождаването на България и Гърция. За Русия днес би било много по изгодно България и Гърция да бъдат част от Турция. Русия няма интереси в България, не се притестнявайте от руско влияния, Ердоган ще се погрижи за вас след разпада на ЕС.
191
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия освен да изписва веждите на ЕС и НАТО с тези си действия, друго не знам дали постига. В НАТО вече членуват повече държави, отколкото преди войната в Украйна, а с тези заплахи към Молдова, Армения и кой ли още не, ще направят така, че още повече държави да искат са част от НАТО и ЕС, а сега членуващите дори и да не си помислят да излизат. Не знам руснаците дали си дават сметка, че всъщност по този начин работят ЗА интересите на Запада, ЗА неговото обединение и ЗА изчистване на имиджа му.
190
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А бе, защо за 35 години западно партньорство, ЕС и НАТО Бъглария от 9 милиона стана 5 милиона и българите са бедни като африканци?
189
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 193 ПРАВИЛНО СИ НАПИСАЛ! - Да любима им е Русия а не България! благодаря ти АНОНИМЕН 193. Аз написах цяло стихотворение за преживелия живот под Руската КомунДиктатура на моя любим Дядо Маньо. Понеже в планините трудно Трактор оре и трудно се прави ТКЗС чак 1966 г. комунТарикатите иззеха земите на дедо и го натикаха да не работи на свойте земи... Пропи се дедо и след няколко години млад почина. Бог да го прости! Чист Българин Е! . вижте само колко негативи на стихотворението има!
188
2
 
4
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 месец
Абе защо никой от русофилите ,не ходи да живее в Рассия?Отговора е ясен-там е голяма мизерия(в Източна Русия,няма пътища,канализация,ток и прочие и живеят още в Средновековието)!!!Относно това ,Рассия да оправя други държави,да си оправи първо тяхната,защото икономически не са нито величие,нито знаят как да си усвоят големите ресурси(командват олигарси и затова държавата не печели)!Рано или късно ще загубят войната,колкото и да показват мускули!
187
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пашинян призна Нагорни Карабах за територия на Азербайджан и получи луксозна къща с басейн за земейството си в Лос Анжелис, но за това е виновна Русия и лично Путин, който отказа руснаците да се бият за интересите на Армения.
186
0
 
2
 
! Отговори
Малко факти! преди 1 месец
До АнонименКой Карабах този, дето Армения окупира през 90 те ли ?
185
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
A наркомана защо почна на скимти за преговори? Какво дава право на Русия да определя коя страна в кой военен съюз да членува? Защо просто не воюват с Русия?
184
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никоя държава в която народа може да сменя ръководителите си няма са се хване на руската въдица да прави дослук (па рускаму дружба) с мракобесната Русия.
183
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И после кремълските наглеци говорят че не се месят във вътрешните работи на други държави. Когато и да изчезне Русия от географската карта все ще е късно. Кремъл така и не разбра за 300 години че мераците им за господство въобще не отговарят на нищожните им възможности.
182
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 193: Аз не мога да повярвам, че някой ми е сложил минус даже!?!? Някой е съгласен България да е в подчинено положение на русия - една доказана съвременна диктатура, управлявяна в последните 24 и още 5г. от "човек", който изби цялата опозиция в страната и създаде държава (мафия/***) в държавата, която изсмуква всичко ценно, докато обикновените руснаци тънат в мизерия.
181
1
 
5
 
! Отговори
Пич преди 1 месец
С една дума Русия продъжава да заплашва и шантажира суверенни държави. Сигурно и това има право да прави, нали форумни муурзилки?

Спонсорирани публикации