Политическата криза тласка българите към авторитарен режим

Партиите не могат да предложат алтернатива
21 авг 2024 15:26, Инна Ангелова
180
Политическата криза тласка българите към авторитарен режим
Снимка: БГНЕС

31% от българите са категорични, че искат да живеят в авторитарен или комунистически режим. Проучването е на “Алфа рисърч”. Според социологът Павел Вълчев това е леко притеснително относно нагласите на българина, а настоящата политическа ситуация само спомага за тези нагласи.

“Свидетели сме на безпрецедентна политическа криза. Оказва се проблематично и излъчването на служебно правителство, което да проведе изборите”, очерта картината социологът.

“След преглед на домовата книга трябва да се види дали ще има друг кандидат за министър-председател. Другите сценарии за момента са по-неработещи – единият е преназначаването на Димитър Главчев. Третият е запълване на свободните постове с потенциални кандидати за служебен премиер”, допълва Вълчев пред БНР.

Социологът обаче подчерта "опасността по-скоро да се избира кой ще е подходящ за служебен премиер, а не за омбудсман".

Вълчев изказа опасения, че основната причина за ниската избирателна активност се дължи на невъзможността на партиите да предложат реална алтернатива.

"И до момента нови политически субекти печелеха избори, но това не доведе до сериозно отместване и разрешаване на политическата криза. От друга страна и екзотичните решения не ги изключвам. Това е протестен вот. Не изключвам и в следващия парламент да има подобни участници."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от Избори 2024
Оказва ли се натиск за постове? Радев демонстрира сила
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"след като капиталистическият модел е неработещ, следва да го сменим." - това е фалшиво. неработеща е партийната система която бе установена с "помощ" отвън, за да ни ограбват по-лесно. герб, сдс, пп, дб са партии на чужди агенти, те не работят за български интереси. капитализъм и социализъм са две крайности на една скала, която измерва собствеността в проценти върху средствата за производство -- дали е частна или държавна или публична или смесена -- различни форми. търси се оптимален микс.
105
2
 
1
 
! Отговори
Вазраждане преди 3 седмици
Костадинов за бог, Цар, Вожд и очител. Ъмин. Само Вазраждане. Най-чистия и вилик мислител.
104
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Населението изтрещя от простотия. Кой ненормалник иска комунизъма? Я дайте възрастов и образователен профил на тия 31% или това е глупав въпрос?
103
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Радев е нашият Ким Чен Ун, поне за такъв се мисли но нека не забравяме, той е просто един фигурант който си надвиашава правомощията след което праща бабата Киселова и инфантила Слави Василев да обясняват как не бил нарушавал конституцията все едно ние сме слепи?
102
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Комyнгеpски...... и сухожилни русофилски пиявици ..... идете в Еленския Балкан.... Какви къщички са градили нашите деди.... Първи етаж от камък. Втори етаж дървен и на дървения етаж с изяшно изградено ((((СЛЪНЦЕ)))) на тавана.... по средата с Джамал за отопление.... Там селата са ОБЕЗЛЮДЕНИ....няма ги .... Избиха Българските Ковбой.... Къде е Българското Население? Питам Комунгери.... Отново ли искате да правите КОМУНИСТИЧЕСКИ КОНЦЛАГЕР и да използувате Божественото Българско име?
101
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В момента няма как да създадем Българско Царство, понеже нямаме Български ковбои и Българска наследствена Аристокрация.... Българските Ковбои които не си даваха земите комунистите ги нарекоха "кулаци" и ги избиха заедно с българската аристокрация и интелигенция по концлагерите след 1944г... останали са единствено едни спомени.... Че е имало "България".... Комунистите не са правели България, те само творяха ПЕСНИ ЗА ТЕРИТОРИЯТА БЪЛГАРСКА В КОЯТО БЪЛГАРИНА СЕ ЧУВСТВАШЕ В КОНЦЛАГЕР!
100
7
 
3
 
! Отговори
емо преди 3 седмици
след като капиталистическият модел е неработещ, следва да го сменим.
99
0
 
8
 
! Отговори
Име преди 3 седмици
Не знам каква е истинността на това проучване за авторитарен режим, но една лустрация и ревизия на бизнесите би се отразила положително!
98
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А не може ли просто да махнем държавата и да си живеем без държава? Ще си решим половината проблеми.
97
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"31% от българите са категорични, че искат да живеят в авторитарен или комунистически режим" HAHAHAHAHAHAAHH КАКВО? ей! кой комунист трябва да увисне за да разберат от алфата, че са сгрешили с това 'проучване' хахаха
96
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какъв бе закона за управление от по времето на Соца, който важи и до ден днешен! Нищо не се е променило! Бай Тошо сам го е казал: "Създавай битови проблеми на хората, за да не ти създават те политически проблеми." За какви партии въобще приказвате. Партии няма! Има математическа главоблъсканица. Колко Баджанака в тая "партия". Колко баджанака в оная другата "партия".... При Бай Тощо баджанаците бяха в една "партия"!
95
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А къде е Българската Аристокрация? Какво означава Българска Аристокрация? - това са Иновативни Българи, които измислят технологии и с тях изграждат народа да ги обича. Примерно Идва един и засажда в градчето навсякъде липи и народа всяка година си бере липов цват и си прави за без пари липов чай. А сега комун катърите издават закон, че нямат право децата и народа да бере от дърветата липов цвят, понеже ужким биле държавни! Не е това, ами да си купуват липов цвят по магазините за ПАРИ!
94
2
 
10
 
! Отговори
до 94 преди 3 седмици
аз за съжаление имам - уж образована жена, лекар, ама с влошаващо се психическо здраве. Говори за фашизъм, Путин да идвал да ни спасявал, таен план да направят полицията дебела и бездействаща и така да са ни превзели.Иска ми се да се шегувах, но реално слушам тия неща
93
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Значи 31% от българите са изплискали легена. Радев да няма амбицията да стане Путин на балканите? Ние сме добре в чужбина, съветвам ви да се спасявате вие. Скоро ще има атентат срещу пенсионерите да не се плащат пенсии - ще насъскат лекарите да ги трепят като по Ковид.
92
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нямам нито един познат, който да подкрепя авторитарен режим. Отново платени кремълски глупости. Чакаме сега славун и главния мултак да заговорят за президентска република. Никой няма правото да ми налага насила нещо, което не желая! Бог ми е дал свещеното право да бъда свободна личност и ще защитавам това си право до последна капка кръв!
91
0
 
4
 
! Отговори
Кръчматъ преди 3 седмици
Това беше Вица на деня!!! -))) Изключено е, дами и г-да, дрругарки и другари!!! -))) То и за тая работа се искат "Кадри", Сила и Воля...!!! Вече нямаме нито Армия, нито Офицери. Мафия, Олигархия, Корупция, Меринджеи, Предатели, Продажници... ето от какво се състои българският политически и интелектуален елит, за къв "Авторитарен режим" ми говорите, бе!? Къде по-вероятно е, да ни назначат Управляващи от Брюксел, тоест, да се превърнем в Протекторат на ЕС!!!
90
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Къде е Българскаото черноморие. То цялото Българско черноморие е собственост на Руски и турски олигарски.... Някой Български Ковбой да има някаква земя по Българското Черноморие? Не! Ми то е същото.... както едно време Данайците надойдоха на Балканите от Етиопия и си направиха градове Колониии като Колонизираха Земята ни!.... и земята на цяла южна Европа!....
89
4
 
8
 
! Отговори
Глог преди 3 седмици
Повтаря се кризата от 1933-34 година! Само че в подновен вариант! И ...............накрая идват комунистите!
88
1
 
9
 
! Отговори
То няма гражданско преди 3 седмици
Общество, а те за авторитарен режим ми говорят! Знае ли някой за какво говорим?
87
4
 
8
 
! Отговори
Алън Грант преди 3 седмици
До АнонименО може повярвай ми, когато дойдат у вас и те опандизят и отидеш в лагер или има тайна полиция по подобие на Гестапо или КГБ, тогава сегашното положение ще ти се стори рай.