Този служебен кабинет не трябва да има отношение към изборите

Конфликтът Пеевски-Радев е на кръчмарско ниво
22 авг 2024 17:30, Инна Ангелова
11
Този служебен кабинет не трябва да има отношение към изборите
Снимка: БГНЕС

“Цялата политическа система все повече се обърква”, каза пред БНТ проф. Александър Маринов, но въпреки кризата, е оптимист, че това ще доведе до развръзка.

"Това, което допълнително постигна ДПС беше постигнато най-вече в резултат на усилията на Делян Пеевски по определен начин да събере гласове в т. нар. нетрадиционни райони. Числата в изборните резултати са много любопитни, защото има динамика, която е трудно обяснима с естествени фактори - много висок ръст на изборната активност, много висок ръст на гласовете”, каза още Маринов.

Според него силата не се мери с някакви моментни резултати, а е много важно на какво се дължат тези резултати, защото може да се постигнат известни резултати с различни способи, но това е мимолетно и винаги се връща като бумеранг.

Експертът е на мнение, че проблемите на Пеевски са започнали след като той много си е повярвал, че е “всесилен и “недосегаем”, а това винаги се наказва.

За конфликта между Пеевски и Радев, Маринов каза, че това е принципен сблъсък, “най-вече поведението на Пеевски го принизи на едно такова битово-кръчмарско равнище."

Във връзка със скандала с вътрешния министър Калин Стоянов и отказа на държавния глава да подпише указа за съставяне на служебен кабинет, Маринов каза, че това е принципно решение. "Няма как да направите служебно правителство, в което има възражение от всички останали партии спрямо един човек, който е едно длъжностно лице, което има отношение към изборите”.

Александър Маринов смята, че не е възможно сегашното служебно правителство на Димитър Главчев да продължи да работи в този вид чак до изборите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от Избори 2024
Политическата криза тласка българите към авторитарен режим
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
5
 
! Отговори
Е как не трябва преди 3 седмици
Да има отношение към изборите? Нали трябва да ги организират да са уж честни?!
10
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мракобесната държавна сигурност, която се прикрива като "съветници на президента", най-малко може да се изказва и то погрешно. Задължение на служебното правителство е, да осигури честни избори, а не да няма отношение към тях, както твърди това мухлясъло ченге от снимката.
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Точно съветниците на руския слуга Радев, които разнасят пачки в пликове по кафенетата ли, ще дават акъл
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Този човек случайно да не е забравил, че именно служебните правителства провеждат избори. Кой трябва да ги проведе? Айде да вменим тогава на президента (опазил ни Господ!) да го направи!
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Al Маринов, кръстника на българската мафия....
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Повръща ми се от всичко и всички.
5
1
 
4
 
! Отговори
Поли преди 3 седмици
А само вие изпраните сикаджии Ареееее
4
4
 
4
 
! Отговори
баааа го преди 3 седмици
А кой?!
3
2
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 3 седмици
То не е нужно да си голям разбирач, точно в кръчмарски стил разговарят тия и от време на време, като пияндурниците, се посблъскват. Добре че засега поне глави потрошени няма.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А бе най-добре е танковете да дойдат!
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Агент Майстора много ги разбира тези работи. Дайте му да прави изборите! Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха