Петков отговори на Борисов: За да си джентълмен, трябва да си спазваш думата

Политическият егоизъм трябва да бъде сложен назад, каза той
11 сеп 2024 11:52, Нели Христова
195
Петков отговори на Борисов: За да си джентълмен, трябва да си спазваш думата
Снимка: БГНЕС

"За да си джентълмен, трябва да си спазваш думата. Истината е, че ние си нямаме доверие между партиите, иначе нямаше да сме на това дередже".

Това заяви пред журналисти съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков по повод призива на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за джентълменско споразумение между партиите.

Още по темата
"Ние предложихме решение за изход от политическата криза и това е равноотдалечен, непартиен икономист или юрист, всички да се съгласим за обща програма и да изведем България напред", припомни Петков. Той сподели, че се чувства като в "Майстора и Маргарита" на Булгаков, а причината за това е, че се "вкарват закони за защита на смяна на пола на деца от ИТН, вкарват се закони като на "Възраждане" за чуждите агенти".

"Възраждане" взима закона на Путин от преди 12 години, вкарва го в България – Русия се опитва между другото да го изнася този закон навсякъде. Спряха европейски път на Грузия с този закон. Ние си говорим от сутрин до вечер за смяна на пола, за джендъри, за чужди агенти. Ние спираме с това. Нашата програма изцяло ще бъде за реалните проблеми, инвестиция в младите и в бъдещето", категоричен е Петков.

Съпредседателят на ПП-ДБ посочи, че една трета от всички медицински сестри, които завършват в момента, отиват в чужбина. "Над една четвърт от всички млади хора завършват университет, искат да работят в чужбина. Нямаме един университет в топ 1000", добави той и допълни, че програмата на коалицията ще бъде изцяло насочена в младите и в бъдещето.

Според него, ако всички тези приоритети бъдат сложени на маса, едва ли би имало партии, които не биха се обединили около тях. "Слагайки една такава общонационална програма за бъдещето на младите хора на масата, вярвам, че е много трудно за която и да е партия да каже ние не сме съгласни", поясни още Петков.

Петков призова Борисов да се замисли каква е дефиницията на джентълмена и кои са приоритетите на България. По думите му в момента политическият егоизмът трябва да бъде сложен на заден план.

"Трябва да намерим един достоен премиер, на който всички да му имаме доверие и да сложим на масата реалните политики за България", заключи той

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от Избори 2024
Липсата на доверие е основен проблем в политиката
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
6
 
12
 
! Отговори
еха преди 1 седмица
Кириту е баш джентълмен.Освен ,че си държи на думата и не лъже като един истински джентълмен, той стана и баш джентълмен като здраво намачка *** на Ленчето. То от това по-джентълменска постъпка - здраве му кажи
129
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
после се чудят що им падат гласовете... още от сега анти... е за какво да гласувам за вас, като с никой не искате? Ала балисти
128
5
 
12
 
! Отговори
от село преди 1 седмица
Кирооо ,ама и ти много лъжеш бре ,нищо ,че си голям джентълмен и го показа как се крепи женско ду *** на парапет / без парапет/.
127
6
 
16
 
! Отговори
Да напомня: преди 1 седмица
Преди време Кирил Петков публично заяви, че не е канадски гражданин. А после се оказа, че е. Налице е и съдебно определние по казуса.Ето как държи на думата си този джентълмен. Държи се за нея като за парапет....
126
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Киро ни го готвят да е трайно в политиката, Бойко лека полека си отива , пенсионират го ! Честити нови пионки от кен мертен американският посланник
125
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Има един хубав нашенски израз търчи-лъжи, е, Кирцата е пълното му олицетворение!
124
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Киро, дето една дума не си спази, седнал да поучава другите какво бил джентълменът. Киро, Кироооуу, ти такъв не си и никога няма да бъдеш. Даже и да го знаеш на теория!
123
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А про100то кире нещо забрави за думата дето даваше, че няма да прави правителство с тиквето, у зандану щеше да го вкарва, кире я кажи колко думи не си спазил.
122
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С Бойко Борисов въпросът е много сложен. На практика нищо смислено не е в състояние да каже - започва с едно смесва го с друго, после трето, четвърто пето, десето и т.н. и в крайна сметка говори безсмислици. Как да искаш да удържи на думата си, т.е. на безсмислицата?!
121
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Киро какво става с разследването за убийството на онзи обикновен българин ПОТЪНА КАКТО ДЕЛАТА СРЕЩУ ОЛИГАРСИТЕ
120
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Та така и не разбрах тоя какво подари за коледа на пожарникарите и полицаите...
119
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
НА ТОЯ ИНДИВИД И КОМПАНИЯ ИМ ТРОПАТ ВСИЧКИ ЧЕРЧЕВЕТА- В МОМЕНТА КОГАТО ТРЯБВАШЕ ГЕРБ ДА ПОЕМЕ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА СПОРЕД ДОГОВОРКАТА- ОНЯ СМОТЛЬО ДЕНКОВ ПОДАДЕ ОСТАВКА...И СЕГА РАЗИГРАВАТ ТЕАТРИ- ПОМНИМ, ПОМНИМ
118
3
 
15
 
! Отговори
ПП-ДБ преди 1 седмица
Ако изгонят Киро доста повече гласове ще вземат
117
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ха,ха,ха, кога Киро лъжеца си е спазил думата? Особено при ротацията и декларацията за гражданство. Да не споменавам "завода е-коли, магистралата за Видин през Шумен, втория мост на Дунав"?! И този ни е бил премиер?Трагикомично!!
116
3
 
15
 
! Отговори
ШАРЛАТАНИ НЕГОДНИЦИ преди 1 седмица
....а този "джентълмен" - другаря Парапетков , защо му лепнаха прозвището ШАРЛАТАНИН , дали защото си спазваше думата ?!?!?!
115
3
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 1 седмица
Един замръкнал в едно село и се приютил в дома на самотна дама. Аз съм сама жена и е малко неудобнода ви приютя. Но аз съм джентълмен казал мъжът. Легнали си и на сутринта като се събудил мъжът видял жената да храни много петли и една кокошка. Но хората гледат много кокошки и един петел, а вие защо обратно? А петела е един, останалите са джентълмени... Кире, ти петел ли си или джентълмен?
114
2
 
12
 
! Отговори
мумурандум преди 1 седмица
и този ли ще му гледаме физиономията двадесет години?
113
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сърбия не е в ЕС, и не се ползва от предимствата на свободно движение на стоки без мита, програми и фондове от ЕС и пак е по-напред от членката на ЕС и НАТО България, и заплатите в Сърбия са по-високи от България, и страната е уредена, а не разграден двор като България.
112
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Двама български джентълмени се срещат на кораб. - Ужасна скука, сър, - казва единият. Не желаете ли поиграем на карти? - Бих се радвал, сър, но уви, последният път когато играх карти беше преди 15 години. - Нищо. Аз пък преди 20 години. Стюард, дайте ни колода карти. Стюардът носи картите. Първият взема колодата, притегля е на ръка и казва: - Една карта не достига. Вторият също притегля колодата в ръката си и уточнява: - Да, осмица пика.
111
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
На този някой ако му вярва, яко е налапал въдицата.