Петков отговори на Борисов: За да си джентълмен, трябва да си спазваш думата

Политическият егоизъм трябва да бъде сложен назад, каза той
11 сеп 2024 11:52, Нели Христова
195
Петков отговори на Борисов: За да си джентълмен, трябва да си спазваш думата
Снимка: БГНЕС

"За да си джентълмен, трябва да си спазваш думата. Истината е, че ние си нямаме доверие между партиите, иначе нямаше да сме на това дередже".

Това заяви пред журналисти съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков по повод призива на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за джентълменско споразумение между партиите.

Още по темата
"Ние предложихме решение за изход от политическата криза и това е равноотдалечен, непартиен икономист или юрист, всички да се съгласим за обща програма и да изведем България напред", припомни Петков. Той сподели, че се чувства като в "Майстора и Маргарита" на Булгаков, а причината за това е, че се "вкарват закони за защита на смяна на пола на деца от ИТН, вкарват се закони като на "Възраждане" за чуждите агенти".

"Възраждане" взима закона на Путин от преди 12 години, вкарва го в България – Русия се опитва между другото да го изнася този закон навсякъде. Спряха европейски път на Грузия с този закон. Ние си говорим от сутрин до вечер за смяна на пола, за джендъри, за чужди агенти. Ние спираме с това. Нашата програма изцяло ще бъде за реалните проблеми, инвестиция в младите и в бъдещето", категоричен е Петков.

Съпредседателят на ПП-ДБ посочи, че една трета от всички медицински сестри, които завършват в момента, отиват в чужбина. "Над една четвърт от всички млади хора завършват университет, искат да работят в чужбина. Нямаме един университет в топ 1000", добави той и допълни, че програмата на коалицията ще бъде изцяло насочена в младите и в бъдещето.

Според него, ако всички тези приоритети бъдат сложени на маса, едва ли би имало партии, които не биха се обединили около тях. "Слагайки една такава общонационална програма за бъдещето на младите хора на масата, вярвам, че е много трудно за която и да е партия да каже ние не сме съгласни", поясни още Петков.

Петков призова Борисов да се замисли каква е дефиницията на джентълмена и кои са приоритетите на България. По думите му в момента политическият егоизмът трябва да бъде сложен на заден план.

"Трябва да намерим един достоен премиер, на който всички да му имаме доверие и да сложим на масата реалните политики за България", заключи той

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от Избори 2024
Липсата на доверие е основен проблем в политиката
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
9
 
! Отговори
Жентълмен преди 1 седмица
Ми те там все джентълмени са се събрали. Един от друг кой по-голям джентълмен. Ако почнем да изброяваме в годините назад колко неща са обещани и колко не са изпълнени, лошо ще ни стане. Та най-важното е, че хората нямат никакво доверие на политиците. А и те нищо не правят, за да си го върнат. Дори напротив. И после ниска била избирателната активност. На хората им писна да се чудят кое е по-малкото зло.
109
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кире, кои бяха тия ментета, дето дадоха дума , че няма да участват в правителство с ГЕРБ?
108
3
 
4
 
! Отговори
БезДетната преди 1 седмица
АфроИндийка - Логичният Избор на Шорос за Прецедент на Съединените Ашкенаци Щати!
107
9
 
9
 
! Отговори
Крокодила Гена преди 1 седмица
Канадеца е по зле и от Толупа.От двете злини избирам по малката, ТОЛУПА.
106
3
 
6
 
! Отговори
Браво кИкИ преди 1 седмица
българската Кемъла Харис!
105
2
 
13
 
! Отговори
Мале, мале! преди 1 седмица
Само кой говори за спазване на думата си :D
104
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Каза Киро, чиято партия отказа тотално, да извърши ротацията.
103
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 99 - Охрана, "бизнес партньор" на други мутри, ходеше запасан с пистолетите, има снимки как е на масата с уйскитата, няколко телефона, пистолети и прочие, има охранителна фирма ... Ти още малко, ще ми кажеш, че Джон Готи не е бил мафиот, ами готвач!
102
13
 
10
 
! Отговори
Прав е Кирчо! преди 1 седмица
За да си джентълмен трябва не само да си спазваш думата, но и да не си руски шпионин, какъвто е дс-агент Буда, построил Кремълския поток с парите на българските данъкоплатци и улеснил Русия да нападне Украйна.
101
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Достоен премиер като Никито Денков ли имаш в предвид? А може би Ася розовите пр а шки? Мисля , че кумо Лорер ще да е най подходящ, или баджанака Миро.
100
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
След излагацията с Шиндлер сега остроумничи с Майстора и Маргарита илитерата.
99
0
 
8
 
! Отговори
страх го е? преди 1 седмица
а ако не минат тия 4% как ще правят схемите
98
3
 
15
 
! Отговори
Смешно е преди 1 седмица
точно този гамен да говори за джентълменство.
97
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много жентълменско е да се правиш на бита мечка когато ти задават въпроси за гражданството и за парапета .
96
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Тези, които наричат Б.Б. мутра, да прочетат нещо от Георги Стоев -бивша мутра и писател за мутренските времена. Та този човек(бог да го прости) казва, че Бойко никога не е бил мутра. Та на него ли да вярваме,или на някакви обработени с лъжи, манипулации и облъчвания разбрали-недоразбрали индивидчета. Образовайте се преди да пишете врели-некипели !
95
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ако Петков имаше поне малко съвест, след убийството на пътя и след парапета, нямаше да се показва въобще и да говори за морал
94
1
 
8
 
! Отговори
Урсула преди 1 седмица
Да си спазва думата политик? Та той още в деня на изборите вече е забравил за думите, мисли само за пачките :)
93
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
нито една новина за шишо днес - защо така бе ?
92
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От два дни сме нови хора, локомотивът Германия ни задърпа в друга посока. Просто Киро усеща, че нови идеи за далавери ще трябва да измисля. Шенген е вредно от два дни да се споменава, ако искаш политическо бъдеще на васал. Зеленото вече май не е далавера, защото германците покафеняха. Кафявото е модерно. Нещо за младите, нещо за програми за младите. Абе ще го измислят с Кокоро на тайна среща, която пак ще бъде записана.
91
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Въдворете го в карлуково това пораснало дете със СОП!