Росен Плевнелиев: Подходът за съставяне на кабинет е сбъркан

Ако изпуснем сега влака, ще бъдем изолирани, смята той
21 окт 2024 16:21, Анисия Иванова
116

Подходът за съставяне на кабинет е сбъркан и това е голямо разочарование. Това заяви в предаването "Опорни хора" Росен Плевнелиев - президент на България от 2012 г. до 2017 г.

"Като човек се определям като позитивен реалист. Като реалист, инженер човек, знам колко е трудно да се състави правителство, когато подходът е сбъркан. А те сбъркаха, защото всеки се дели от всеки. Бъдейки позитивен реалист, все пак се надявам, че ще има някаква промяна след седмите подред избори", каза още той.

По думите му вече има голямо отрезвяване, че няма повече накъде и трябва да се даде всичко, за да може най-после тази държава да бъде управлявана.

Трябва ни ясна политическа воля за правителство, което да ни вкара в Еврозоната, категоричен беше бившият държавен глава.

"Заявявам пред всички български граждани - ако изпуснем сега влака, ние се програмираме да бъдем изолирани, бедни, както в последните три години - без 1 лев стратегическа инвестиция, без едно създадено работно място, нестабилни, с никакъв план за развитие", каза още Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Президентът (2012 - 2017) отправи апел към системните политически сили - да разберат историческата си отговорност и да направят правителство.

Целият разговор гледайте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от Страната
Джунейт Йонузов е новоизбраният кмет на Омуртаг
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
56 Няма "бивш президент". Казва и пише се: "президента". Независимо, дали е президент в момента, или, не. Може да се уточни от кога, до кога, но "бивш президент" не се казва.
60
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Да припомним: ИТН отказа да състави правителство, върна мандата 2021. После, с 300 зора имаше една четворна коалиция, която ще запомним със записи, арести и "Ние не изнасяме оръжие...", сертификати К-19. После не си спомням, ама на по-следващите едни корифеи на правото заговориха за ротация между 1-вия и 2-рия. После, след като 2-рия подаде оставка, върнаха мандата на 1-вия, после извъртяха някаква процедура тюхкане и охкане, развъртяха ДПС-тата ... Те са там за да им е весело, не за да работят.
59
0
 
8
 
! Отговори
Данъчен преди 9 часа
До Анонимен 48Как кой? Президентът с най-нисък рейтинг.
58
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
57 Няма "бивш президент". Казва и пише се: "президента". Независимо, дали е президент в момента, или, не. Може да се уточни от кога, до кога, но "бивш президент" не се казва.
57
0
 
11
 
! Отговори
Реджо преди 9 часа
Прехода незнам дали е объркан, подхода ти също е объркан,но ти си за лечение,Роско!Лекувай се!
56
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
51 Никога повече ГЕРБ-СДС и ПП,ДБ! ГЕРБ няма да правят повече компромиси, да подаряват властта на измамници и неможачи от ПП ДБ, Да подкрепят, съветват и буквално, да вършат работата на вечните аматьори от ПП,ДБ, докато същите консумират цялата власт, с нови кредити, корупция, престъпления- пачки и пудели, фалшификации...
55
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
пише се бившият президент а не президента Плевнелиев! Бившата пионка на Борисов по точно избран със крилатата фраза и магаре да предложа ще го изберете..
54
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Чехлюю пак се изказва неподготвен. Чехляк, аре у лево!
53
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Скрий се бе сбърканяк
52
0
 
10
 
! Отговори
Това е преди 9 часа
Президентчето на ГРОБ, дето Тиквата му биеше чембери на пресконференцият.
51
1
 
7
 
! Отговори
Име преди 9 часа
До 6 евроатлантист. Хайде сбърканата Ви главица да обясни какво е "евроатлантизъм"? Сбърканяци!
50
4
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 часа
До 35 "Бойко Борисов ли е евроатлантик. Делан ли е евроатлантик, ... Прокопиев, той ли е евроатлантик? Вие как мислите, това ли е евроатлантизма?" - ДА, ТОВА Е евроатлантизма. И у нас, и в ЕС, и в САЩ, това е евроатлантизмът. Факт.
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Посмешището на Боко Тиквата.
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Кой беше този
47
4
 
7
 
! Отговори
ЕС е грешка преди 9 часа
ЕС и НАТО ни донесоха само унижения и разруха. Погледнете Молдова ! там симаше референдум за влизане в ЕС, народа гласува против влизаме в ЕС !!! Дори с Молдова разбраха че ЕС и НАТО това е път за никъде
46
1
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 часа
До 39 "Това не е европейска демокрация, в Европа няма никъде такъв Свински Райх, " - каза про'с'такът никога неизлизал от панелката си....
45
0
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 часа
А като кадровик на ДКМС във ВМЕИ какво казва?
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
На рогатаму осем чифта вълнени чорапи моът са увесат за сушене дорде готви, чисти и препреди да си изглади дрешките и чЪк после да *** у фурнътъ да са реди за топъл лен, майнъ филибето
43
0
 
10
 
! Отговори
КомсомолецоДрънка преди 9 часа
Дясно комунисти ленинци са нужни - това Пакплювналиев споделя сякаш се намира на нелегално комсомолско събрание в дълбоките Родопи
42
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
СБЪРКАНА БЪЛГАРИЯ - СБЪРКАН ПЕЛЕВНЮ, ТОВА Е ТОЛКОЗ ЯСНО И ЛОГИЧНО!!!...