Убиецът на Немцов е пуснат от затвора, заминава за фронта

Темирлан Ескерханов е пратен в зоната за специални операции
10 авг 2024 09:10, Петър Бойчев
64
Убиецът на Немцов е пуснат от затвора, заминава за фронта
Снимка БГНЕС

Темирлан Ескерханов – един от осъдените за убийството на руския политик Борис Немцов, е бил освободен от наказателната колония, където излежаваше присъдата си. Той е сключил споразумение с министерството на отбраната, а след това е бил изпратен да изпълнява задачи в зоната на „специалната военна операция“ (официалното руско наименование на войната в Украйна), предаде ТАСС, като се позова на информация от правоохранителните органи.

„През март 2024 г. Ескерханов подписа договор с министерството на отбраната, беше помилван, след което беше освободен от колонията. Той замина за едно от щурмовите подразделения и сега изпълнява бойни задачи в зоната на СВО (специалната военна операция). Договорът с бившия осъден е за една година“, казаха правоохранителните органи. По думите им всички останали негови съучастници в убийството на Немцов остават в затвора, тъй като досега не са изразили желание за участие във войната, съобщава БТА.

Немцов беше убит в центъра на Москва късно вечерта на 27 февруари 2015 г. На 6 март същата година следствените органи задържаха петима заподозрени, а още един предполагаем участник в убийството - Беслан Шаванов, оказа съпротива при ареста и се самовзриви.

Според следствието предполагаемият поръчител и организатор на убийството е бившият началник на батальон „Север“ Руслан Мухудинов. През ноември 2015 г. му е повдигнато задочно обвинение и е обявен за международно издирване. Това разследване се води в отделно производство.  

На 13 юли 2017 г. Московският окръжен съд призна петимата предполагаеми извършители за виновни за убийството на политика и ги осъди на затвор от 11 до 20 години в колонии със строг режим и глоби.

Ескерханов излежаваше 14-годишна присъда и му беше наложена глоба от 100 хиляди рубли. Той е лишен и от полицейския си чин, който е имал преди ареста, като служител в едно от подразделенията на чеченското министерство на вътрешните работи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
ПУТИН-ВОР! преди 3 седмици
УБИЕЦЪТ НА НЕМЦОВ Е ТЕРОРИСТ НОМЕР ЕДНО В РУСИЯ И ЦЕЛИЯТ СВЯТ А НЕ ТОЯ *** ИЗПЪЛНИЛ ПОРЪЧКАТА ! В УКРАЙНА ЩЕ МУ ВИДЯТ СМЕТКАТА ГАРАНЦИЯ!ГОСПОД ЗАБАВЯ НО НЕ ЗАБРАВЯ!
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
тея на снимката и тримата са с по две магистратури от Кеймбридж и с по поне една от Харвард! "убавциииии! Дано скоро ги огънат в бели чаршафи и туп в дупката!
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На диктатора такива са му войниците, убийци и терористи
43
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 седмици
До 43 Солнцепек се използва навсякъде където може. От Мариупол през Бахмут и мисля и във Волчанск.
42
4
 
3
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 4 седмици
То не било "Киев за 3 дни", ами "Курск за 3 дни". Грешка в превода.
41
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Появиха се информации за използване на термобарични боеприпаси срещу част от украинската армия в Курска област.Използването на ТОС1,разговорно Солнцепек досега се смяташе за табу.От загиналите и пепел не остава,просто за секунда изчезват във въздуха при температура над 3000 градуса по Целзий.Ако е вярно и ги използват и на руска територия,то дали ще го използват и на украинска,което се смяташе за табу,поне досега.
40
0
 
1
 
! Отговори
Фитока преди 4 седмици
Боса на центъра за противодействие на дезинформацията при украинската безопасност при украинската армия(ей че дълго) каза на свой ред,че придвижването на крупни сили на армията на Беларус към границата провокация целяща да отклони вниманието от операцията в Курска област.
39
0
 
1
 
! Отговори
Фитока преди 4 седмици
Вчера ПВО на Беларус е свалила безпилотни апарати и дронове влезли от Украйна.Лукашенко го нарече провокация целяща разширяване на конфликта.За всеки случай в помощ на граничарите са отправени ракетни войски и танкове,като Лукашенко заяви,че всяка провокация ще получи ответен отговор и предупреди Запада,че последствията ще са катастрофални.
38
1
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 4 седмици
До Анонимен37 "Колони от руска военна техника се придвижват към Курск." Една такава колона HIMARS добре я позапържи.ВСУ разполагат с още HIMARS.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Като бял ден е ясно,че няма да се върне жив! Точно затова го пускат от затвора! Току-виж иначе разкаже, Кой е поръчал Немцов!
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
нема доброволци пускайте затворнците
35
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Колони от военна руска техника и армия,се предвижда към Курск!! Лелеее Хохлиии,живи Нямате шанс,да се върнете в Хохлия!!!-:)
34
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
С този и без този индивид,руснаците ще удавят украинците в собствената им кръв,дръзнали да стъпят в РФ!!! Въпрос на време е.Вече Ги подпукаха яко!!Русия Не преговаря с Никого а действа!!!
33
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нещо става, щом съюзниците ни са наложили пълно информационно затъмнение. Или Украйна бере душа от бой или иде бялото слънце.
32
7
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 4 седмици
Украйнската армия провежда специална операция в територията на Русия, и унищожи 276 руски войници, участвали в терористична специална операция срещу населението на Украйна.
31
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В Русия е така. Свестните са в затвора, а убийците на свобода. Русофилите искат това са стане и в България.
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Значи новината е от Март а ,, кадърните журналисти '' от сайта чак сега са попаднали на нея ( случайно) и решили да ни я поднесат. Буахааааа
29
6
 
24
 
! Отговори
Лелеее преди 4 седмици
Цял свят им се смее на руснаците. Няма нация дето толкова да се е излагала в цялата история на човечеството
28
8
 
6
 
! Отговори
Fake news!!! преди 4 седмици
Статията е провокативна и фашлива с цел да оскверни сиянието на нашего царя Пу Късии!В специалная операция за Родину Блатная са патреоте само,православни и правоверни,по собствено желание,усмотрение,невидение,заблуждение ама без отклонение за денификация,дефашизация,детоксикация,демилитаризация,против нация,абе всичко анти!
27
1
 
11
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 4 седмици
Доброволците свършиха ли че започнаха да вадят показните марионетки от публични дела.