Убиецът на Немцов е пуснат от затвора, заминава за фронта

Темирлан Ескерханов е пратен в зоната за специални операции
10 авг 2024 09:10, Петър Бойчев
64
Убиецът на Немцов е пуснат от затвора, заминава за фронта
Снимка БГНЕС

Темирлан Ескерханов – един от осъдените за убийството на руския политик Борис Немцов, е бил освободен от наказателната колония, където излежаваше присъдата си. Той е сключил споразумение с министерството на отбраната, а след това е бил изпратен да изпълнява задачи в зоната на „специалната военна операция“ (официалното руско наименование на войната в Украйна), предаде ТАСС, като се позова на информация от правоохранителните органи.

„През март 2024 г. Ескерханов подписа договор с министерството на отбраната, беше помилван, след което беше освободен от колонията. Той замина за едно от щурмовите подразделения и сега изпълнява бойни задачи в зоната на СВО (специалната военна операция). Договорът с бившия осъден е за една година“, казаха правоохранителните органи. По думите им всички останали негови съучастници в убийството на Немцов остават в затвора, тъй като досега не са изразили желание за участие във войната, съобщава БТА.

Немцов беше убит в центъра на Москва късно вечерта на 27 февруари 2015 г. На 6 март същата година следствените органи задържаха петима заподозрени, а още един предполагаем участник в убийството - Беслан Шаванов, оказа съпротива при ареста и се самовзриви.

Според следствието предполагаемият поръчител и организатор на убийството е бившият началник на батальон „Север“ Руслан Мухудинов. През ноември 2015 г. му е повдигнато задочно обвинение и е обявен за международно издирване. Това разследване се води в отделно производство.  

На 13 юли 2017 г. Московският окръжен съд призна петимата предполагаеми извършители за виновни за убийството на политика и ги осъди на затвор от 11 до 20 години в колонии със строг режим и глоби.

Ескерханов излежаваше 14-годишна присъда и му беше наложена глоба от 100 хиляди рубли. Той е лишен и от полицейския си чин, който е имал преди ареста, като служител в едно от подразделенията на чеченското министерство на вътрешните работи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Темирлан или Тамерлан или Тимур - основател на империята на Тимуридите и родоначалник на династията на Тимуридите. Един от синовете му се казва Мусала.
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да се дадат точните координати на чеченеца на украинците,да го посрещнат подобаващо...
24
3
 
10
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 месец
Тъкмо ,ще натори украинската почва!!!Не го пускат от затвора,а в момента му изпълняват смъртната присъда,по-добър начин да се отървеш от него е да го пратиш на сигурна гибел!!!
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мясо.
22
2
 
2
 
! Отговори
читалище заря преди 1 месец
цел живот съм си мислил че нема как да има човек по казионен и по абен от ваню пудрата, и изведнъж оп - пиян пешо. #КОЙ да знае.
21
3
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
тая статия що е с тикче водеща новина само кеворк пешпиян знае. явно е от ключово национално и регионално значение за задунайская империя
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ха, това е нищо - рускиня дарила 5000 рубли (около 100 лв) за Украйна - 15 години затвор!
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фронтът е много по-близо, отколкото си мислят. Ахахахахаха
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ранду 6. Е Северна Америка случи на население и утравници. Но какво мисли по въпроса коренното и население или, по-точно, това, което е останало от него? С Русия не им се получава, а те и мислят само доброто.
17
5
 
16
 
! Отговори
Москва потъна преди 1 месец
Това са героите на червената армия - братушките.
16
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Иран ще достави на РФ десетки балистични ракети "Фатх-360", които са аналог на "Хаймарс".
15
8
 
14
 
! Отговори
Хитро преди 1 месец
Изкарали са го преждевременно за да извърши друго покушение срещу друг лидер опозиционер на Кремълската антихуманна политика.Тяхната система има нужда от точно такива кадри.и то спешно.
14
7
 
25
 
! Отговори
ЕВРАЗИЙСКИ ЦЕННОСТИ преди 1 месец
КИЛЪРИТЕ НА ПУТИН ЗАКОН НЕ ГИ ХВАЩА.....
13
18
 
9
 
! Отговори
VladTepes преди 1 месец
Путин не позволи на алкашите от опозицията да пропият Русия докрай по стъпките на първоучителя Елцин.
12
8
 
27
 
! Отговори
Днес.РУ преди 1 месец
Днес.РУ редакторите четвърти ден се правят на ударени и не отразяват случващото се в Курска област.Радакторчета, я се стегнете. Къде останаха статиите час подир час възхваляващи кремълския сатрап?
11
3
 
8
 
! Отговори
666 преди 1 месец
До Анонимен7 Чети докрая и няма да се излагаш-чеченец е човека.В него има толкова славянско ,колкото и в теб.
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е той пак че толкова дълго е лежал и поръчителят малкият комплексиран мерзавец Вова не го е пуснал по-рано. Това са "героите" на Вова.Садисти изнасилвачи убийци и крайни ***.
9
6
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
ТРЕПААААААААААААААЙ ТЪПУТИНИСТИТЕ ПРОКЛЕТИ ЖИВ ДА НЕ ОСТАНЕ :D
8
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 5Защото всеки, който е против блатното джудже диктатор бива убит или вкаран в затвора (къде пак бива убит, но по- бавно)
7
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Темирлан Ескерханов,типично руско ,славянско име.