Путин се разплаща на Ким за снарядите с расови жребци

Руският президент вече е пращал освен коне кучета и кози
Обновена: 1 сеп 2024 16:08 | 1 сеп 2024 15:20, Петър Бойчев
112
Путин се разплаща на Ким за снарядите с расови жребци
Снимка Марица

Руският президент Владимир Путин е изпратил на лидера на Северна Корея Ким Чен Ун 24 коня от рядката порода Орловски рисак, която се смята за гордостта на Русия. Жребците са частично заплащане за доставените артилерийски снаряди за войната срещу Украйна, съобщи авторитетният The Times.

Според ветеринарната служба на Приморския край, който има железопътни връзки със Северна Корея, 24 коня - 19 жребци и пет кобили, са били транспортирани през тясната сухопътна граница миналата неделя. Известно е, че Орловските рисак е любимата порода на Ким. Това са конете, които язди на пропагандни изображения, разпространявани от севернокорейския режим. Тридесет от тази порода също бяха изпратени в Пхенян през 2022 г.

The Times отбелязва, че след като Путин и Ким подписаха "всеобхватно споразумение за партньорство" през юни, севернокорейският лидер даде на руснаха чифт местни кучета от породата пунгсан, твърди държавната медия KCNA. През август Путин даде 447 кози в Северна Корея.

Според материала, въпреки факта, че страната е разработила ядрени оръжия и балистични ракети, Северна Корея инвестира и в една от най-старите военни технологии в света - мрежа от конни военни части. Официалните търговски данни показват, че режимът е похарчил най-малко 600 000 долара за чистокръвни коне, внесени от Русия между 2020 г. и 2023 г.

Но тяхното значение за Ким е по-скоро символично, отколкото военно: конете играят важна роля в култа към личността, който той е създал около себе си и семейството, пише Марица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: путинкимжребциснаряди
Още от Коронавирус
Идват новите ваксини срещу COVID-19, пазят от подвариант JN.1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Че те друг кон освен Лавров имат ли другото в Кремъл са все магарета
50
9
 
7
 
! Отговори
Днес преди 2 седмици
Руските войски са започнали щурм на Угледар.
49
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
По-добре диктатор на село, отколкото Камала в белия дом.
48
8
 
9
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 седмици
Копейкаджии седайте 19.00 да гледате как нашето Българско момче Григор Димитров ше клеца вашият Рубльов на US open!:):):)Всички копейки сте за руснака нали?:):):)Е затова не ви дават на вас визи за САЩ.Аз съм ходил няколко пъти и никога съм нямал проблеми за визи в посолството:):):)
47
7
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 седмици
ЗА МАЛКИ ПЛАЩАНИЯ ПОЛЗВАТ КОЗИ, ЗАЩОТО СЕВЕРНА КОРЕЯ НЕ ПРИЕМА РУБЛИ :D ЗА ПО СЕРИОЗНИ ПЛАЩАНИЯ ВЕЧЕ СЕ РАЗПЛАЩАТ С КОНЕ :D ТАКА ЩЕ Е КАТО ДЕФИЦИТА ЩЕ Е ОКОЛО 200 МИЛИАРДА ДОЛАРА ЗА 2024-ТА!
46
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Конете са подарък. И не знам защо това предизвиква неистов сърбеж в недрата на тpътките на наглосаксите. И е по-добре да се занимаваш с коневъди, отколкото с кpaвари...
45
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Щом го е казал авторитетния The Tymes, така ще да е. Ега ти rлynocтuте. А аз досега се чудех защо е нужен неграмотен електорат.
44
8
 
12
 
! Отговори
До Укро феновете преди 2 седмици
Над Карловка вече се вее руският флаг. До края на деня ще има още Освободени населени места в Донбас.
43
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
60% от обезпечаването на Европа с въглеводороди и преработка на нефт е в Холандия, крайбрежната зона - лесна и тлъста цел за военните. Какво ще стане с Европа ако всичкиата тази крайбрежна инфраструктура за няколко минути изчезне? Тук изобщо не говорим за ядрени оръжия. Никакви посейдони, никакви циркони, никакви кинжали, два залпа на батарея калибре с нормален, неядрен боен заряд, и цялата крайбрежна инфраструктура на Холандия е сготвена и цяла Европа парализирана.
42
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
По руската телевизия обясниха, че Русия е страна жертва на агресия и има право да се защитава от окупаторите като нанася удари дълбоко на територията на ЕС къдет се подготват във военни лагери окупационните украински войски и по заводите които произвеждат техника която окупаторите използват, както и енергийни обекти в ЕС които захранват тези заводи.
41
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Въздушно-космическите сили на Русия могат да устроят истински ад във всеки град и всяка точка на Европа.
40
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
...а снарядите с фекалии ли са заредени...ако са имали какво да ядат казвате!
39
6
 
10
 
! Отговори
На крива ракета и .. преди 2 седмици
От сутрин да вечер само за Путин пишете,и така трябва да бъде.
38
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Петърчо заработи няколко пробити долара от Козяк а руските части са вече в Покровск и Торецк...Източния фронт е със всеки ден все по близо...Много поздрави на всички Бандер Офци в България
37
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Северна Корея има собствени високи технологии и разработва балистични ракети които могат да поразяват цели в САЩ. Проблемът е, че нямат сателити които да ги управляват и насочват. И тук Русия влиза в играта, така че севернокорейските ракети да летят не до там където падне, а да падне точно над Белия дом.
36
6
 
13
 
! Отговори
Първа кръв преди 2 седмици
Натовските *** повече пишат за Путин отколкото за Дедо Байдън -смешника.
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На Ким магарета му носят на рождения ден.
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Построили са зелената сделка.
33
3
 
5
 
! Отговори
Дупар преди 2 седмици
-- Другарю началник, сакат паре или дyyпe. Началникът отговорил: "Паре нема, действай!"
32
10
 
9
 
! Отговори
Ельоменат преди 2 седмици
Скоро ще плащат и в мидени черупки блатните убийци