Путин се разплаща на Ким за снарядите с расови жребци

Руският президент вече е пращал освен коне кучета и кози
Обновена: 1 сеп 2024 16:08 | 1 сеп 2024 15:20, Петър Бойчев
112
Путин се разплаща на Ким за снарядите с расови жребци
Снимка Марица

Руският президент Владимир Путин е изпратил на лидера на Северна Корея Ким Чен Ун 24 коня от рядката порода Орловски рисак, която се смята за гордостта на Русия. Жребците са частично заплащане за доставените артилерийски снаряди за войната срещу Украйна, съобщи авторитетният The Times.

Според ветеринарната служба на Приморския край, който има железопътни връзки със Северна Корея, 24 коня - 19 жребци и пет кобили, са били транспортирани през тясната сухопътна граница миналата неделя. Известно е, че Орловските рисак е любимата порода на Ким. Това са конете, които язди на пропагандни изображения, разпространявани от севернокорейския режим. Тридесет от тази порода също бяха изпратени в Пхенян през 2022 г.

The Times отбелязва, че след като Путин и Ким подписаха "всеобхватно споразумение за партньорство" през юни, севернокорейският лидер даде на руснаха чифт местни кучета от породата пунгсан, твърди държавната медия KCNA. През август Путин даде 447 кози в Северна Корея.

Според материала, въпреки факта, че страната е разработила ядрени оръжия и балистични ракети, Северна Корея инвестира и в една от най-старите военни технологии в света - мрежа от конни военни части. Официалните търговски данни показват, че режимът е похарчил най-малко 600 000 долара за чистокръвни коне, внесени от Русия между 2020 г. и 2023 г.

Но тяхното значение за Ким е по-скоро символично, отколкото военно: конете играят важна роля в култа към личността, който той е създал около себе си и семейството, пише Марица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: путинкимжребциснаряди
Още от Коронавирус
Идват новите ваксини срещу COVID-19, пазят от подвариант JN.1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
7
 
! Отговори
Зелен потник преди 2 седмици
КОН з кокошка.Повече ракети, повече коне.Наркомамчето в Киев ще види дебелия.
30
4
 
14
 
! Отговори
А натовските подлоги преди 2 седмици
"Днес" какво ги интересува? Пишете си глупостите, промивайте мозъците, получавайте си парите от ФАЩ и не ссе занимавайте с Путин! Нали е лош - зарежете го, не пишете за него!Пишете колко е демократична ФАЩ, колко е правова и прекрасна, как не есветовното зло и подобни мазни хвалебствия - може да ви дигнат грантовете!
29
6
 
9
 
! Отговори
Междувременно преди 2 седмици
Територията на Украйн намалява с всеки изминал ден.
28
1
 
8
 
! Отговори
Таймс-Краймс преди 2 седмици
Нямаме кози, коне, субсидии, хора искащи да се занимават с животновъдство. Нарязахме си ракетите по заповед на ЕС. Нямаме читава армия и самолети (освен скъпите чертежи на САЩ), а единствения ни военен хеликоптер се разби при учение. Имаме си само военна линейка, но една птичка пролет не прави. И с гол тумпак и чифте пищови се навираме между шамарите на световната геополитика.. Видя се ЕС колко помогна в пандемията и горските пожари. Ду *** да ни яко и господ да ни е на помощ при световна война!
27
3
 
10
 
! Отговори
НЕудобни въпроси преди 2 седмици
По интересното е с Какво плаща един Зеленясал шмъркач доставките на оръжия за Укро Вермахта ? И кой в крайна сметка ще му плати дълговете ? От началото на войната в Украйна се изсипаха оръжия и боеприпаси за над 400 млрд евро плюс още толкова в кеш за поддръжка на нацисткия режим в Киев ! В България децата (нормалните) не взимат детски надбавки (само *** ги взимат) Но за сметка на това на всеки украинец дават по 1200лв на месец ! Това са пари от мен теб и нас всички.
26
4
 
11
 
! Отговори
Кирчо преди 2 седмици
Кучета, кози и коне , верно ли ди там стигна пропагандата ни... ужас явно ние сме по деградирали от тях ! Благодарим на чичо Сорос и ЛГБ Т групите на Клинтъновци, Меркел, Макрон и Фон Дер Майнен за успешната статия с която издигаме мозъчните си клетки на следващото ниво... а познайте нагоре или надолу !
25
7
 
9
 
! Отговори
Жребец преди 2 седмици
Ега си бартера. Бартер нъмбър уан в 21 век. Ко стана със заплащанията в "златни рубли" или в БРИКС валюта?
24
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
:-)) Абе как им хрумват тия глупости на авторитетите "The Times" . Въображението му е м-та. Не става ясно Зеленски с какви животни плаща за Ф-ките примерно.
23
4
 
10
 
! Отговори
до 17 преди 2 седмици
"""""""""А ние се бръкнахме с няколко милиарда долара и предплатихме летящите консерви, обаче нищо не сме получили все още""""""""""" ------------------ Не просто няколко милиарда.... Ние се "Бръкнахме" с над Седем Милиарда за закупуване на Западна Военна Техника и до момента не сме получили абсолютно Нищичко!!!!!!
22
8
 
9
 
! Отговори
Буммм преди 2 седмици
Русия показа засада и унищожение на украйнска колона дълга 600 метра на път от Сума за Курска област. https://m.lenta.ru/news/2024/09/01/raket-na-tseli-ne-pozhaleli-rossiya-unichtozhila-iskanderami-kolonnu-vsu-kotoraya-ehala-v-storonu-sudzhi/
21
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Скоро ще се отплаща с рускини за севернокорейските мъже - ще направят супер нация - кухи дръпнати ***
20
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Скоро и дупппе ще се разплаща Путин.
19
5
 
9
 
! Отговори
Русия има преди 2 седмици
и ядрени подводници, и 5то поколение изтребители и интерконтинентални балистични ракети и хиперзвукови ракети. Обаче ние нямаме вече и расови коне, че дори и кози. В това е трагедията.
18
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
По голяма измислица, която да ангажира вниманието ми днес няма.
17
6
 
8
 
! Отговори
Да преди 2 седмици
Ей нямат край глупостите тук.
16
4
 
10
 
! Отговори
А ние се бръкнахме преди 2 седмици
с няколко милиарда долара и предплатихме летящите консерви, обаче нищо не сме получили все още. И в кози да бяхме платили, все толкова. Макар че, понеже ЕС ни съсипа животновъдството, и кози няма вече.
15
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
""""Двама болни диктатори"""""""" ------ Свиквай..., бъдещето е на Диктатурата, наслаждавай се на Свободата докато я има!!!
14
3
 
11
 
! Отговори
Направо повярвах преди 2 седмици
Досега в Днес Бее Гето имаше следните статии оплюващи Русия : "Русия свърши ракетите" "Руските войници се бият с лопати защото нямат автомати" "Руснаците крадат перални за части за ракети" "Путин е на смъртно легло" "В Русия гонят мъжете по улиците за да ги пращат насила на фронта" ....и т.н. А всъщност положението за нацистите на Източния фронт става все по плачевно. И фронта неумолимо се премества на запад всеки ден. Факт !
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И Орловский рисак и Русская верховая и Дончак и няколко Северокавказки породи се смятат за гордостта на Русия. Днес Русия полага огромни усилия за развъждането, селекцията, отглеждането и тренинга на своите породисти коне. Всяка година огромно количество руски породисти коне биват закупувани от Китай.
12
9
 
9
 
! Отговори
ами преди 2 седмици
Двама болни диктатори