Експерт: Турция не може да подкара 3,6 млн. бежанци като стадо към Европа

Керемедчиев: Заплахите на Ердоган ще втвърдят позициите на ЕС към него
12 окт 2019 12:56, Елка Василева
130
Експерт: Турция не може да подкара 3,6 млн. бежанци като стадо към Европа
Снимка: архив, Reuters

Цел номер едно на Турция е да не се създаде кюрдска държава и това е в основата на нейната операция в Сирия, заяви бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев пред bTV.

„Има 20-милионното кюрдско население, което е разпръснато по целия свят, то е единственото, което няма собствена държава", отбеляза експертът по международни отношения.

Що се отнася до заплахата на Ердоган да наводни Европа със сирийски бежанци, Керемедчиев смята, че тя е трудно изпълнима, тъй като тези бежанци не са концентрирани на едно място и не могат да бъдат подкарани като стадо, а подобна операция изисква огромна логистика.

Турция може обаче да изпрати групи от 5 000-10 000 мигранти на границата си с държавите от ЕС, но това може да има неочакван ефект и да втвърди позицията на Европа към Ердоган и неговото управление.

Още по темата

„Открай време Ердоган има този агресивен начин на поведение към европейските лидери, но той доста подценява дипломатичността, с която до момента му се отговаря", коментира Керемедчиев.

Турция има голямо и активно население, може да защитава своя суверенитет, но  ЕС е един от основните ѝ икономически партньори и най-голям инвеститор в югоизточната ни съседка, която в момента изобщо не е цветущо икономическо състояние.

Именно заради икономическите проблеми Ердоган се бореше толкова много за привличането на инвестицията на „Фолксваген”, отбеляза Керемедчиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе Ердоган нападна Сирия, че му праща терористи, а ние и гърците да нападнеме ли него, че той ни праща терористи и да създадеме 30 км. зона за сигурност на турска територия !?
87
13
 
10
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Ако обстановката се дестабилизира, турците могат да останат с пръст в устата. Нищо, че има подписан договор между концерна Фолксваген и Турция. Започнат ли брожения, хиперинфлация и политическа несигурност в Тюркието, германците не са луди да се хващат на хорото. Между коментиращите с ник "анонимен" има един неграмотен човечец, който пише винаги ГЛУПОСТИ на всяка възможна тема. Кефи ме да чета щуротиите му. Направо са за книгата на Гинес.
86
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следващите държави на които Ердоган ще се озъби са Кипър и Гърция!Само ,че това никой няма да го търпи и Турция ще бъде изхвърлена от НАТО и изравнена със земята!САЩ и Запада нямат приятели,а интереси и не им трябва съюзник който дрогарува с Путин и напада съседите си!
85
21
 
14
 
! Отговори
турски бежанци преди 4 години
Като струпаме 10 милиона армия на ЕС и НАТО край Одрин и турците ще побегнат от Цариград към Туркменистан и Афганистан. Турция ще се подели между България, Гърция и кюрдите и България ще си върне Одрин и гърците ще ни дадат Костур и Кукуш със Северен Епир без Солун докато излезем на Средиземно море при остров Корфу срещу Цариград и Босфора за гърците, а за кюрдите остават Анкара и Анталия..
84
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** експерта
83
3
 
2
 
! Отговори
На Сапун преди 4 години
Голяма хвалба . Болни са от свинска чума
82
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този е голям Експертин. Ало той няма да ги поведе на куп той ще ти ги пуска Порциики. Всеки ден по един Кораб от 1000 човека по суша може и по 10 000 на ден. Тоя е експертин колкото аз съм Пожарникар.
81
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Австралия Човек, моля те затвори си устата. Адски си досаден. Наспами темата с глупостите си, които никого не го интересуват. Като толкова искаш да се хвалиш си направи блог.
80
4
 
16
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Керемедчиев смята, че тя е трудно изпълнима- Аз пък си мисля че този Керемедчиев играе ОПАСНА ИГРА!--нещо като- на детето казваш че котлона ПАРИ -и то вика Да- и после тайно зад гърбът ти отива да го пипне и надава ВОЙ до Небесата! Не си играите с Ердоган- дори 1 мил да прати-Те ще бъдат блокирани в Бг -защото другите държави няма да ги допуснат по пътя за Германия- Да се молим че Ердоган припознава БГ и се вслушва в Русия все още -Ние с 2000 човека армия сме ЖАЛКИ палячовци на Световната Сцена
79
7
 
8
 
! Отговори
Сам преди 4 години
Инвестиция за 1,5 милият и половина . Wolsvagen.. 5000 работници по 1000 долара заплата 5 м. 12 месеца 60 милиона.40000 коли гарантирано изкупуване за година средна цена 35000 евро.=1 милиард и 500 милиона за Wolsvagen. Тоест какво се получава Държавата дава безплатно терен и пари за завода и губи за една година около милярд и 400 милиона. Голям келепир няма що. Но за Wolsvagen и Германия. После що Германия номер едно. Едни тенекии с една и съща техника от 100 .
78
2
 
8
 
! Отговори
Удай Хюсеин преди 4 години
Много експерти, много учени, много нещо.
77
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Помнете ми думите:Този луд ще свърши като Садам Хюсеин.Може и още по-лошо-тато Кадафи.Това е норма на поведение и отношение в света на исляма."Дано да е скоро!
76
4
 
6
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 4 години
ЕС ще плати с нашите пари и всичко ще е наред.Иначе Ерголям ще насъска кучетата с порода сирийска и ЕС ще се разпадне и с тях хрантутниците от по 30 000евро заплата и бонус от 400 000евро ще останат без работа и пари.
75
3
 
7
 
! Отговори
До австр.тарикат преди 4 години
Моля те напиши още подробности за своя живот! Всички четем в захлас и почти не можем да дишаме от вълнение! Наистина ли водиш такъв интересен и чудесен живот? Господи, не мога да повярвам! Ти си нааааай-големият патрон на света!
74
10
 
9
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Помнете ми думите:Този луд ще свърши като Садам Хюсеин.Може и още по-лошо-тато Кадафи.Това е норма на поведение и отношение в света на исляма.
73
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"SichtpunktТук е рая на земята. Най-райскота кътче на планетата.Само да добавя, че рая за всеки е там където се чувства щастлив! "Затова за теб рай е в партийната централа на Герб, нали?В голямата зала пред портрета на Тиквата?
72
6
 
5
 
! Отговори
АВСТРАЛИЙСКИ ТАРИКАТ преди 4 години
така е, "НЯМАМ пари да се връщам до България" защото си слагам паричките в няколко къщи, не апартамента а къщи едната можеш да я видиш в клипчето ми, влагам ги в часна компания, няколко тръста и един венчър фонд.Пари да ходя до България НЯМАМ и няма и да имам!Лъжата която си написал "И се прибирам от време на време за едно шкембе с бира" ще разсмее всеки който наистина живее навън защото явно не си чувал за часова разлика хаха тролА апартамент в БГ всеки който е навън може да си купи
71
5
 
8
 
! Отговори
АВСТРАЛИЙСКИ ТАРИКАТ преди 4 години
и стига си казвал че съм богат никога не съм го казвалЕла в Сидни да ти покажа какво са богаташи, нямат стигане, колкото и добра финансова година да направя те също, как ще ги стигнаАз не съм богат, аз съм щаслив, скоро ще си изкарам лиценз и да си регистрирам малка яхта в RMA и ще обикалям из 80-те екзотични девствени острова тукОбикалям джунгли, водопади, пещери, мартини под палмите на плажа, гмуркам се в кораловия риф да ти кача ли клипче?Стани беден като мен и щаслив тук и ела си говорим
70
3
 
5
 
! Отговори
FAKE NEWS преди 4 години
Такива Експерти като тоа бивш служител дето не знаят един чужд език тръгнли да разпространяват Фейк нюз по Медиите
69
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук останаха да пишат само побъркани турски ***, цинички и сиднита...