Охранители в болница биха мъж, по-късно той почина

Инцидентът е от Университетската болница "Св. Георги" в Пловдив
23 юни 2024 09:15, Нели Христова
142
Охранители в болница биха мъж, по-късно той почина
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата в Пловдив проверява причината за смъртта на пациент в Университетската болница "Св. Георги" в града. От здравното заведение също са назначили вътрешна проверка по случая.

На видеозапис от камера в болницата се вижда как служители на охранителната фирма, наета да отговаря за сигурността в болницата, удрят мъж, който починал по-късно в сградата.

На видеото се вижда как четирима служители на охранителната фирма се саморазпряват с мъж, а един от гардовете го блъска и поваля на земята. По информация на БНТ мъжът е англичанин, който потърсил помощ в Спешния сектор, защото не се чувствал добре.

В болницата са му били направени множество изследвания, назначена е била терапия и медиците са го освободили. Мъжът обаче отказал да си тръгне и настоявал да остане за лечение. По неофициална информация той буйствал и това наложило да бъдат извикани частните охранители.

Стана ясно още, че по-късно пациентът е бил приет в отделението по токсикология, което се намира в друга сграда на университетската болница и там е починал. От ръководството на болницата съобщиха, че вътрешна комисия проверява случая и цялата медицинска документация, свързана с него. Поискано е и обяснение от управителя на охранителната фирма, както и наложените от него мерки, свързани с инцидента. Засега от фирмата, която е една от големите, занимаващи с охрана в областта, отказват коментар.

Районната прокуратура в града е образувала досъдебно производство.

По информация на БНТ охранителите, участвали в инцидента, са били задържани от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от Свободно време.
Седмичен любовен хороскоп за 24 - 30 юни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
0
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 5 дни
109 абсолютно вярно.
111
0
 
2
 
! Отговори
ДО 107 преди 5 дни
До АнонименТО ОТДАВНА Е ТАКА ! за тва 3 млн са навън !
110
0
 
2
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 5 дни
така лекуват в БГ !
109
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Помнете ми думите - няма да има един лекар или охранител в затвора. Те са мафии и взаимно си помагат а мафията си има държава.
108
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Всичко ще се покрие, видеото ще изчезне. Така става у Булг аристан.
107
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Диваци, това е нивото на днескашна България. Диващина.
106
1
 
7
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 5 дни
ВЗЕМЕТЕ ИМ ЛИЦЕНЗА НА БРАДУРС СЕКЮРИТИ.СТРУВАШЕ 20 ХИЛЯДИ ЛВ.ОБЕЗЩЕТЕНИЕ 100 ХИЛЯДИ , ЗАТВОР ЗА ТЪПОУМНИЦИТЕ И ЗА 5 Г ДА НЯМАР ПРАВО ДА УПРАЖНЯВАТ ОХРАНИТЕЛНА ДЕЙНОСТ.Ако сте умни, ще постъпите така.
105
0
 
5
 
! Отговори
До защо ме изтрихте преди 5 дни
Брадърс Секюрити Груп (BSG).
104
0
 
6
 
! Отговори
БГ преди 5 дни
Охраняват или убиват тези?...Съд и затвор за виновниците!...Или Господ ще свърши това,което правосъдието не свърши!...
103
0
 
13
 
! Отговори
ароматния пръч преди 6 дни
Защо чак след боя са го вкарали в токсикологията,а преди това са го изписали е въпросът.То,на видеото се вижда как един го удря леко през лицето,а после го запраща като чувал с картофи на земята и човекът пада на гърба си и не е в състояние да стане.Спроед него не е бил добре,според охранителите нежно са го обгрижили,а според лекарите първия път не е бил за токсикология,а след това е бил за там.Сега и експертизата,ако гласи че му е било писано ще си е сам виновен,че не се е грижил за здравето си
102
1
 
14
 
! Отговори
защо ме изтрихте преди 6 дни
попитах за името на фирмата
101
3
 
14
 
! Отговори
Банкеръ преди 6 дни
Надявам се Британското посолство да проведе собствено разследване и виновните за побоя и смъртта на Ингилиза да си получат заслуженото.Нашите Рамбовци се самозабравиха не им пука от свидетели,видеозаписи,чужди Граждани.
100
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Изтрихте ме. Истината написах. Охранителните фирми стават все по- агресивни. Кой им даде право да упражняват насилие над хората? Полиция, прокуратура, съд ги подкрепят, каквото и деяние да извършат. Болниците са се превърнали в Бастиони, където простосмъртни не се допускат и не се лекуват.
99
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ужасяващо видео в YouTube. Жалко, на видеото от толко зяпачи и снимачи, нито един мъжага не защити тежко болен човек от тези. Лошото е че това на всеки може да се случи. Не искат някой да лекуват, вън от болницата и охраната се справя.
98
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Човек да го е страх на лекар да отиде. Охранителите ще го довършат. Закрийте болниците, щом няма да лекуват хората, а ще хвърлят срещу тях oзвepeли охранители.
97
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Потресаващо е, четете в блиц две статии със снимки. Горкият човек.
96
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Нормално за България ! Български евроатлантици пребиват англииски евроатлантик с обвиненията , че е "копейка" , после се правят на невинни и обвиняват руските служби .
95
0
 
28
 
! Отговори
Джери Брукхаймер преди 6 дни
Каже ли се вътрешна проверка и е ясно че тоя случай ще се потули, освен ако не се създаде огромен медиен и обществен натиск по даден случай, само тогава се вземат някакви половинчати решения. А за охранителната фирма без коментар нещата там са ясни.
94
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Статия в блиц имаше, чужденците с чанти с лекарства идват на екскурзия, защото: много скъпо лечение, не могат да се прегледат от лекар, всичко е електронно и да си купят лекарства също невъзможно. Тия надминаха Москов с пръстовия отпечатък.
93
2
 
34
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 6 дни
Няма значение кой е пациента или какъв е. Утре може да се окажат вашите роднини на негово място.