Северна Корея прати още над 300 балона на юг

Южна Корея: Подла и ирационална провокация
25 юни 2024 21:45, Елка Василева
25
Северна Корея прати още над 300 балона на юг
Снимка: архив, БГНЕС

Северна Корея е изпратила още една серия от стотици балони с отпадъци на юг от границата си, съобщи южнокорейската армия, а президентът на страната осъди това като "подла и ирационална провокация", предаде Франс прес.

Още по темата
През нощта Пхенян е изпратил около 350 балона, пълни с боклук, съобщи южнокорейският Обединен комитет на началник-щабовете. Около 100 от тях са се приземили на юг, предимно в северната провинция Кьонги и в столицата Сеул.

Торбите, прикрепени към балоните, са съдържали "главно хартиени отпадъци", които не представляват риск за обществената безопасност, добави армията.

"Южнокорейската армия е готова незабавно да води психологическа война", заявиха от Обединения комитет на началник-щабовете.

Южнокорейският президент Юн Сук Йол осъди последното изпращане на балони като "подла и ирационална провокация" в реч по повод годишнината от началото на Корейската война. Той определи споразумението между Северна Корея и Русия, подписано от президента Владимир Путин по време на държавното му посещение в Пхенян миналата седмица, като "грубо нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН".

"Нашите въоръжени сили ще бъдат твърдо готови да гарантират, че Северна Корея няма да посмее да се противопостави на Южна Корея при никакви обстоятелства, и ще отговорят решително и категорично на всяка провокация от страна на Севера", добави Юн.

Пхенян вече е изпратил над хиляда балона с отпадъци към Юга, за които твърди, че са ответна мярка на балоните с пропагандни материали, изпращани от южнокорейски активисти.

В отговор Сеул напълно преустанови военното споразумение, целящо намаляване на напрежението, и възобнови някои пропагандни предавания по границата, разпространявани чрез високоговорители.

Влиятелната сестра на севернокорейския лидер Ким Чен Ун - Ким Йо Чен, предупреди Южна Корея по-рано този месец, че ако пускането на листовки и излъчването на съобщения по високоговорители продължи, Сеул "несъмнено ще стане свидетел на нова контраофанзива на Северна Корея", припомня АФП.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от За да се разбираме
Уроци, на които ни учи провалената връзка
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
0
 
! Отговори
Пишеш наизист )) преди 3 дни
До 23 Ти Га че си виждал и двете Кореи ?!
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Капейки ако някога съберете пари идете вижте как живеят в Южна Корея и после вижте северно корейските клошари. Разликата е като между мерцедес и каруца.
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Намериха си чуден начин за почистване в КНДР и си го ползват успешно
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Южна Корея- на 19 място в света по Индекс на Човешко развитие- на 32 място по БВП номинал- и казвате че те няма какво да кажат/покажат на затворените в ГУЛАГ а на КИМ чо, или КИМ чо се страхува че ако се отворят границите и ще остане без роби в ГУЛАГ, както се случи с ГУЛАГ Русия- над 20 000 000 Руснаци страдат в обединения запад- там в Европа са техните милионери/милиардери живеещи в дворци, имения за милиони..
17
4
 
9
 
! Отговори
Джаки преди 3 дни
Кимчо не праща просто така балони с ***. Това е отговор на пропагандните листовки които юга изпраща. Журналистиката трябва да е поне малко обективна.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Интересно как половината долу дават акъл как Южна Корея не ставала за нищо. Вие явно сте създали цяла държава, която има повече капацитет от нея, щом така говорите.
15
8
 
11
 
! Отговори
СССР и др. отпадъци преди 3 дни
Изглежда, че освен ракети и снаряди, произвеждат и хартия. Сигурно са безброй безсмислени ,,документи", създадени от огромната комунистическа бюрокрация. И в НРБ доста се потрудиха, дори и сега в раздутата ни администрация кипи безсмислен, но упорит труд по създаване, архивиране и унищожаване на ненужни никому, освен на самите чиновници, документи. Това ни е наследството от социализЪма, което и досега си влачим като севернокорейски балон с отпадъци...
14
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Всички да видят, колко "акълл" имат комунистите. Толкова са глупаввии и примитивни, че е трудно да го обясни човек. И тея щели да сменят световния ред. Явно са измислили по добър ред... да хвърлят боклуккк по другите страни :))) рускааа идилия
13
8
 
12
 
! Отговори
танту за кукуригу преди 3 дни
"пускането на листовки и излъчването на съобщения по високоговорители" от Южна Корея защо не го казвате като явната причина? отговора в чисти *** на пропагандни *** дразни запада?
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
1 балон = 1 тон :)))
11
2
 
5
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 3 дни
Друзята дялат чukuята при такива новини.
10
6
 
8
 
! Отговори
До 10 преди 3 дни
Та кой си ти бе льольо ? Ще ти изчегъркам главата !
9
8
 
13
 
! Отговори
As преди 3 дни
Мисля че е крайно време това недоразумение Северна Корея да бъде изчегъртано от картата на света
8
7
 
16
 
! Отговори
Руси преди 3 дни
За хората,които не знаят това е отговор на атаката на Южна Корея и това не ответна реакция. Какво очаквате цветя ли да им хвърлят ?
7
7
 
8
 
! Отговори
Аз ще сера в устата преди 3 дни
на рософобите подобно на Ким. Не се блъскайте, редете се на опашка.
6
7
 
7
 
! Отговори
Айляк преди 3 дни
И *** Донг Сок ни мое им помогна на корейците от Юга, Кимчо добре го е измислил, добре ги работи..:)))
5
7
 
10
 
! Отговори
и русия скоро преди 3 дни
скоро и рашатта ще стане концлагер като северна корея, там хората ядат бебета и трева от глад но толупите и сестра му почетната курвелетенна си веят гащите от кеф
4
9
 
15
 
! Отговори
Фют преди 3 дни
КимчУ ще настъпи лошо мотиката.
3
13
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 дни
Малко са! 300000 балона трябва да пратят... Или 300 ракети по базите на Окупатора!
2
3
 
8
 
! Отговори
Убиец на уиски преди 3 дни
Ха,хаха!