Трето злато на олимпиадата: Магомед Рамазанов е шампион

Титлата в свободния стил е 28 години след Валентин Йорданов
9 авг 2024 22:10, Петър Бойчев
219
Трето злато на олимпиадата: Магомед Рамазанов е шампион
Снимка БГНЕС

България взе трето злато на олимпиадата в Париж. Магомед Рамазанов спечели категорично титлата в категория до 86 килограма в свободната борба. Той не даде шанс на легендата Хасан Яздани (Иран) във финала. Преди Магомед злато взеха вече Семен Новиков и Карлос Насар.

Злато в свободния стил не сме имали от 1996 година насам, когато триумфира Валентин Йорданов.

Малко след началото на мача Яздани се хвана за рамото и спря боя. 43 секунди след началото Яздани поиска медицински таймаут. Малко преди края на първата част направи същото. Единствената точка дойде след като Магомед го избута извън тепиха. След това иранецът изравни, но попадна в мелачката на Магомед, който просто измете тепиха с него.

В началото на втората част Яздани отново поиска медицински таймаут. И пак спря боя, за да си почине.

Магомед Рамазанов е роден в Октябърское, Дагестан. Състезава се за клуб "Илия Павлов" от Велико Търново. Той не пожела да бъде плащано за него и си изтърпя 2-годишно наказание заради натурализацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Все хора обучени в чужди школи,взимат медалите.Това говори много лошо за нашите школи!!
134
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
7 медала до сега има и златни и световем рекорд съвсел сносно горе доло и през комунизма там някаде бяха Лидер са Сащ с 103 следвани от Китай с 98 без изненади общо взето
133
3
 
0
 
! Отговори
Крокодил дойчева преди 1 месец
!!! надежда дойчева и Полина Станчева Хамид !!! Снимка. Статия. Гугъл. Измамници. Пазете се.
132
2
 
0
 
! Отговори
Крокодил дойчева преди 1 месец
!!! надежда дойчева и Полина Станчева Хамид !!! Снимка. Статия. Гугъл. Измамници. Пазете се.
131
2
 
0
 
! Отговори
... преди 1 месец
!!! надежда доййчева и Полина Станчева Хамид !!! Снимка. Статия. Гугъл. Измамници. Пазете се.
130
6
 
3
 
! Отговори
Пловдив преди 1 месец
Много прoсти списвачи има тук.Докато стигне до тук,толкова труд и лишения,но ти си ***,и такъв,ще си останеш,ограничен,безродник,стена душица.Държавата е виновна,че не се грижи за спорта и подрастващите.
129
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Toва е бизнес. Някои хора просто имат физиката да работят това. Какво знаме, какви 5 лева? Същото е и във футбола. И в шахмата. И в автомобилните състезания. Не всички родители работят професии които им позволяват да водят децата си още от невръстна възраст в клубове по художествена гимнастика или друг спорт. В някои градове даже няма такива. София, Пловдив и Варна и т.н. не са само те България! България е всичко. И пари се искат за тия клубове. И да имаш време да ги водиш децата от малки още.
128
3
 
16
 
! Отговори
Уважавайте преди 1 месец
Знамето си и тези които се борят за него! Респект!
127
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Упорити хора. Години къртовски тренировки. Чупят рекорди, печелят слава, медали. Това е смисъла на живота им. Всичко е постигнато с много труд. Един съсед където тренира вдигане на чашка вчера ми разправя, че на България медалите били от Корекома. Много се ядосва завалията, че нямало много български спортисти, но ако му кажеш да върви 50 метра пеша ще ти каже, че повече от 5 метра не върви щото ще се измори.
126
14
 
7
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
25% от руската територия е окупирана от украинската армия. Пророчицата Баба Ванга се оказа права, Курск ке потъне.
125
3
 
5
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
Стига с тая глупост:"В цял свят е така".Не в цял свят е така.
124
3
 
16
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
Никой не обвинява самият Магомед,Семьон или който и да било от натурализираните медалисти.Напротив-уважение и респект към труда и волята им за победа.Обвиненията отправям директно към системните,отдавна участващи в управлението партии и техните лидери.Това ли е пътя по който трябва да вървим в бъдеще?Натурализиране на"готови"състезатели,вместо да развиваме свои собствени.
123
3
 
12
 
! Отговори
Тези преди 1 месец
Момчета са бойци - Хабиб и Магомед. Хабиб е световен шампион за Русия ММА. Магомед за България, Благодарим
122
5
 
9
 
! Отговори
Браво преди 1 месец
Браво, супер добър резултат след години трйнинг. На всички хейтъри - айде и вие вземете един медал и след това пускайте смотани коментари...
121
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е важно какъв е спортиста, важното е чий химн се изпълнява накрая. И да питам всички копейки дето разправят колко спортисти с медали били руснаци, колко пъти чухте руския химн да се изпълнява на олимпиадата в Париж??
120
8
 
5
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
Пощата мъже, де претендират да са жени да земат медал. Всякакви африканци са навсякъде. Медала е за България, къв ви е проблема Гьончовци
119
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"какво като са със друга националност,в цял свят е така.Тук подрастващите,ги учат да играят на телефони и компютри,жалка работа." - Ами да се състезават! Да се състезават без флаг тогава! Не могат да се класират сред собствените си народи и искат титли, премии и олимпийски пенсии. Не забелязваш ли, че даже и безспорно добрите ни гимнастички играят докато вземат медал на олимпиада и после се пенсионират. Борянка е супер, но ако на предишната Олимпиада имаше медал щеше ли сега да е в Париж? Не!
118
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След време никой няма да каже, кой какъв и защо е бил, а ще кажат България беше с еди си колко си златни медала и съответно ще отчетем като добра олимпиада и да ме забравяме, че имахме олимпиада с три бронзови медала и се радвахме, че все пак има нещо!
117
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българите по традиция са комуно-фaшисти с промити от църквата глави. Кръстчета и икони по профилите във Фейсбук, напъване на всеки християнски празник да се правят на по-човеци от по-човеците от тях, съскат с отрова против чужденци от Азия и мюсюлмани, та даже и против момиченцето Нургюл съскаха, пък като им донесат медали викат "Браво!". Хем пък тия на олимпиадата го правят за парите и по-свободния живот в България сравнено с техните държави. И защото в техните не могат да се преборят за квоти.
116
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поздравления! България е в топ 20 по класиране по медали! Сега всички тези шампиони трябва да научат нови таланти и на следващите игри да сме я топ 10!