Рускиня, майка на две деца, е жертвата на пожара в Атика

6 държави пращат помощ на гръцките огнеборци
13 авг 2024 14:12, Петър Бойчев
13
Рускиня, майка на две деца, е жертвата на пожара в Атика
Снимка БГНЕС

60-годишната жена от Русия,  майка на две деца, е жертвата на пожара в Атика. Овъгленото й тяло е намерено в банята на фабриката, където е работила в продължение на 20 години. Предполага се, че е направила опит да се скрие, когато е разбрала, че пожарът в сградата се разраства, съобщава Труд.

Гръцките служби за спешна помощ продължават да се борят с огромния горски пожар край Атина.  За някои райони са в сила нови заповеди за евакуация. Във вторник е обявена нова тревога за евакуация в гръцкия крайморски град Неа Макри.

Призиви има в социалните мрежи за спасяване на животните.

Увеличава се броят на държавите, откликнали на искането за помощ чрез Европейския механизъм за гражданска защита. Освен Франция, Италия и Чехия, още 3 държави се присъединяват, а именно Сърбия, Румъния и Турция.

Температурите и днес се очакват да стигнат 40 градуса, като риска от пожар е много висок. В същото време ветровете ще духат със сила 4-5 бофорт и в комбинация с много високите температури ще създават взривоопасен "коктейл" за пожар. Опасността от пожари в Гърция се очаква да продължи през цялата седмица до 16 август

Генералният секретариат за гражданска защита препоръчва на гражданите да бъдат особено внимателни и да избягват действия на открито, които могат да причинят пожар по небрежност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от Водещи мобилна
До 2050 г. много градове няма да могат да бъдат домакини на Олимпиада
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Питане преди 4 седмици
До кога някакъв си *** който се представя като Мирослав Блажев КАТИЛА от Севлиево ще драска в всички български сайтове? Безумие! Като е болен, ами да се лекува! Само простотия от него лъха. Да изчезва, поне от този сайт!
7
3
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 4 седмици
Да беше работила 20г. в завод в Челябинск за 50 долара на месец. щеше да е с рак най-много.
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това е злостен фейк на про-евроатланчиеската медия. Няма как жената да е рускиня и да е работила в Гърция в някаква си фабрика 20 години. Точно толкова, колкото необятная е управлявана от великия карлик Вова. Та той направи Русия рай на земята, там мечтаят да живеят не само нашите копейки, но и някои световни величия (Стивън Сегал, Депардийо). Там заплатите са по 350-400$, бензинът уж е без пари, олигарси оправят нужда си в златни и кристални тоалетни чинии, а простолюдието - във външни нужници.
5
2
 
8
 
! Отговори
Директно преди 4 седмици
А нима тази матушка не е наясно, че представителя на московия, самият путин недоизчеластрен е навлязъл в чужди територии, неговата армия убива хора, бременни жени и възрастни хора, съсипва болници, културни институции, занимава се с мародерство и какво го търси тази рускиня в неприятелски Държави по Света? Ами да иде в Северна Корея, Еритрея, Венецуела, а може би и в Иран ..?
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Къде си бе копейке, дето писа "колко евроатлантическо" и дето го пльосваш под всяка трагедия? Каква стана тя?
3
4
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 4 седмици
Да си беше седяла в Матушката - рая :)))))))))))))))))))
2
2
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 седмици
УМИШЛЕНИ ПОЖАРИ ! ПОРЕДНАТА ЖЕРТВА НА РЕЖИМА В ТЕРОРУСКАТА!
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
рускиня от 20 години в гърция що не по пакистан, иран йемен братските държави.