След трагедията в Пловдив: Отстраниха началника на специализираните полицейски сили

"Това е крайно тежък и нелеп инцидент", посочи Калин Стоянов
13 авг 2024 14:45, Красимир Ангелов
125
След трагедията в Пловдив: Отстраниха началника на специализираните полицейски сили
Снимка: БГНЕС

Началникът на специализираните полицейски сили в Пловдив е отстранен от длъжност, обяви служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов пред медиите в Пловдив.

Още по темата
Той е в града по повод инцидента, при който дете уби по погрешка баща си, който е полицай.

"Това е крайно тежък и нелеп инцидент", каза Стоянов.

"След като сутринта са имали задача, колегите са имали планирано обучение. По-късно полицаят взел детето си, което е на 7 години, и го завел в сградата на МВР. Детето е било в помещението, в което полицаите се преобличат. Там, вероятно в шкафче, е бил пистолетът. Детето и полицаят са били сами в помещението, не е имало други хора", каза Стоянов и посочи, че останалите полицаи само са чули изстрел, а когато отишли в съблекалнята, заварили детето с пистолет в ръцете, а мъжът бил прострелян.

"Има много въпроси - как дете на седем години се намира в едно от специализираните звена и как в ръцете му е имало пистолет. Въпрос на установяване е дали се е случвало и друг път", каза Стоянов.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отстранили го от тук за да го назначат ТАМ.Всичко е ПУНТА-МАРА в тая вмирисана Територия.
89
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще го изкарат тоя малък убиец "в състояние на афект", "по непразливост" и т.н. милиционерски класики. И бащата е виновен - как иначе. Направо Путин е виновен! Вмъкнал се е нощем и му е дал на тоя сoпoл заредено оръжие. Какво се водеше "неправилно съхранение на КНО"? Никога, никой не си оставя оръжието заредено. Това е първото нещо, което те учат. Нали пружината се обтяга и става на леш? Който е бил в казарма знае. Чл. 338, ал. 1 от Наказателния кодекс. Още малко мъченик ще го изкарате!
88
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Снощи всички медии казваха, че децата били две в стаята за почивка. Сега нива версия. Ново 20 на всеки час. Кого прикриват, бре? Детето не може да зареди пистолета.
87
2
 
9
 
! Отговори
До 89 преди 1 месец
Перфектно място за убийство съблекалнята.
86
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Калин Стоянов ще бъде задържан по процесуален ред на обвиняем от опг при предаването на папката в понеделник, или в петък още
85
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само с оставки няма да се затегне контрола. Трябва съд и затвор за всеки видял дете в помещенията с оръжие. Колеги, молeги, началниците, където са оставили сградата да се превърне в детска градина. Като началниците не са писали наказания, сега ще изпишат 3 кофи мастило в следствието.
84
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До германец - "Йамери нямат ли в това помещение брее??!" май четете през ред :) "Детето е било в помещението, в което полицаите се преобличат." как ще сложат камери в такова помещение ????
83
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има ли изобщо барут по ръцете на детето? Или като го видели с коридора,че носи оръжие разбрали, че точно детето е стреляло? Камери няма ли там или всичко е секретно?
82
0
 
8
 
! Отговори
германец преди 1 месец
Йамери нямат ли в това помещение брее??!!!Или пак не са работили по стара бг традиция?!!Преди да се биете в гърдите, вижте какво представлявате като народ????!!!!Никакво уважение и спазване на правилата, никакъв контрол!Затова сте последни пи всичко в Европа!Сбъркана държава!
81
2
 
11
 
! Отговори
нн преди 1 месец
Тези оставки на хора нямащи нищо общо със случая са пълни глупости. Станалото е чрезвичайно, навярно има нещо защо детето е било там. Министърът демонстрира някаква излишна активност, ненужна никому и без бъдещи промени на нещо което е било и ще бъде и за напред. Този номер вече сме го виждали при бай Тошо, но там го правеха примерно след месец, два, проучваха, умуваха и режеха, а сега на момента и колко е правдиво, едва ли.
80
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо не си направят в Специализираните полицейски сили детски кът със стрелбище? Като имат мерак да стрелят може олимпийци да подготвят.
79
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Другото дете в полицейското където работи майката ли си играе?
78
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази история става все по-мътна. Сега и другото дете било там. Майката и тя. Крият нещо разследващите. Това е някаква семейна разправия и най-удобно е малкия да бъде обявен за стрелец. Той още трудно пише името си, но с пистолета е на 100%! Милиционерски работи,кървави, както винаги!
77
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали затова е несменяем този министър - защото гарантира организирания хаос "Законите не важат за всички". Само че има едни закони, които важат за всички - физичните. Но челите една книга не го знаят.
76
0
 
8
 
! Отговори
Влади преди 1 месец
То там си им е хоби - милицейски деца да прострелват родителите си. Преди 40-тина години пак един такъв сополанко, син на милиционер простреля майка си. Без да искал, разбира се.
75
1
 
9
 
! Отговори
ьаьааьаь преди 1 месец
*** народ и държава, нормално е и децата да са прости. От кого да гледат и да се учат.
74
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На тия трябва да се да се забрани да докосват оръжие . Първо стог тест за интелигентност !
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой знае ли на колко години е другото дете на Филипов? Да не би да е пълнолетно и за това да крият? Щом двете деца са били в стаята, защо не се споменава нищо за другото дете?
72
5
 
10
 
! Отговори
Калинка малинка преди 1 месец
Кога Радевата Горца позорно ще уволни Калинчо т.е ще назначи друг министър?
71
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доц. Пешо Динамита също бе специалист голям. Изобщо в България е пълно с експерти, специалисти и професионалисти. Днес отскочих до едно градче на 70 км. от София да се видим с приятел и на връщане по нещото наречено магистрала поне две дузини специалисти и професионалисти ме задминаха с около 200 км.