След трагедията в Пловдив: Отстраниха началника на специализираните полицейски сили

"Това е крайно тежък и нелеп инцидент", посочи Калин Стоянов
13 авг 2024 14:45, Красимир Ангелов
125
След трагедията в Пловдив: Отстраниха началника на специализираните полицейски сили
Снимка: БГНЕС

Началникът на специализираните полицейски сили в Пловдив е отстранен от длъжност, обяви служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов пред медиите в Пловдив.

Още по темата
Той е в града по повод инцидента, при който дете уби по погрешка баща си, който е полицай.

"Това е крайно тежък и нелеп инцидент", каза Стоянов.

"След като сутринта са имали задача, колегите са имали планирано обучение. По-късно полицаят взел детето си, което е на 7 години, и го завел в сградата на МВР. Детето е било в помещението, в което полицаите се преобличат. Там, вероятно в шкафче, е бил пистолетът. Детето и полицаят са били сами в помещението, не е имало други хора", каза Стоянов и посочи, че останалите полицаи само са чули изстрел, а когато отишли в съблекалнята, заварили детето с пистолет в ръцете, а мъжът бил прострелян.

"Има много въпроси - как дете на седем години се намира в едно от специализираните звена и как в ръцете му е имало пистолет. Въпрос на установяване е дали се е случвало и друг път", каза Стоянов.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сигурно и майката ще отстранят. Тя е разследващ полицай.
49
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
''След трагедията .... " ..! И реформата И в МВР , --завРъши !Аве , всички началници , от министъра до последният кадър от герб --ВЪН ОТ ДЪРЖАВНИТЕ СТРУКТОРИ , ЗАТРИХТЕ ДЪРЖАВАТА !!!!!!!!!!!!!!!!
48
3
 
8
 
! Отговори
Да бе преди 1 месец
Голема тайна е пистолета - Глог, белгийски. Само те са без предпазител. Пазят го у тайна, че куките си стрелят и с личните оръжия, а това е било служебно мероприятие.
47
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е престъпна небрежност. Трябва да се уволнят всички, които са видели децата как влизат в СПС и не са реагирали. В тези помещения има и гранати, както и карабини, и други оръжия. Дете може да вземе бомба и да я пусне в някой мол или другаде. Можеше да вземе и автоматично оръжие, и да избие 20 човека. За това оставка на всички свидетели, които са проявили ПРЕСТЪПНА НЕБРЕЖНОСТ!! СТИГА ВЕЧЕ НАШИ И ВАШИ.
46
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Калинката се е разбесняла. Очи тъмнеят, глава се люшка, уста проклинат цяла вселена. Уволнява всеки, който му се появи пред очите! Психопат!
45
4
 
24
 
! Отговори
123 преди 1 месец
А защо министърът не си подаде оставката. От много време е министър вече, а това не е професия. Не стига това, сми служебен министър вчера изкарал насила полицаи да му бранят местенцето. Само за месец при тоя министър дете застреля негов служител,гръмна цех за фоейерверки, половината държава изгоря. Да, ама всички са му виновни, а той "ангелче". защо, господин министър?
44
0
 
18
 
! Отговори
До 38 преди 1 месец
Казаха, че се пази тайната на вида пистолет, но тези, с които разполагат СПС са без предпазител понеже са професионални. Въпросът е защо е имало патрон в цевта и защо след стрелбата оръжието не е почистено и разглобено. Не може да се напуска стрелбището със зареден пистолет, а пълнителят трябва да е изкаран. Кой зареди пистолета и кой даде оръжието на детето? Детето ще бъде във втори клас.Няма как на дете на 7 да се даде бойно оръжие.Това не е пистолет ала-бала.Товс е много опасен боен пистолет.
43
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Извинявам сА,ама това не е трагедия.Трагедия е да ти почине детето от левкемия. Това тук е невиждана немърливост, огромна пpocтотия и абсолютно погазване на елементарни правила за безопасност и то при положение,че И майката е била там, и че И тя е от МеВеРето.Ама нали са колеги, нали са мицифаи та айде да ги пуснем с децата в оръжейната.Всички които са били на смяна в това PПY са за съд, щото са си затворили очите.Лека му пpъcт ама сам си го е търсил!!!
42
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В АЕЦ Козлодуй дали си водят децата на работа в контролната зала?
41
1
 
17
 
! Отговори
емигрант преди 1 месец
А къде беше контрола ПРЕДИ да се случи това??Същото е и по прашните продънени пътища на 4гария!След дъжд качулка!Както почти за всичко в Бг!!!!
40
3
 
13
 
! Отговори
до 41 преди 1 месец
ставаха такива нещо просто се криеше всичко.
39
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точно началникът е виновният, че у нас няма изградени професионални навици. А в някои професии липсата им е даже опасна. Очевидно! Но пък бързо разбрахме, кой е виновникът!
38
7
 
12
 
! Отговори
нелеп инцидент не, преди 1 месец
за това има друго, медицинско определение, ама мисирките ще ме изтрият! Единствено Възраждане има решение, което рестартира изцяло България и от там както в Георгия всички полицаи вън и кандидадсъване отново с документи! При връзки с комунисти, при афери от предишна служба, неуспешен тест при детектор на лъжа и още други като ВМI (body mass index) над 25 - общо казано на трудовата борса да си търсят работа. Не тъгувам по милиционери, защото не са полицаи!
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой все пак отговори ли как дете може да зареди пистолет и да освободи предпазителя?!
36
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо започнаха да казват, че едното дете е било в стаята? Първите часове вчера казваха, че и двете деца са били в стаята.
35
0
 
13
 
! Отговори
Не държава а бардак преди 1 месец
Този номер с отстраняването на двама трима е стар,за запазване на очите,след месец съда ще ги върне и ще се пенсионират с 20 заплати обезщетение и 2 000лв.пенсия,за която и левжданък не са платили.И ще се смеят на народа.
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Убият човек е инструктор по стрелба, преди 10 години е бил инструктор на парашутисти. Явно,за да обучава други хора има умения, но така става когато много е подготвен човек, сякаш започва да си вярва повече и, че няма нищо страшно. Междувременно това, Филипов е част от звеното по задържания го е направило много самоуверен. Доверил се е на детето. Детето няма как само да зареди пистолета, колкото и специален да е и дори да е по-лек или професионален без затвор,иска се усилие непосилно за дете.
33
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не че нещо - ама с какво е виновен началника?! Със същия успех може да уволнят портиера или ел. техника!
32
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Липсата на контрол не е само в полицията!!!!Навсякъде почти е така в тая държава!!!!Отделно манталитета на много индивиди е тотално сбъркан!!!!
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До баба Пена - Дано не те познае зетят, че........:)