Русия превзе ключово село до Покровск в Украйна

То се явява логистичен център
18 авг 2024 15:49, Александър Попов
141
Русия превзе ключово село до Покровск в Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия заяви днес, че е превзела село на около петнадесет километра от град Покровск, важен логистичен център в Източна Украйна, към който се е насочила от няколко месеца, предадоха Франс прес и Ройтерс.

„Благодарение на активните действия“ руските сили „освободиха село Свиридоновка в Донецката народна република“, се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

Ройтерс предаде, че за момента не може да потвърди достоверността на това съобщение за Свиридонивка (на руски Свидидоновка) от бойното поле.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от За да се разбираме
Фините знаци, които показват, че мъжът ще ви остане верен
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
17
 
12
 
! Отговори
1 преди 4 седмици
Уау аз си помислих, че в Киев са влезли, пък то... Само още 2-3 дена. Така де вижте за три дена докъде стигнаха (все пак войната се води само от 3 дена нали, не от 3 години...)
31
8
 
18
 
! Отговори
Обикновен фашизъм преди 4 седмици
Украйнски воени нацисти отвличат мирни граждани и ги използват за жив шит при бягството си,показва видео от Курска област.
30
8
 
18
 
! Отговори
И към Селидово преди 4 седмици
Руската армия е превзела Николаевка, а също така напреднаха в районите на Новожелани и Желани. Настъплението се развива към град Селидово. Руските войски се доближиха до магистралата, която води към Покровск от Карловка, на юг от която се намира Селидово
29
9
 
22
 
! Отговори
Напредва към Угледар преди 4 седмици
Мощен пробив на руската армия при Угледар: Прекъснат е основният път за снабдяване на украинските въоръжени сили - пътя за Константиновка. Така град Угледар е блокиран от североизток.
28
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Шутката щеше да превзема Киев за три дни , а сега целия свят му гледа сеира и му се смее. :) :)
27
6
 
22
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 4 седмици
До Анонимен 18: Бахмут вече няма, вече е Артьомовск. Там имаше сражения почти цял месец и се превземаха сграда след сграда. Нямаше как да няма много разрушения. Когато от прозорците на жилищни сгради се стреля, какво се прави? Стреля се в тях с тежко оръжие. Който е ходим в Берлин е виждал една разрушена катедрала от Втората световна война. Покривът е бил съборен с оръдеен изтрел.
26
9
 
30
 
! Отговори
88 преди 4 седмици
Колкото повече от най-добрите си войници изпращат в Курск , толкова повече ключови зони ще взимат Русия.
25
28
 
9
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 4 седмици
Е, сега вече Раша спечели войната. Най-трудния етап, да превземеш разрушено село без жители мина. Сега, има-няма още 25000 села до Киев, някъде около 3024 ще бъде превзет:)))
24
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
мисля че по това направление в близките дни ще видим очередния поззор на руското командване, не е истина какъв плацдарм за отрязване в котел оставят, украинците трябва да са кьорави за да не го виждат и да не се възползват
23
10
 
22
 
! Отговори
До Браво преди 4 седмици
След някоя седмица като паднат Покровск и Торецк пак ли ще без значение? Украйна не може да се защити дори с 200 милиарда помощ и всякакви натовски оръжия, но иначе си напада Русия там дето няма файда. Гаранция, че до 6 месеца не Курск, а Суми ще падне.
22
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Преди около 2-3 седмици Зеленски каза че за ефективно настъпление му трябват поне 40 добре екипирани бригади в резерв, а в момента разполагали с 18-20 такива, в Курска област са заети 5 бригади, въпроса е къде са останалите 14-15 бригади, усещам как рашките ще ги хлопнат в котел
21
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В русия още един мост ни вест ни кост.
20
8
 
24
 
! Отговори
Проблем в Курска обл преди 4 седмици
Труповете на около 5000 украински военнослужещи в горските пояси и деретата на Курска област се превръщат в проблем за руската армия. Това беше съобщено в канала Condottiero Telegram."Зоната на CTO е затворена за цивилни, ние сме принудени да ангажираме на военния персонал и инженерите, за да изтеглим труповете на украински военнослужещи от горите".
19
19
 
8
 
! Отговори
Роскосмосс преди 4 седмици
........Киев за 3 дни!!?!.............Какъв Одеколон пият руснаците!? А са без - 600 хил. солдата..
18
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
то село е много силно казано, то там не е останал камък върху камък, вижте как изглежда превзетата от ЗСУ Суджа и как изглежда например Бахмут след превземането му
17
1
 
6
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 4 седмици
До !!: Авиобомбите са скъпо оръжие. Не се използват срещу села.
16
13
 
14
 
! Отговори
!! преди 4 седмици
До ИдиотизъмКак да отбраняваш територията си от авиобомни?Минават руснаците и сипят бомби, без да ги интересува кого ще убият и какво ще разрушат. Сега в Курск обаче ще е малко по-различно. Едно е да сипеш бомби върху украински села, друго си е - върху руски.
15
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Браво! Пълно освобождение на руските украйнини от сащ!
14
9
 
26
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 седмици
До 1 "... да не загубят Москва радная..." Ми Наполеон влезе в Москва и три седмици чака, и той кат ТЕБ, някой руснак да дойде да подписва капитулацията. Е, историята говори за разгром и позорното му бягство като резултат. Та какво искаше да кажеш?
13
6
 
33
 
! Отговори
Гошо преди 4 седмици
До ЕхааУкраинците ще се помотаят помотаят и Курска област ще демонстрират бабаитлък, туктаме , по някоя беля ще свършат и като си изядат консервите и свършат горивото ,ще се чудят как обратно да се връщат