Русия превзе ключово село до Покровск в Украйна

То се явява логистичен център
18 авг 2024 15:49, Александър Попов
141
Русия превзе ключово село до Покровск в Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия заяви днес, че е превзела село на около петнадесет километра от град Покровск, важен логистичен център в Източна Украйна, към който се е насочила от няколко месеца, предадоха Франс прес и Ройтерс.

„Благодарение на активните действия“ руските сили „освободиха село Свиридоновка в Донецката народна република“, се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

Ройтерс предаде, че за момента не може да потвърди достоверността на това съобщение за Свиридонивка (на руски Свидидоновка) от бойното поле.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от За да се разбираме
Фините знаци, които показват, че мъжът ще ви остане верен
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
8
 
25
 
! Отговори
Хахаха преди 4 седмици
А Зеленко е горд, че руши някакви стари съветски мостове с ракети Стром Шадоу по милиони паунди бройката.
51
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
България никога няма да се съвземе от "братската помощ" за Украйна. Ние вече се задължихме да им даваме 460 милиона лева годишно. Това няма значение за Кирил Петков и Бойко Борисов, които въобще не се чувстват длъжни да живеят в България. Затова те ще дават на Украйна и майка си и баща си
50
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Украинец Не десетки а стотици. Муахахахахаааааа....
49
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
те в тия села там отдавна няма нищо, ни хора нито здрави сгради, та в тая връзка незнам какво са "асвабадили"
48
24
 
8
 
! Отговори
Украинец преди 4 седмици
Ха-ха-ха, тези нещастници след седмици мъки и хиляди жертви вземат някакво селце, а украинците за една седмица превзеха десетки градове и села в Курска област.
47
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Зеления пумпал си мислеше че руснаците ще изтеглят войски от Украйна и ще ги пратят в Курска област,ама греда. Сега наркосите ядат пердах и на двете места.
46
19
 
6
 
! Отговори
Възмутен преди 4 седмици
Не са го "освободили", а заграбили незаконно.
45
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
О, и Турецк са превзели. Дерзайте, все така.
44
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А укропите се "забавляват" из курските блата, сами влизли в капана, наричан от военните "котел".
43
5
 
30
 
! Отговори
Българин преди 4 седмици
Казвате за едно село. Но за последните 24 часа под руски контрол минаха 3 или 4 села. А днес реално град Ню Йорк, който е с население от 10 хиляди жители е изцяло под руски контрол. Започнаха и освободителните операции в един от най-големите градове в Донбас - Торецк. Русия вече се движи без почти никакво съпротивление в тила на Украйна след като проби всички линии на отбрана в посока Покровск.
42
4
 
20
 
! Отговори
Пловдив преди 4 седмици
Тук,списват хора,които не знаят нищо за за Русия,пишат просто, защото им плащат,едни дребни душици,жалки хора,самотници,търсещи материалното,без приятели.Трагедия.
41
7
 
10
 
! Отговори
Лукавия преди 4 седмици
Да не забравяме и че Беларус трупа войски на границата.В момента в който Украйна оттегли войските си от границата в помощ на Курск и Харков старата лисица Лукашенко ще нападне.И той иска парче от баницата Украйна.Ще отхапе парче до Киев а може и нататък.
40
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
A, не бе. Ще ги бавят. Междувременно "героите" на Украйна гордо съобщават за още един разрушен мост в Курска област. Който поне само е чувал за военно дело, знае, че мостове и пътища се разрушават, когато отстъпваш. Ама "героите" на Украйна явно са измислили нова теория на войната: хем твърдят, че настъпват, хем разрушават мостовете в собствената си завзета територия. Авангардно.
39
9
 
22
 
! Отговори
Малко за политика преди 4 седмици
Зеленски си отбеляза голям автогол с тази акция срещу Курска област. Когато руската армия ги отблъсне (което няма как да не се случи), това ще бъде загуба не само за Украйна, но и за кампанията Байдън-Камала Харис в САЩ. Тръмп няма да пропусне възможност да ги обвини за това, въпреки че се преструват, че нищо не знаят. И така или иначе вече търсят заместник на Зеленски. Той, разбира се, има оправдание - вие не ми разрешихте всичко. Досега не е поискал само ядрено оръжие, но и това ще поиска.
38
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Доста добре се развиват нещата.Укрите си изтеглиха най боеспособните части към Курск и сега на руснаците е лесно да напредват на Запад.С тези темпове скоро укроотбраната там ще се разпадне напълно.
37
9
 
28
 
! Отговори
Ада на Укросвинете преди 4 седмици
Сега е в Курска област вчера да пъти Укросвинете са пробвали да пратят подкрепление но без успех всичко е било разбито. Кръга на навлезлите свiне в Курско направление се стеснява и тези животни са разпръснати на малки групи но ловът им продължава успешно. Има много красиви кадри на много унищожена техника и убити Украински свiне преди малко видях и един убит с немски шеврон. Знаем каква е съдбата на последните влезли в Курск същото ще бъде и с тези фашисти.
36
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Коце, знаеме другарЮ, това е очередната многоходовка на подземния нисък гросмайстор, същата като в Лиман, Херсон и Изюм нал' така
35
8
 
24
 
! Отговори
Ужас преди 4 седмици
Когато змията умира хапе лошо,Украйна може да взриви някоя руска атомна централа зада се спаси, хунтата в Киев е готова на всичко.
34
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Щом фюрерът "асвабаждава", като заграбва, окупира, какво се случва в Курск - защо същият фюрер твърди, че там действат " терористи", а не освободители. Питам се защо въобще се цитира ТАСС-манийската агенция?!
33
10
 
27
 
! Отговори
Коце преди 4 седмици
Курската офанзива е капан за бандерастите, своеобразен гамбит. Който е чел или гледал "Турския Гамбит", може да разбере, дето само гнида коксо-фюрер и неговите котрольорите не могат да схванат.